Services

Pensioenadvies

Een optimale oudedagsvoorziening voor u en uw medewerkers

ABAB Pensioenadvies biedt ondersteuning bij het realiseren van een optimale pensioenregeling voor werkgevers en dga's. Onze pensioenadviseurs hebben allemaal een achtergrond als accountant of fiscalist. Daardoor kunnen wij snel de financiële aspecten van uw persoonlijke situatie én uw zakelijke situatie doorgronden.

Pensioenadvies voor werkgevers

Pensioenadvies voor werkgevers richt zich op het inrichten, wijzigen en beheren van uw collectieve pensioenregeling én de communicatie naar uw medewerkers. Dit brengt de nodige risico’s en verplichtingen met zich mee en vraagt daarom om specifieke kennis en expertise. De pensioenadviseurs van ABAB Pensioenadvies beschikken over de juiste kennis en ervaring om deze complexe materie helder en transparant te maken. Daarbij kijken wij niet alleen naar de huidige financiële situatie, maar ook naar de toekomst van uw onderneming. De pensioenregeling moet namelijk betaalbaar zijn én blijven.

Pensioenadvies voor de dga

Als directeur-grootaandeelhouder (dga) bent u gewend om vooruit te kijken en initiatief te nemen. U neemt beslissingen over de continuïteit en toekomst van uw onderneming. Maar hoe zit het met uw eigen financiële toekomst? Onze pensioenadviseurs kennen de mogelijkheden. Samen met u beoordelen wij uw persoonlijke situatie en wensen en eisen. Zo komen we tot een op maat gesneden pensioenoplossing waarmee u met een gerust gevoel naar uw oude dag kunt uitkijken.

Pensioencommunicatie

Als werkgever heeft u een belangrijke signaalfunctie in de pensioencommunicatie. Daarbij kunt u niet volstaan met het delen van de communicatie van pensioenuitvoerders. Vanuit de Wet Pensioencommunicatie bent u verantwoordelijk voor het bewustzijn van uw medewerkers rondom pensioen en de keuzes die zij op basis daarvan maken. Dat vraagt om kennis en expertise die u zelf ook niet zomaar paraat heeft. Met ABAB Pensioencommunicatie nemen wij u die zorg uit handen. 

Wilt u meer weten over de diensten van ABAB Pensioenadvies? Neem contact op met Bart van de Wouw via telefoonnummer 013-4647287 of stuur Bart een mail.

Services

  • Pensioenadvies voor werkgevers

    Ondersteuning bij collectief pensioen: van het aangaan van een overeenkomst tot ontzorging bij de communicatie.
  • Pensioenadvies voor de dga

    Als directeur beslist u over de toekomst van uw onderneming. Maar is uw eigen financiële toekomst ook gewaarborgd?
  • Pensioencommunicatie

    U bent verantwoordelijk voor de communicatie omtrent het pensioen van uw werknemers. ABAB ontzorgt u daarbij.
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan