ABAB staat voor duurzaamheid

Betrokken bij de maatschappij

De zorg voor onze aarde is inmiddels geworteld in onze maatschappij. Ook ABAB hecht veel waarde aan duurzaamheid. Wij voelen ons betrokken bij de samenleving en zijn ons bewust van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Stimuleren duurzaam ondernemen

Wij hechten veel waarde aan een duurzame relatie met onze klanten, leveranciers en medewerkers. Wij leveren graag een bijdrage door ook onze klanten en relaties te ondersteunen met duurzaam ondernemen. Onze relatiemanagers denken proactief mee op het gebied van duurzaamheid en MVO én over fiscale voordelen die te behalen zijn met duurzame oplossingen. 

Energieverbruik kantoren

De meeste van onze kantoren worden verlicht op basis van bewegingsdetectie en lichtintensiteitssensoren. Ook wordt kantoorapparatuur automatisch uitgeschakeld wanneer deze niet wordt gebruikt. Uiteraard is de energie die we gebruiken, groene energie. 

Wij willen daarnaast het energieverbruik van onze kantoren zoveel mogelijk beperken. Om hierop te kunnen sturen hebben wij in juni 2019 onze bedrijfspanden laten controleren op energieverbruik. Daarbij zijn zij voorzien van een energielabel. Vanaf 2023 moeten kantoren groter dan 100 m2 wettelijk een verplicht energielabel C hebben. De panden die ABAB in eigen bezit heeft zijn gecontroleerd. Op twee panden na hebben alle kantoren energielabel A gekregen. Dit betekent dat deze kantoren zeer energiezuinig zijn. Een kantoorpand heeft energielabel C gekregen en een pand energielabel E. Voor het kantoorpand met energielabel E wordt een plan van aanpak opgesteld om te zorgen dat dit pand op korte termijn op het vereiste niveau komt.

Installatie zonnepanelen

Een aantal van onze kantoorpanden zijn ons eigendom. Op de daken van die kantoren gaan wij op zeer korte termijn zonnepanelen installeren. Door zelf onze daken te gebruiken om op deze manier van energie opwekken leveren we een extra bijdrage aan een zo laag mogelijk CO2-uitstoot. 

Digitalisering bedrijfsvoering

Digitalisering staat in onze bedrijfsvoering centraal. We investeren in de ontwikkeling hiervan. Door te werken met een portaal met een archieffunctie voor onze klanten, reduceren wij het papiergebruik. Wij werken met een digitale handtekening en faciliteren dat ook voor onze klanten. Hierdoor werken we veel duurzamer en efficiënter. Leaflets en brochures worden in minimale oplages geprint en bij voorkeur alleen online verstrekt. Ook onze facturatie verloopt digitaal.

Paperless office

ABAB werkt steeds meer toe naar een paperless office. Dubbelzijdig printen op minder milieubelastend papier is de norm. Ook maken wij gebruik van digitale dossiers en digitaliseren wij documenten en overig materiaal. We merken dat een andere werkwijze vooral gedragen moet worden door medewerkers. Dat heeft onze aandacht, we investeren in  de bewustwording van onze medewerkers op printgedrag. 

Afval

Wij beperken en scheiden afval. Uiteraard geldt dat voor papier. Maar we zijn bezig om ook onze andere afvalstromen te beperken. We hebben in alle kantoren herbruikbare koffiebekers en zijn bezig om alle stromen gescheiden af te voeren. 

Duurzaam wagenpark

Het merendeel van de CO2-uitstoot van een advieskantoor wordt veroorzaakt door gereden kilometers. We willen immers onze klanten zien, maar investeren wel om het aantal te rijden kilometers te reduceren. We stimuleren onze medewerkers om met elkaar mee te rijden. Niet enkel van en naar kantoor, maar ook naar klantafspraken en vergaderingen. In 2019 implementeren wij een nieuwe oplossing voor bedrijfscommunicatie, waardoor videoconferencing mogelijk wordt gemaakt, hierdoor gaan we minder fysiek vergaderen. ABAB heeft volledig elektrische auto en semi-elektrische auto’s toegevoegd aan de leaseregeling. Als organisatie stimuleren wij onze medewerkers deze keuze te maken. 

Inkoop

Wij kiezen bij de inkoop van diensten en producten enkel partijen met een actief duurzaamheids- en/of milieubeleid.

Ondersteuning ontwikkelingslanden

ABAB is sinds 2010 als partner betrokken bij Agriterra. Agriterra is een organisatie die zich inzet voor agrarische coöperaties in ontwikkelingslanden zodat lokale boeren professionaliseren. Diverse Nederlandse bedrijven bieden kennis en advies om daarbij te ondersteunen. Verschillende ABAB-collega’s leveren met advies en trainingen hun bijdrage aan de ontwikkeling van opkomende landen. 

Goede doelen

Wij staan midden in de samenleving. We stimuleren dat medewerkers hier een bijdrage aan leveren. Bovendien kiezen onze medewerkers jaarlijks een aantal goede doelen, waardoor we financieel een bijdrage leveren aan een socialere samenleving. 

Duurzame inzetbaarheid van medewerkers

Onze medewerkers zijn het belangrijkste kapitaal van ons bedrijf. Op een steeds krapper wordende arbeidsmarkt is het van belang om talenten te behouden, te laten leren, ontwikkelen en doorstromen. Maar ook voor oudere medewerkers is het belangrijk dat zij door motivatie en blijvende inzetbaarheid, op een gezonde en verantwoorde wijze, de pensioenleeftijd behalen. Wij bieden dan ook diverse faciliteiten, die medewerkers helpen bewuster te worden van de eigen verantwoordelijkheid in het maken van keuzes voor het vormgeven van de loopbaan in de (latere) loopbaanfases. Te denken aan: belastbaarheidstest, medische keuring, loopbaangesprekken, sportmogelijkheden en cursussen en trainingen met betrekking tot het pensioen.

En we willen meer

We zijn ambitieus en willen met onze medewerkers groeien naar een duurzame organisatie, die in een goede balans aandacht heeft voor people, planet en profit. Alle ideeën en bijdragen hiervoor zijn welkom.

Volg ABAB op LinkedIn

Volg ABAB op LinkedIn

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze LinkedIn pagina
Volg ons nu
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan