‘Blij met de begeleiding bij dit juridische traject’

Referentie

Fysiotherapiepraktijk PECE Zorg kreeg te maken met een arbeidsconflict met een medewerker, met als gevolg een rechtszaak en een ontslagprocedure. ABAB Legal stond de praktijk bij gedurende dit hele proces. “We zijn goed begeleid en dat is fijn. In zo’n traject kan een klein foutje grote gevolgen hebben.”

In gesprek met:
Paul Maas, Fysiotherapiepraktijk PECE Zorg
fysiotherapie behandeling

PECE Zorg (Paramedisch Expertisecentrum Eindhoven) ontstond in 2015 uit een fusie tussen verschillende fysiotherapiepraktijken en de post-hbo-opleiding fysiotherapie. Inmiddels werken er 23 medewerkers vanuit vier locaties. Mede-eigenaar Paul Maas: “Naast de zorg die we leveren, delen we ook graag de kennis met het werkveld. In ons eigen scholingsinstituut leiden we onder andere fysiotherapeuten verder op. Van specialisaties als knie en schouder tot en met gesprekstechnieken.”

Breed dienstenpakket

Maas was voor de fusie met zijn eigen praktijk al klant van ABAB. “We kozen voor het begeleiden van de fusie ook voor ABAB. Ik wist al dat de dienstverlening goed was en het brede dienstenpakket sprak ons aan. We hebben twee vaste aanspreekpunten en zij betrekken waar nodig de juiste specialisten erbij.” Vanuit Accountancy is Erik Gilden het aanspraakpunt en voor ABAB Legal Geert Rouwet. Ook krijgt de praktijk ondersteuning van ABAB bij de loonadministratie.   

Conflict

Door de fusie kwamen verschillende praktijken met ieder hun eigen manier van werken bij elkaar. Dit bracht een cultuuromslag teweeg. Maas: “Het grootste deel van het personeel ging daar goed mee om, maar helaas niet iedereen. Bij een van onze medewerkers leidde het tot een conflict en vervolgens tot uitval: hij meldde zich ziek. Vanaf het begin hebben we Geert hierbij betrokken: van het contact met de werknemer en de bedrijfsarts tot en met de rechtszaak. We hebben nog geprobeerd er met mediation uit te komen, maar dat is helaas niet gelukt.” Maas is blij met de ondersteuning van ABAB bij dit complexe traject. “Wij zijn therapeuten, geen echte ondernemers. Veel lukt ons zelf wel, maar dit hadden wij ook nog nooit meegemaakt. Eerst werd er een kort geding tegen ons aangespannen. Geert heeft ons daar goed vertegenwoordigd en de feiten duidelijk aan de rechter voorgelegd. Die heeft ons in het gelijk gesteld. Het ziektetraject liep wel al die tijd door. Toen zijn we met ondersteuning van Geert een ontslagprocedure bij UWV ingegaan. Uiteindelijk is de werknemer ziek uit dienst gegaan en heeft hij een transitievergoeding gekregen.”

Proactieve en goede begeleiding

De ondernemer vindt dat ABAB Legal erg proactief heeft gehandeld. “Ik heb Geert ervaren als iemand die er zelf bovenop zit. Hij belde regelmatig zelf om te vragen hoe het ervoor stond of om aan te geven waaraan wij nog moesten denken. Zelfs als hij vrij was, was hij er nog mee bezig. Ik ben heel blij met hoe dit traject verlopen is. We krijgen hier gelukkig niet vaak mee te maken. In zo’n complexe zaak is een foutje snel gemaakt en dat kan grote gevolgen hebben. Gelukkig werden we goed en deskundig begeleid.”

Nu dit traject achter de rug is, kan Maas weer vooruitkijken. “Voorlopig maken we nog steeds een behoorlijke groei door. We willen graag vooroplopen.”

Wij gaan graag met u in gesprek

ABAB Legal is graag van betekenis. Door kennis te delen, advies te geven en voor inzicht te zorgen. Wilt u meer weten hoe onze juristen u bij kunnen staan? Wij maken graag tijd voor een uitgebreide kennismaking. Neem contact op met Geert Rouwet, jurist arbeidsrecht, via telefoonnummer 013-4647219 of stuur Geert een e-mail.

Wilt u juridische ondersteuning bij een arbeidsconflict? Onze jurist helpt u graag verder!

E-mail Geert
Portretfoto van Geert Rouwet
Manager Legal en jurist arbeidsrecht
Bel
024-6485817
Social media icoon

Volg ABAB Legal op LinkedIn

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze LinkedIn pagina
Volg ons nu