'Ik kan zelf grip houden op ons bedrijf, dat is fijn'

Referentie

Maurice en Natasja Hampsink runnen samen hun bedrijf HAKU. Het wagenpark telt inmiddels zo’n vijftig douche- en toiletwagens (waaronder een aantal vip-wagens met meer luxe) en daarnaast nog een honderdtal units en cabines. “Je komt ons overal tegen: van de Tilburgse kermis tot de Grand Prix van Italië.”

In gesprek met:
Maurice en Natasja Hampsink, HAKU
Maurice en Natasja Hampsink van HAKU

De moeder van Maurice Hampsink maakte prullenbakken schoon in het bedrijf van haar vader. “Dat kunnen we zelf ook”, dachten zij en haar man en zo startten ze in 1973 hun bedrijf. De naam was snel gekozen: Hampsink-Kuijpers werd afgekort tot HAKU. In 1976 kochten ze hun eerste toiletwagen. Nu runt zoon Maurice de zaak samen met zijn vrouw Natasja.

Maurice Hampsink vond werken leuker dan naar school gaan. En dus startte hij al op jonge leeftijd in het bedrijf. Toen hij vijfentwintig jaar geleden zijn vrouw Natasja leerde kennen, kwam zij ook al vrij snel meehelpen. Vijf jaar later besloot de familie Hampsink de schoonmaakactiviteiten af te stoten. “Je kunt je beter op één ding richten dan op tien, want dan wordt er altijd eentje verwaarloosd”, vindt Maurice.

Zelf grip houden

Oom Rieks Hampsink, voormalig ondernemer en klant van ABAB, hoorde dat zijn neef niet tevreden was over zijn accountant. “Ga eens met ABAB praten”, adviseerde hij. En zo werden Maurice en Natasja Hampsink eind 2013 klant bij ABAB. Als het gaat om fiscale én accountancy vraagstukken hebben Natasja en Maurice een vast aanspreekpunt.  Daarover zegt Natasja: “Ik hoef maar één woord te zeggen en ze weten wat ik bedoel.” Ze vervolgt: “Van de assistent-accountant heb ik leren boekhouden. Hij heeft me moeten overtuigen dat ik het kon. Inmiddels ben ik er behoorlijk in thuis, je wordt er steeds handiger in.” Maurice valt haar bij: “Ik kan nu zelf op elk moment zien wat onze omzet is. Dat is fijn, zo houd ik zelf grip op ons bedrijf.”

"Het is prettig dat je tijdig een seintje krijgt"

Geen festival of ander evenement is HAKU te gek: van de Tilburgse kermis waar ze opvielen met genderneutrale toiletten tot de Grand Prix van Italië of een bijeenkomst van de NATO in Brussel. Ook bij onverwachte gebeurtenissen staat HAKU paraat. Zo verzorgden ze in februari 2009 de sanitaire voorzieningen in een veld vlakbij Schiphol na een vliegtuigcrash van Turkish Airlines. Met gepaste trots zegt Natasja: “We zeggen nooit nee. Als we iets niet hebben, probeert Maurice het te regelen of te maken.”

ABAB houdt Maurice en Natasja op de hoogte van veranderingen. “Het is prettig om te weten dat je tijdig een seintje krijgt als dat nodig is”, vindt Maurice. Zo adviseerde Hans van Dam hen om binnen hun man-vrouwfirma een bv te laten toetreden. Een andere verdeling van de winst levert nu fiscaal voordeel op. Maurice: “De constructie werkt goed, we hebben er profijt van. We houden de liquide middelen nu meer binnen het bedrijf en kunnen daarmee investeringen doen.”

Wij gaan graag met u in gesprek

Wilt u meer weten over de dienstverlening van ABAB? Wij maken graag tijd voor een uitgebreide kennismaking. Neem contact met ons op via telefoonnummer 013-4647100 of stuur ons een e-mail.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Hans
Portretfoto van Hans van Dam
Senior belastingadviseur
Bel
0492-579888
Volg ABAB op LinkedIn

Volg ABAB op LinkedIn

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze LinkedIn pagina
Volg ons nu
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan