Let op het concurrentiebeding bij (bedrijfs)verhuizing

6 juni 2022
Artikel

Gaat uw onderneming verhuizen of gaat één van uw werknemers zijn werkzaamheden verrichten vanuit een andere vestigingsplaats? Dan kan dit grote gevolgen hebben voor het toepassingsbereik van het concurrentiebeding.

Portretfoto van Richard Ouwerling
Neem contact op met:
Richard Ouwerling Jurist arbeidsrecht
Contract met bril en pen

Dat blijkt uit een uitspraak van het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden van 29 maart 2022. In deze zaak sloot een autodealer een van zijn  bedrijfsvestigingen in Enschede en verplaatste hij het personeel, de voorraad en de inventaris naar een nieuwe vestiging in Apeldoorn.

Verhuizing van het bedrijf

In 2014 kwam er een aftersalesmanager bij de autodealer in Enschede in dienst. In 2016 werd zijn contract voor onbepaalde tijd verlengd. In dit contract staat een concurrentiebeding, waarin het de werknemer werd verboden om binnen een tijdvak van één jaar na beëindiging van het dienstverband binnen een straal van 25 kilometer rondom Enschede werkzaam te zijn bij een concurrent of daarin een aandeel te hebben. Vervolgens werd de vestiging in Enschede gesloten en verhuisden alle activa en passiva. Tot het einde van zijn dienstverband per 1 september 2021 was de aftersalesmanager werkzaam vanuit de vestiging in Apeldoorn. Hij wilde vervolgens in dienst treden bij een concurrerende autodealer in Apeldoorn. Zijn voormalig werkgever stapte naar de rechter en claimde een verbod op grond van het oorspronkelijke concurrentiebeding.

Onduidelijkheid toepassing concurrentiebeding

Het Gerechtshof oordeelt dat de onduidelijkheid over het toepassingsgebied van het concurrentiebeding na de verhuizing voor rekening en risico van de autodealer komt. De straal van 25 kilometer is gelegen rondom de stad Enschede en de ex-werknemer wilde bij een concurrerende autodealer in Apeldoorn in dienst te treden. De ex-werknemer kan dit dus niet worden verboden. Als het de autodealer erom ging haar klantenbestand te beschermen, had het voor de hand gelegen dat het concurrentiebeding ook had verwezen naar Apeldoorn. Zeker nu de bedrijfsverhuizing volgens de werkgever speelde ten tijde van het afsluiten van het concurrentiebeding.

Zorg voor een duidelijk concurrentiebeding

Het is feitelijk een open deur, maar let op de geografische reikwijdte van het concurrentiebeding als de werknemer op een andere bedrijfslocatie gaat werken of uw onderneming gaat verhuizen. Voor meer informatie of advies over een concurrentiebeding kunt u contact opnemen met Richard Ouwerling, jurist arbeidsrecht, via telefoonnummer 013-4647180 of stuur Richard een e-mail.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze jurist helpt u graag verder!

E-mail Richard