Maatregelen bij onvoldoende re-integratie-inspanningen

25 oktober 2021
Wet- en regelgeving

Levert uw werknemer onvoldoende inspanningen om te re-integreren, dan mag u het loon van de werknemer opschorten of stopzetten tot hij weer voldoet aan zijn verplichtingen. Werkt de werknemer weer mee? Dan krijgt hij/zij bij een loonopschorting het gemiste loon alsnog uitgekeerd. Bij een loonstopzetting krijgt de werknemer het loon over de voorgaande periode niet terug.

Portretfoto van Ralph Kops
Neem contact op met:
Ralph Kops Jurist arbeidsrecht en procesjurist
Futloze werknemer door re-integratie inspanningen

Wanneer zet u een loonopschorting- of stopzetting in?

Als de werknemer zich niet houdt aan uw schriftelijke voorschriften, zoals een bezoek aan de bedrijfsarts, dan is het toegestaan om een loonopschorting toe te passen. Houdt de werknemer zich niet aan wettelijke regels voor de re-integratie? Dan mag u een loonstop toepassen. Voorbeelden hiervan zijn: passend arbeid weigeren, de WIA-uitkering te laat aanvragen of niet meewerken aan het plan van aanpak. Geef de werknemer wel eerst een schriftelijke waarschuwing. Treft u geen maatregelen bij onvoldoende re-integratie-inspanningen van de werknemer, dan kan het UWV u later verwijten dat u te weinig gedaan heeft aan de re-integratie en u een loonsanctie geven.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de loonopschorting- of stopzetting? Neem dan contact op met Ralph Kops, jurist arbeidsrecht, via telefoonnummer 076-5438060 of stuur Ralph een e-mail.

Wilt u meer weten over loonopschorting of - stopzetting? Onze jurist helpt u graag verder!

E-mail Ralph
Portretfoto van Ralph Kops
Jurist arbeidsrecht en procesjurist
Bel
013-4647180