De sterke economische groei vertaalt zich in groei in alle sectoren. In de meeste branches is er meer vraag naar goederen en diensten. De verwachting is dat na 2018 de jaren van inhaalgroei voorbij zijn.
Onze specialisten kennen uw sector. Zij adviseren en ondersteunen u proactief. Zo kunt u uw kansen blijven grijpen en blijven vernieuwen om zo te blijven groeien.

Markten

 • Ondernemer en adviseur in gesprek over de agrarische sector

  Agro

  De agrosector is in beweging. Onze adviseurs signaleren proactief bedrijfseconomische en innovatiekansen en ondersteunen u op elk vlak.

 • Een horecaondernemer in zijn zaak

  Horeca en recreatie

  In 2018 is er voor het vijfde jaar op rij sterke groei in de horeca. Consumenten hebben meer te besteden, er komen meer buitenlandse toeristen naar Nederland en de zakelijke markt verbetert.

 • ABAB heeft kennis van de bouw- en vastgoedmarkt en bovendien een uitgebreid netwerk

  Bouw en vastgoed

  De bouwproductie in Nederland stijgt in 2018 naar verwachting voor het vijfde jaar op rij. De keerzijde hiervan is dat er tekorten zijn aan personeel en materialen, waardoor de kosten stijgen.

 • Onderneemster in detailhandel

  Retail en detailhandel

  De groeivooruitzichten voor de retail en detailhandel voor 2018 zijn positief. De online groei zet stevig door, met grote gevolgen voor de sector.

 • Een vrouw uit de zorg kijkt op een tablet

  Zorg en welzijn

  Hoe houden we de zorg betaalbaar? Dat is de belangrijkste uitdaging voor deze sector. In 2018 is de zorg voor het eerst de grootste uitgavenpost op de rijksbegroting.

 • Man in groothandel

  Groothandel

  De groeivooruitzichten voor 2018 voor de groothandel zijn positief, maar verschillen per sectoronderdeel. De non-food groeit harder dan de food-groothandel.

 • Industriële ondernemers moeten snel inspelen op technologische veranderingen

  Industrie

  De Nederlandse industrie groeit door, de verwachte productiegroei voor 2018 is 3%. De technologische industrie blijft de sterkste groeier binnen de sector.

 • Juichende mensen tijdens een concert

  Kunst en cultuur

  Voor de kunst- en cultuursector wordt in 2018 een volumestijging van 1,5% verwacht. In de afgelopen jaren was er ook al groei, met verschillen binnen de branche.

 • Logistiek en transport

  Logistiek en transport

  De vooruitzichten voor 2018 zijn gunstig voor de sector Transport en Logistiek. De sector groeit dit jaar naar verwachting met 3,5% en de omzet neemt met 5% toe. Helaas nemen ook de kosten toe.

 • Kinderen in de klas in het onderwijs

  Onderwijs en opvang

  De komende jaren krijgen kinderopvangcentra en scholen steeds meer te maken met de gevolgen van demografische krimp.

 • Twee mannen en een vrouw praten over zakelijke dienstverlening

  Zakelijke dienstverlening

  De zakelijke dienstverlening groeit ook in 2018 in een stevig tempo, vooral de uitzendbranche. Binnen de kennisintensieve zakelijke dienstverlening blijft advisering een belangrijke groeidrijver.

 • tuinbouw kas

  Tuinbouw

  ABAB heeft jarenlange kennis en ervaring in de tuinbouw en uitgangsmaterialen samengebracht in een multidisciplinair tuinbouwteam.

Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan