‘De ervaring van ABAB in overnameprocessen gaf vertrouwen’

Referentie

Het keuring-, certificering- en inspectiebedrijf HHC/DRS heeft in haar ruim 20 jarig bestaan een unieke positie opgebouwd in de niche markt van railinfra-materieel en speciaal aannemersmaterieel. Het bedrijf heeft vestigingen in Nederland, Duitsland en Scandinavië. HHC/DRS is sinds 2015 klant bij ABAB en zet ons onder meer in voor salaris en personeelsdiensten, accountancydienstverlening en fiscaal advies. Recent is het bedrijf overgenomen door CERTIFER. Een multidisciplinair team van ABAB begeleidde de overname. “Door de jarenlange ervaring van ABAB in overnameprocessen zijn we met vertrouwen dit traject ingegaan.”

In gesprek met:
Huib Oostdijk, HHC/DRS
ABAB relatiemanager Paul Nieuwenhuize en directeur HHC/DRS Huib Oostdijk aan tafel

De kracht van ABAB

De ontstaansgeschiedenis, ontwikkeling en groei die het bedrijf heeft doorgemaakt is niet een dertien-in-een-dozijn verhaal. Opgericht in 1999, in 2010 onderdeel geworden van een collega keuring-, certificering- en inspectiebedrijf en in 2015 via een management-buy-out weer zelfstandig, om in 2021 onderdeel van een internationale groep van bedrijven te worden. Directeur Huib Oostdijk licht toe: “Over elke stap is goed nagedacht. Steeds is het criterium gehanteerd: wat is goed voor het bedrijf? Toen medio 2015 bleek dat de in 2010 beoogde synergie niet haalbaar was hebben we bewust voor een verzelfstandiging gekozen door middel van een management-buy-out. Dat is ook de periode geweest waarin we ABAB als vaste adviseur aan boord hebben genomen. Waarom? Het antwoord hierop is vrij simpel: relatiemanager Paul Nieuwenhuize kende ik al jaren en puur op basis van vertrouwen in de deskundigheid die hij heeft of weet te mobiliseren zijn we klant geworden bij ABAB. En met succes! Sindsdien werken wij in volle tevredenheid samen.”

Positie versterken

De groei die HHC/DRS de afgelopen jaren doormaakte bleef niet onopgemerkt. Medio 2020 benaderde CERTIFER het bedrijf met de vraag of een samenwerking of eventuele overname tot de mogelijkheden behoorde. De sterke internationale positie van CERTIFER, gekoppeld aan de ruimte die HHC/DRS kreeg, leidde begin 2021 tot een overname. Hierbij speelden opnieuw de specialisten van ABAB een belangrijke rol. Oostdijk: “ABAB heeft ons in het volledige traject geadviseerd en ondersteund. Onze relatiemanager Paul Nieuwenhuize heeft ons op het juiste moment in contact gebracht met de juiste specialisten. Zo verzorgde corporate finance adviseur Rob van Boxtel de financiële analyse en de uiteindelijke waardebepaling. Daarnaast ondersteunde hij tijdens het onderhandelingsproces. Jurist ondernemingsrecht Johan van den Branden heeft onze juridisch bijgestaan, zowel bij de Letter of Intent, de definitieve koopovereenkomst en alle andere benodigde juridische documenten. Hij was ook de jurist die destijds betrokken was bij het management buy out-proces.”

Door corona alles digitaal

Oostdijk is enthousiast over het specialistenteam van ABAB. “Het multidisciplinaire team heeft echt heel hard gewerkt. Niet alleen de experts die direct bij het traject betrokken waren, maar ook de accountants achter de schermen die alles op alles hebben gezet om de jaarrekening van 2020 in de eerste weken van 2021 te finaliseren. En dit is gelukt.” Het volledige overnametraject verliep door de COVID-19 beperkingen digitaal. “ABAB heeft laten zien flexibel mee te schakelen en op de juiste momenten de juiste specialisten aan (de virtuele) tafel te zetten. Met een compact, goed op elkaar ingespeeld team is het gelukt om in ruim een half jaar tijd het volledige proces af te wikkelen tot tevredenheid van alle betrokkenen. Het ABAB-team heeft door haar internationale expertise, de drive en het commitment laten zien dat ze onze slogan ‘supporting your local and European ambitions’ concreet in de praktijk realiseren.”

‘Dat noem ik proactief’

De ervaring van het ABAB-team was een groot pluspunt, aldus Oostdijk. “CERTIFER is een grote internationale partij. Het was van belang dat wij een gelijkwaardige gesprekspartner waren, met de juiste ervaren specialisten. ABAB heeft hiervoor het perfecte team samengesteld. Door de vele jaren ervaring van ABAB in dergelijke processen zijn wij met vertrouwen dit traject ingegaan. De fasen van het proces waren bekend en we werden heel goed voorbereid op de vervolgstappen. Dat noem ik proactief.”

Samenwerking ABAB blijft

Ook na de overname blijft HHC/DRS klant bij ABAB. “ABAB heeft specialisten in dienst met aantoonbare ervaring op allerlei gebieden. Met een relatiemanager die je in contact brengt met de juiste specialist, weet je dat je altijd met de juiste mensen om tafel zit voor jouw ondernemingsvraagstuk. Daarnaast kijken ze ook naar wat je zelf kan doen. Ze (h)erkennen de capaciteit en kwaliteiten van de onderneming en voegen naadloos expertise in waar nodig. Dat geeft vertrouwen.”

Wij gaan graag met u in gesprek

Wilt u meer weten over onze dienstverlening? Wij maken graag tijd voor een uitgebreide kennismaking. Neem contact op met Paul Nieuwenhuize, relatiemanager, via telefoonnummer 0113-237431 of stuur Paul een e-mail.

Wilt u meer weten over het kopen of verkopen van een bedrijf? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Paul
Volg ABAB op LinkedIn

Volg ABAB op LinkedIn

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze LinkedIn pagina
Volg ons nu
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan