De specialisten van ABAB zijn thuis in elke branche

Markten

Thuis in elke branche

Door de coronacrisis hebben veel sectoren een zwaar jaar achter de rug. Toch verwachten we komend jaar weer een groei in de economie te zien. ABAB ondersteunt en helpt ondernemers bij dit proces.
Onze specialisten kennen uw sector. Zij adviseren en ondersteunen u proactief. Zo kunt u uw kansen blijven grijpen en blijven vernieuwen om zo te blijven groeien.

Markten

 • Ondernemer en adviseur in gesprek over de agrarische sector

  Agro

  De agrosector is in beweging. Binnen deze sector vindt een duidelijke verschuiving naar kwaliteit en duurzaamheid plaats. Er is steeds meer aandacht voor dierenwelzijn en het milieu.

 • Een horecaondernemer in zijn zaak

  Horeca en recreatie

  Een turbulentere tijd voor de horeca is bijna niet voor te stellen. In het najaar van 2020 werd weer besloten dat de horeca dicht moest. Het omzetverlies van 2020 is bijna 41%.

 • ABAB heeft kennis van de bouw- en vastgoedmarkt en bovendien een uitgebreid netwerk

  Bouw en vastgoed

  De verwachte krimp in de bouwsector in 2021 van 4%, blijft naar alle waarschijnlijkheid beperkt tot 1%. Na twee jaar van lichte krimp zal de sector in 2022 met 2% groeien.

 • Onderneemster in detailhandel

  Retail en detailhandel

  De twee lockdowns hebben in Nederland erg veel effect gehad op de detailhandel. Veel bedrijven kregen te maken met een omzetdaling of –groei. Dit zorgde voor grote verschillen.

 • Een vrouw uit de zorg kijkt op een tablet

  Zorg en welzijn

  De coronacrisis zorgt voor veel druk op de zorgsector.

 • Man in groothandel

  Groothandel

  Na drie kwartalen van krimp op rij heeft de groothandel in het eerste kwartaal van 2021 ruim 3% meer omgezet ten opzichte van 2020. Naar verwachting komt de totale omzetgroei van 2021 uit op 5%.

 • Industriële ondernemers moeten snel inspelen op technologische veranderingen

  Industrie

  De dagproductie van de Nederlandse industrie was gemiddeld 2,5% lager in november 2020 in vergelijking met november 2019.

 • Juichende mensen tijdens een concert

  Kunst en cultuur

  De kunst- en cultuursector wordt hard geraakt door de coronacrisis. Theaters, musea en bioscopen mogen geen bezoekers ontvangen en concerten en festivals zijn al maanden niet mogelijk.

 • Logistiek en transport

  Logistiek en transport

  De coronacrisis heeft voor veel onzekerheid gezorgd in de transport- en logistieke sector. 2020 zag er in eerste instantie somber uit, al verschilde de impact van de crisis sterk per deelsector.

 • Kinderen in de klas in het onderwijs

  Onderwijs

  De onderwijssector heeft tijdens de coronacrisis veel aanpassingen moeten doorvoeren. Zo werden scholen gesloten en moesten ze over op online of thuisonderwijs.

 • Twee mannen en een vrouw praten over zakelijke dienstverlening

  Zakelijke dienstverlening

  Veel zakelijke dienstverleners hebben te maken met vraaguitval en worden hard geraakt door de coronacrisis.

 • tuinbouw kas

  Tuinbouw

  ABAB heeft jarenlange kennis en ervaring in de Tuinbouw en Veredeling samengebracht in een multidisciplinair tuinbouwteam.

 • graafmachine

  Agribusiness

  Onder Agribusiness verstaan wij de leveranciers en dienstverleners van de primair agrarische bedrijven of bedrijven die verwant zijn aan de agrarische sector.

 • Kinderopvang

  Kinderopvang

  Als ondernemer in de kinderopvang heeft u te maken met ontwikkelingen en uitdagingen als krapte op de arbeidsmarkt, toezicht op uitvoering van wet- en regelgeving, veranderingen in het toeslagenste

Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan