Artikelen

187 artikelen
 1. Artikel
  24 november 2020

  Monitoring van werknemers: wat mag wel en wat mag niet?

  Automatisch verzamelde werknemersinformatie kan gebruikt worden voor het controleren van werknemers. Wanneer is dit toegestaan en onder welke voorwaarden?
 2. Artikel
  23 november 2020

  Strengere regels voor doorgifte persoonsgegevens naar derde landen

  De ongeldigverklaring van het Privacy Shield heeft grote gevolgen op het gebied van privacy. Lees de aanbevelingen van de EDPB om persoonsgegevens te beschermen.
 3. Artikel
  20 november 2020

  Ontslag bij reorganisatie: wat betekent dit voor de transitievergoeding?

  Elke werknemer die onvrijwillig ontslagen wordt, heeft recht op een transitievergoeding. In het geval van een reorganisatie vraagt dit extra uw aandacht.
 4. Artikel
  19 november 2020

  Spelregels bij bedrijfseconomisch ontslag

  Wilt u als werkgever uw personeel ontslaan vanwege bedrijfseconomische redenen? Dan moet u een ontslagvergunning indienen. Houd daarbij rekening met deze spelregels.
 5. Artikel
  18 november 2020

  Nieuwe regels voor aanbieders van digitale diensten

  De EU werkt aan nieuwe regels voor hosters en platformen, de Digital Services Act. De nieuwe regels hebben gevolgen voor aanbieders van digitale diensten. Lees ze hier.
 6. Artikel
  17 november 2020

  Hier moet u op letten bij inspanningsverplichting NOW 2.0 en 3.0

  Bij NOW 2.0 en 3.0 geldt een inspanningsverplichting voor werkgevers om het personeel te begeleiden naar ander werk. Dit betekent dat voor u.
 7. Artikel
  13 november 2020

  NOW 3.0: dit zijn de belangrijkste verschillen met NOW 1.0 en NOW 2.0

  Vanaf maandag 16 november 2020 kunt u via de website van UWV een aanvraag indienen voor een tegemoetkoming in de loonkosten van uw personeel.
 8. Artikel
  13 november 2020

  Reorganiseren onder de NOW-regeling: wat zijn de mogelijkheden?

  De Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW) stelt ondernemers in staat om de loonkosten van werknemers door te betalen, ondanks een forse omzetdaling door het coronavirus.
 9. Artikel
  12 november 2020

  Voorkom hoge boetes bij onjuist naleven antibioticabeleid

  De NVWA legt boetes op aan veehouders voor het onjuist naleven van de wet- en regelgeving omtrent het antibioticabeleid. Let op: deze boetes worden niet altijd rechtmatig opgelegd.