‘Arbeidscontracten in gewone-mensen-taal, zo doet Toppy het!’

Referentie

Toppy is een webshop met het leukste voor tuin én outdoor en alles op het gebied van zwembad, spa, vijver, tuin en outdoor. Bij Toppy geloven ze heilig dat alles moet draaien om leuke dingen doen. Het assortiment is er op gericht om klanten buiten leuke dingen te laten beleven. Maar ook intern trekken ze deze visie door. Taaie juridische arbeidscontracten pasten niet in dit plaatje. Samen met ABAB Legal schreven zij hun arbeidscontracten in gewone-mensen-taal. “Zo houden ook onze (nieuwe) medewerkers meer tijd over om leuke dingen te doen.”

In gesprek met:
Daan Kraaijkamp, HR Manager bij Toppy
Toppy kantoor met Daan Kraaijkamp

Eigenwijs

Toppy heeft een eigen manier van communiceren. Daan Kraaijkamp, HR Manager bij Toppy vertelt: “Leuke dingen doen, daar draait het bij ons allemaal om. We zijn een bedrijf met een jong team. We zijn best een beetje eigenwijs, want we doen alles graag op onze eigen manier. Dat komt voort uit het dna van onze eigenaar.” Het bedrijf doet veel inhouse. “Als we iets willen oppakken kijken we eerst of we het zelf kunnen door bijvoorbeeld iemand in huis te nemen. Denk aan onze productfoto’s. We wilden dit zelf doen en hebben toen iemand hiervoor aangenomen. Zo halen we de kennis in huis.”

Eén lijn in communicatie

Het bedrijf heeft een eigen schrijfstijl en eigenzinnige communicatie. Iets wat ze zowel op de website als intern doorvoeren. “We vinden het belangrijk dat we één uitstraling hebben. Mijn collega Pleun van den Biggelaar, Creative Content Marketeer bij Toppy, is verantwoordelijk voor het herschrijven van onze teksten in Toppy-stijl. Deze communicatiestijl wilden we ook doorvoeren in onze arbeidscontracten. Deze documenten zijn vaak complex en moeilijk te begrijpen door de juridische taal. Dit wilden we anders doen! Een arbeidscontract moet een feestje zijn om te krijgen, want het is vaak de start bij een nieuwe werkgever. Daarnaast heb je als medewerker het recht om te begrijpen waar je voor tekent.” Kraaijkamp schakelde met Inge Titulaer, jurist arbeidsrecht bij ABAB Legal. “Toen ik Inge informeerde over mijn idee, was zij gelijk enthousiast. Naast dat wij wilden dat het leuk was, moest het natuurlijk ook juridisch correct en dekkend zijn. Daar heeft Inge zich over gebogen.”

Proactief en enthousiast

ABAB Legal ging aan de slag met het arbeidscontract. “Inge kwam direct met tips en opmerkingen om het arbeidscontract op de juiste wijze aan te passen. En dat niet alleen, want ze deed het direct in de Toppy-schrijfstijl. Dit eigen initiatief waardeer ik enorm. Zij heeft de kennis en kunde om complexe materie om te zetten naar begrijpelijke taal. Ook gaf ze advies over de inhoud. Zo hebben onze medewerkers onbeperkte vakantiedagen. Inge benoemde de risico’s hiervan en de verantwoordelijkheid die je hierbij als bedrijf hebt. Dat is fijn. Al zijn we wederom eigenwijs geweest en hebben we het toch laten staan”, lacht Kraaijkamp.

Positief over de samenwerking

Kraaijkamp is positief over de samenwerking met ABAB Legal en met Inge in het bijzonder. “Uiteindelijk werk je samen met een persoon. We hebben een klik met Inge. Ze wil ons altijd graag helpen met advies en ondersteuning. Ik zou ABAB Legal dus zeker aanbevelen.”

Wij gaan graag met u in gesprek

Bij ABAB zijn we graag van betekenis. Door kennis te delen, advies te geven en voor inzicht te zorgen. Wilt u meer weten over onze dienstverlening? Wij maken graag tijd voor een uitgebreide kennismaking. Neem contact op met Inge Titulaer, jurist arbeidsrecht, voor een vrijblijvende afspraak, via telefoonnummer 013-4647231 of stuur Inge een e-mail.

Wilt u meer weten over arbeidsrecht? Onze jurist helpt u graag verder!

E-mail Inge
Social media icoon

Volg ABAB Legal op LinkedIn

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze LinkedIn pagina
Volg ons nu