‘We zijn absoluut tevreden over het overnameproces’

Referentie

Hun bedrijf liep als een trein toen de eigenaren van Pro-Fa Automation benaderd werden om te praten over een overname. Tot dat moment hadden ze er nog niet over nagedacht maar de vraag kwam wel op het juiste moment. Gert-Jan van den Berg van ABAB Corporate Finance begeleidde de onderhandelingen. “Het was heel fijn dat we tijdens de overname gebruik konden maken van de diensten van ABAB. Je wilt dit liever niet met een andere partij doen.”

In gesprek met:
Jan de Haan, Christ Oomen en Mark Satink, Pro-Fa Automation
directie Pro-Fa

Van een totaaloplossing voor het productieproces van dagverse melk, vla en yoghurt tot het volledig traceerbaar maken van materialen en handelingen voor PET verpakkingen: Pro-Fa Automation is een no-nonsense industrieel automatiseerder. Het bedrijf werkt voor multinationals, het mkb en nutsbedrijven in verschillende industrieën. Grote namen zoals Heineken en Nutricia maken deel uit van de vaste klantenkring.

Pro-Fa heeft een driekoppige directie: Jan de Haan, Christ Oomen en Mark Satink. De Haan en Oomen werkten samen bij een andere werkgever toen ze in 2006 besloten de stap te zetten om een eigen bedrijf te beginnen. Het bedrijf groeide explosief. Daarom kwam Mark Satink hen eind 2014 versterken.

Alle diensten letterlijk onder één dak

In de beginjaren maakten ze gebruik van de diensten van een kleine accountant. Als ze aanvullende diensten nodig hadden, zochten ze die zelf. “Op een gegeven moment kregen we behoefte aan een professionelere accountant. Eentje met expertise op fiscaal en juridisch gebied en met kennis van HR-vraagstukken” vertelt De Haan. “We vonden het praktischer om alles onder één dak te hebben.” En dat is letterlijk gelukt: destijds zat Pro-Fa op de bovenste verdieping van het pand waar ABAB ’s-Hertogenbosch tot op de dag van vandaag gehuisvest is. “De administratie werd bij wijze van spreken via de trap naar beneden gegooid”, lacht Jan. “En afspraken maken was ook heel makkelijk. Dat was een van onze selectiecriteria bij het kiezen van een accountant. Maar ook het feit dat ABAB niet té groot is. Een heel grote club past niet bij ons.”

Direct een accountant beschikbaar

Op de vraag of hij tevreden is over ABAB antwoordt De Haan volmondig ja. Hij legt uit dat het prettig is om - als dat nodig is - direct een accountant ter beschikking te hebben. “Maar als wij niet tevreden zijn, krijg je dat ook te horen”, vult Satink aan. “Niet om mensen te kwetsen, maar om ze de gelegenheid te geven om te verbeteren.”

Absoluut tevreden over het overnameproces

In juli 2017 werd Pro-Fa na een intensief proces overgenomen door Unica, de grootste zelfstandig technisch dienstverlener van Nederland. Jan vertelt daarover: “Je kunt dit soort trajecten nooit helemaal plannen. Op bepaalde momenten moest er in korte tijd veel gedaan worden. Het was fijn dat bij ABAB op het juiste moment steeds de juiste mensen beschikbaar waren. We zijn dan ook absoluut tevreden over het verloop van het overnameproces. Dat is op een professionele manier uitgevoerd. En de adviseurs van ABAB Corporate Finance luisterden goed naar onze wensen. Het laatste dat we wilden, was een juridisch steekspel. Dat voelde ABAB goed aan. Daardoor is de overname naar ieders tevredenheid afgerond, ook die van Unica.”

De kracht van ABAB

Frans Saes, relatiemanager bij ABAB, is voor Pro-Fa het eerste aanspreekpunt. De Haan vertelt: “Hij kent ons, dat is een groot voordeel. Hij kent de wegen binnen ABAB.” Het was dan ook Frans die collega Gert-Jan van den Berg inseinde toen er sprake was van een mogelijke overname. Gert-Jan heeft vervolgens de onderhandelingen begeleid en betrok daarbij ook andere collega’s zoals accountant Jan Repkes. “Alle diensten onder één dak, dat is de kracht van ABAB” zegt De Haan tevreden.

Wij gaan graag met u in gesprek

Wilt u meer weten over onze dienstverlening? Wij maken graag tijd voor een uitgebreide kennismaking. Neem contact op met Gert Jan van den Berg, senior corporate finance adviseur, via telefoonnummer 013-4647238 of stuur Gert Jan een e-mail. 

Wilt u meer weten over bedrijfsovername? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Gert Jan
Icoon whitepaper

Vier fasen om te komen tot succesvolle bedrijfsverkoop

Download het gratis whitepaper
Volg ABAB op LinkedIn

Volg ABAB op LinkedIn

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze LinkedIn pagina
Volg ons nu
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan