Artikelen

299 artikelen
 1. Artikel
  23 september 2021

  Een coronabewijs op de werkvloer: de juridische stand van zaken

  Het kabinet kondigde aan een coronatoegangsbewijs in te voeren voor de horeca, evenementen- en kunst- en cultuursector. Mag u dit ook vragen aan uw werknemers?
 2. Artikel
  21 september 2021

  Voorkom liquiditeitsproblemen: controleer uw testament

  Heeft u al ooit een testament opgesteld? Mogelijk is dit testament inmiddels verouderd. Met name op fiscaal gebied is er vaak nog veel voordeel te behalen.
 3. Artikel
  20 september 2021

  Ook onterfde bedrijfsopvolger heeft recht op legitieme portie

  Een zoon, die het landbouwbedrijf van zijn vader overgenomen had, deed na het overlijden van zijn vader een beroep op zijn legitieme portie. Vader had hem namelijk in zijn testament onterfd.
 4. Artikel
  14 september 2021

  NOW 1: de definitieve beslissing

  Pas bij ontvangst van de beslissing op de definitieve aanvraag weet u zeker of u recht heeft op tegemoetkoming in de loonkosten en hoe hoog die uiteindelijk is
 5. Artikel
  14 september 2021

  Verplichte quarantaine na vakantie: betaalt u het loon door?

  Hoe gaat u om met medewerkers die in het naseizoen tijdens hun vakantie naar het verre buitenland gaan en daarna verplicht in quarantaine moeten?
 6. Artikel
  8 september 2021

  Belasting betalen bij overlijden partner?

  Heeft u een partner en kinderen en denkt u dat u geen belasting hoeft te betalen als u of uw partner komt te overlijden? Daar kunt u zich wel eens in vergissen.
 7. Artikel
  8 september 2021

  Huisvesting personeel: regels en aansprakelijkheid

  Zorg dat u in elke huisvestingssituatie op de hoogte bent van de benodigde vergunningen en dat u deze in bezit krijgt. Zo voorkomt u vervelende verrassingen.
 8. Artikel
  7 september 2021

  Quasi-wettelijke verdeling: de voor- en nadelen

  Het uitgangspunt voor erfrecht voor gehuwden met kinderen is de ‘wettelijke verdeling’. Het is mogelijk om na overlijden deze verdeling ‘ongedaan’ te maken.
 9. Artikel
  7 september 2021

  Nieuwe wetgeving verbiedt neprecensies

  Online fake reviews vormen een steeds groter probleem. Nieuwe wetgeving streeft naar een betere handhaving, ook online. Lees hier meer.