Personele gevolgen glastuinbouw door hoge gasprijzen en sancties Rusland

28 maart 2022
Blog

De hoge gasprijs en de oorlog in Oekraïne vormen het gesprek van de dag. De glastuinbouw is voor enorme bedragen de dupe van de huidige ontwikkelingen. Met name de sierteeltsector wordt hard getroffen door het wegvallen van de Russische afzetmarkt. Deeltijd-WW en detachering zijn kant en klare oplossingen.

Portretfoto van Richard Ouwerling
Neem contact op met:
Richard Ouwerling Jurist arbeidsrecht
Glastuinbouw

Gevolgen hoge gasprijzen glastuinbouw

De stijging van de gasprijzen heeft enorme gevolgen voor glastuinbouwers. Ondernemers worden geconfronteerd met extra kosten die kunnen oplopen tot enkele honderdduizenden euro’s per maand. De glastuinbouwsector is verantwoordelijk voor negen procent van het totale gasverbruik in Nederland. Verwarming en verlichting vormen voor deze ondernemers de grootste kostenpost. De consument gaat de stijging van de kosten merken aan de prijzen voor groenten en fruit. 

Veel tuinders overwegen te stoppen met het telen van bepaalde producten of deze niet meer te belichten om zo elektriciteit te besparen. Sommige tuinders denken na over sluiting van hun bedrijf of dreigen failliet te gaan. Inmiddels hebben belanghebbenden een crisisteam Tuinbouw voor de glastuinbouw geformeerd en begint de urgentie langzaam door te dringen. Het crisisteam inventariseert de gevolgen van de hoge gasprijzen en het wegvallen van de Russische afzetmarkt en voert daarover gesprekken met de overheid. Eind april komt er een reddingsplan voor de glastuinbouw. Daar moet in ieder geval in staan dat de overheid, in plaats van banken, borg gaat staan voor de energiecontracten van de tuinders.

Werktijdverkorting en deeltijd-ww

Dat deze problematiek ook personele gevolgen heeft, is wel duidelijk. Maar hoe kan dit worden opgelost? Werktijdverkorting (wtv) kan een mogelijke oplossing zijn. Sinds 1 oktober 2021 mogen bedrijven hier weer gebruik van maken, maar alleen in geval van buitengewone omstandigheden die niet onder het normale bedrijfsrisico vallen. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) gaf in beantwoorde Kamervragen aan dat een ‘ernstig tekort aan grondstoffen’ kan worden gezien als een niet-normaal bedrijfsrisico. Er is sprake van een tekort aan gas, wat de prijs opdrijft. Naar mijn mening kunnen we gas hier zien als een grondstof.

Daarom zou het ministerie van SZW en UWV glastuinbouwers de mogelijkheid moeten geven om gebruik te maken van werktijdverkorting als alternatief voor een bedrijfsbeëindiging (met verlies aan werkgelegenheid tot gevolg). Er is ook sprake van een tijdelijke noodsituatie, waardoor voor de betrokken medewerkers werktijdverkorting kan worden aangevraagd. Zo kunnen met de dalende loonkosten tijdelijk de exorbitante gasprijzen worden gecompenseerd. Als werktijdverkorting geen optie is, dan kan altijd nog deeltijdontslag via een vaststellingsovereenkomst worden overwogen. Eventueel met een terugkeergarantie. Tot slot kan bij het geheel wegvallen van de productie ook worden gedacht aan tijdelijke detachering naar een andere werkgever, bijvoorbeeld gedurende de wintermaanden.

Reorganisatie

Als de nood echt hoog is, dan moet een besluit tot bedrijfsbeëindiging niet worden uitgesteld. Ook de arbeidsovereenkomsten moeten dan, met inachtneming van soms lange opzegtermijnen, worden beëindigd. Uiteraard in overleg met de medewerkers en met betaling van de transitievergoeding. Een vlotte reorganisatie op basis van een doordacht plan is een must.

Meer informatie of advies

Komt u in de problemen door de stijgende gasprijzen en de sancties tegen Rusland? Onderneem tijdig actie en laat u adviseren door een van onze juristen. Neem voor meer informatie of advies over werktijdverkorting of een reorganisatie contact op met Richard Ouwerling, jurist arbeidsrecht, via telefoonnummer  013-4647180 of stuur Richard een e-mail.

Meer weten over de gevolgen van de hoge gasprijs of de sancties voor Rusland? Onze jurist helpt u graag verder!

E-mail Richard
Downloaden whitepaper icoon

Stappenplan reorganisatie

Moet u afscheid nemen van personeel? Download het whitepaper voor een stappenplan en de belangrijkste regels.
Download het whitepaper