Ontslag op staande voet wegens organiseren online bingo’s

10 december 2021
Artikel

Een bijzondere zaak uit de jurisprudentie: een ‘zieke’ werknemer organiseert tijdens haar ‘ziekte’ commerciële online bingo’s en wordt door haar werkgever op staande voet ontslagen. In de rechtbank houdt het ontslag op staande voet stand.

Portretfoto van Ralph Kops
Neem contact op met:
Ralph Kops Jurist arbeidsrecht en procesrecht
Twee mensen in gesprek

De werknemer meldt zich ziek met knieklachten. Vervolgens oordeelt de arbo-arts dat de werknemer voorzichtig weer met drie uur per dag moet gaan re-integreren. Na het even geprobeerd te hebben, geeft de werknemer aan dat het haar toch echt niet lukt om drie uur per dag te werken. Door haar medicijnen zou zij de gehele dag versuft op bed of op de bank liggen.

Organisatie bingo

Via de werkcomputer van de werknemer komt de werkgever erachter dat de werknemer een bedrijf in schoonheidsproducten heeft opgericht en gedurende de periode van ziekte drie keer online een commerciële bingo organiseerde via haar Facebook-pagina. De werkgever neemt deze online bingo’s op en nodigt de werknemer uit voor een gesprek. Dat weigert de werknemer. Daarop ontslaat de werkgever de werknemer op staande voet. De werknemer vecht het ontslag aan bij de rechter. Zij eist bij de rechter dat het ontslag ongedaan wordt gemaakt en wil een schadevergoeding.

Belastbaarheid

De rechter maakt korte metten met de vorderingen van de werknemer. Uit de filmpjes blijkt volgens de rechter duidelijk dat de werknemer tegen de werkgever en de arbo-arts heeft gelogen over haar belastbaarheid. Tijdens de online bingo’s wekt de werknemer juist ‘een indruk van geconcentreerdheid, snelheid, focus en accuraatheid’. Het lijkt er volgens de rechter op dat de werknemer tot veel meer in staat was dan ze deed voorkomen. De rechter neemt de werknemer extra kwalijk dat zij niet eerlijk is geweest tegen de werkgever en de arbo-arts, omdat de contactmomenten door corona louter telefonisch konden plaatsvinden. Volgens de rechter brengt dat met zich mee dat van een werknemer extra verwacht mag worden volledig en waarheidsgetrouw te communiceren over zijn of haar gezondheidssituatie. Het ontslag op staande voet blijft dus in stand.

Meer informatie of advies

Heeft u vragen op het gebied van arbeidsrecht? Neem contact op met Ralph Kops, jurist arbeidsrecht- en procesjurist, via telefoonnummer 076-5438060 of stuur Ralph een mail.

Wilt u meer weten over arbeidsrecht? Onze jurist helpt u graag verder!

E-mail Ralph
Portretfoto van Ralph Kops
Jurist arbeidsrecht en procesrecht
Bel
013-4647180
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan