Maatregelen bij onvoldoende re-integratie-inspanningen

25 oktober 2021
Artikel

Levert uw werknemer onvoldoende inspanningen om te re-integreren, dan mag u het loon van de werknemer opschorten of stopzetten tot hij weer voldoet aan zijn verplichtingen. Werkt de werknemer weer mee? Dan krijgt hij/zij bij een loonopschorting het gemiste loon alsnog uitgekeerd. Bij een loonstopzetting krijgt de werknemer het loon over de voorgaande periode niet terug.

Portretfoto van Geert Rouwet
Geert Rouwet Manager Legal en jurist arbeidsrecht
Futloze werknemer door re-integratie inspanningen

Wanneer zet u een loonopschorting- of stopzetting in?

Als de werknemer zich niet houdt aan uw schriftelijke voorschriften, zoals een bezoek aan de bedrijfsarts, dan is het toegestaan om een loonopschorting toe te passen. Houdt de werknemer zich niet aan wettelijke regels voor de re-integratie? Dan mag u een loonstop toepassen. Voorbeelden hiervan zijn: passend arbeid weigeren, de WIA-uitkering te laat aanvragen of niet meewerken aan het plan van aanpak. Geef de werknemer wel eerst een schriftelijke waarschuwing. Treft u geen maatregelen bij onvoldoende re-integratie-inspanningen van de werknemer, dan kan het UWV u later verwijten dat u te weinig gedaan heeft aan de re-integratie en u een loonsanctie geven.

Meer weten?

Bij ABAB Legal zijn we graag van betekenis. Door kennis te delen, advies te geven en voor inzicht te zorgen. Wilt u meer weten over de loonopschorting- of stopzetting? Neem contact op met Geert Rouwet, jurist arbeidsrecht, via telefoonnummer 024-6485817 of stuur Geert een e-mail.  

Wilt u meer weten over loonopschorting of - stopzetting? Onze jurist helpt u graag verder!

E-mail Geert
Portretfoto van Geert Rouwet
Manager Legal en jurist arbeidsrecht
Bel
024-6485817
Social media icoon

Volg ABAB Legal op LinkedIn

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze LinkedIn pagina
Volg ons nu