Herintroductie werktijdverkorting na afloop coronasteunmaatregelen

5 oktober 2021
Artikel

Sinds 1 oktober 2021 kunnen werkgevers weer werktijdverkorting (wtv) aanvragen. Werktijdverkorting houdt in dat een aantal werknemers minder uren gaat werken. De werkgever vraagt voor hen voor de minder gewerkte uren een tijdelijke WW-uitkering aan bij UWV.

Portretfoto van Richard Ouwerling
Neem contact op met:
Richard Ouwerling Jurist arbeidsrecht
Mensen in gesprek

Werktijdverkorting (wtv) wordt nu geherintroduceerd na de afschaffing van de coronasteunmaatregelen, zoals de NOW. Werktijdverkorting kan een alternatief zijn voor een ingrijpende reorganisatie en heeft als bijkomende voordelen dat de werknemer niet vertrekt en de werkgever geen transitievergoeding hoeft te betalen.

Voorwaarden werktijdverkorting 

WTV is uitsluitend bedoeld voor situaties waarbij sprake is van een buitengewone omstandigheid die niet tot het normale ondernemingsrisico kan worden gerekend (een calamiteit). Een onderneming heeft dan te maken met een kortdurende periode van werkvermindering als gevolg van een tijdelijke overmachtssituatie. Denk bijvoorbeeld aan een natuurbrand, een overstroming (recent in Limburg), maar ook een nieuwe uitbraak van bijvoorbeeld de varkenspest.  

De tweede voorwaarde is dat de onderneming door bovengenoemde omstandigheden voor een periode van minimaal 2 tot maximaal 24 weken minstens 20 procent minder omzet draait.

Verduidelijkingen werktijdverkorting

Werktijdverkorting bestaat al sinds 2004, maar werd tijdelijk stopgezet, omdat werkgevers tijdens de coronacrisis gebruik konden maken van de NOW. De voorheen geldende beleidsregels zijn weer van toepassing, met enkele verduidelijkingen. Die staan in een Beleidsregel werktijdverkorting 2021.

  1. Corona wordt inmiddels als een normaal ondernemingsrisico beschouwd, waarvoor de NOW een steunmaatregel was. Voor aan corona gerelateerde omstandigheden kan dus geen werktijdverkorting worden aangevraagd.
  2. De algemene leiding van een bedrijf komt niet in aanmerking voor werktijdverkorting. Alleen voor werknemers kan werktijdverkorting worden aangevraagd.
  3. Zzp’ers die werkzaam zijn voor de onderneming, komen eveneens niet in aanmerking voor werktijdverkorting. Ook voor werknemers met een nulurencontract (oproepkrachten) en uitzendkrachten geldt de werktijdverkorting niet.
  4. De negatieve gevolgen van een wijziging van overheidsbeleid vormen geen reden voor wtv (denk aan de gevolgen van quoteringsmaatregelen voor bijvoorbeeld de visserij).

Hoe vraagt u werktijdverkorting aan? 

Om van de werktijdverkorting gebruik te maken moet u de volgende stappen ondernemen.

  1. U vraagt online een vergunning voor werktijdverkorting aan bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW).
  2. Heeft u de vergunning gekregen, dan meldt u dit bij UWV met het formulier 'Melding Werktijdverkorting'.
  3. Met het formulier 'Aanvraag WW-uitkering bij werktijdverkorting' vraagt u een WW-uitkering aan voor uw werknemers voor wie dit geldt. Dit moet u doen binnen een week na afloop van de vergunning.

De productie of omzet moet in principe binnen 24 weken volledig zijn hersteld. Eventueel wordt de werktijdverkorting verlengd met nog een periode van zes weken, op voorwaarde dat herstel in die periode wordt gegarandeerd.

Voordeel werktijdverkorting 

De werkgever betaalt dus minder loonkosten, terwijl de werknemers volledig in dienst blijven. Tijdens de werktijdverkorting heeft de werknemer dezelfde plichten als tijdens een gewone WW-uitkering, zoals het doorgeven van de juiste informatie, meewerken aan afspraken en dergelijke, maar hij hoeft niet te solliciteren.

Meer informatie of advies?

Heeft u vragen over de voorwaarden voor het aanvragen van werktijdverkorting? Of bent u op zoek naar een tijdelijke oplossing voor werkvermindering? Neem contact op met Richard Ouwerling, jurist arbeidsrecht, via telefoonnummer 076-5438029 of stuur Richard een mail.

Wilt u meer weten over de voorwaarden voor het aanvragen van werktijdverkorting? Onze jurist helpt u graag verder!

E-mail Richard
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan