ABAB staat voor duurzaamheid

Betrokken bij de maatschappij

Als ABAB willen we van betekenis zijn, ook voor onze leefomgeving. Duurzaamheid is voor ons daarom een belangrijk thema, zowel richting onze klanten, medewerkers als het klimaat. Wij zijn ons bewust van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en zetten ons ervoor in om een herstellende bijdrage te leveren aan onze planeet.

Hulp bij duurzaam ondernemen

ABAB helpt ondernemers om duurzaam te ondernemen. We denken proactief mee over het integreren van duurzaamheid in de bedrijfsvoering van onze klanten. Ook adviseren we over te behalen fiscale voordelen en mogelijke subsidies op het gebied van duurzaamheid.

Duurzame inzetbaarheid 

ABAB zijn we samen. Met alle collega's, alle aandeelhouders en alle partners. Daarom vinden we het belangrijk dat 'onze' mensen duurzaam inzetbaar zijn. We bieden dan ook uitgebreide mogelijkheden voor opleiding, talentontwikkeling en loopbaancoaching. Ook hebben we veel aandacht voor vitaliteit, bijvoorbeeld door:

  • De mogelijkheden om eigen werktijden te bepalen en hybride te werken.
  • Te zorgen voor een goede bureaustoel, beeldscherm en headset op de thuiswerkplek.
  • Een jaarlijks verlofsaldo van maar liefst 33 dagen en de mogelijkheid om nog 5 extra dagen bij te kopen.
  • Het organiseren van competities om bewegen op het werk te stimuleren.

Diversiteit en inclusiviteit

We vinden het belangrijk dat ál onze collega’s het gevoel hebben dat zij erbij horen, mee kunnen doen en zich veilig voelen binnen onze organisatie. We besteden daarom doorlopend aandacht aan de thema’s diversiteit en inclusiviteit. Dit doen we in ons wervings- en selectiebeleid, bijvoorbeeld door waar mogelijk plaats te bieden aan mensen met een beperking tot de arbeidsmarkt of vluchtelingen. Maar ook door geregeld het gesprek over deze thema’s aan te gaan met onze medewerkers. Zo zorgen we ervoor dat iedereen zich binnen ABAB prettig voelt en zichzelf kan zijn.

Midden in de maatschappij

ABAB staat midden in de maatschappij en stimuleert ook haar medewerkers om hier een bijdrage aan te leveren. Zo is ABAB kennispartner van InnovatieTafels, een onafhankelijk landelijk platform voor ondernemers, kennispartners en experts die samenwerken aan innovatie en duurzaam en toekomstgericht ondernemerschap stimuleren. Ook zijn we als partner betrokken bij Agriterra, een organisatie die zich inzet voor agrarische coöperaties in ontwikkelingslanden.

Onze medewerkers zijn actief als vrijwilligers in verenigingen, raadsleden en (gemeente-)besturen, als gastdocenten in onderwijsinstellingen en als toezichthouders van andere organisaties en ondernemingen. Medewerkers die zich inzetten voor een goed doel, belonen we jaarlijks met acht uur doorbetaald verlof.

Terugdringen en compenseren CO2-uitstoot

In onze bedrijfsvoering streven wij ernaar om regeneratief te zijn: meer te geven dan te nemen en daardoor onze leefomgeving beter achter te laten dan we die aantroffen. ABAB vertaalt dat bijvoorbeeld in energiepositieve gebouwen, digitalisering van onze bedrijfsvoering, het beperken en scheiden van ons afval en schone mobiliteit. Zo kunnen nieuwe berijders alleen nog voor een volledig elektrische auto kiezen. Hiermee maken we ons complete wagenpark binnen vijf jaar volledig elektrisch.

Via verschillende initiatieven dringen we onze CO2-uitstoot dus zo ver mogelijk terug. De uitstoot die resteert, compenseren we via biogasprojecten van FairClimateFund. Deze Gold Standard en/of Fairtrade gecertificeerde klimaatprojecten komen ten goede aan mensen in kwetsbare gebieden.

Meer weten?

Bij ABAB zijn we graag van betekenis. Door kennis te delen, advies te geven en voor inzicht te zorgen. Meer weten? Neem contact met ons op via telefoonnummer 013-4647100 of stuur ons een e-mail.

Volg ABAB op LinkedIn

Volg ABAB op LinkedIn

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze LinkedIn pagina
Volg ons nu
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan