‘ABAB heeft veel kennis van de geitensector’

Referentie

Walte en Willeke Veldman hebben sinds 2011 een geitenhouderij in Wijckel, Friesland. In 2016 maakten zij de overstap van hun toenmalige boekhouder naar ABAB. De ondernemers schakelen ABAB in voor de boekhouding, bedrijfsadvies en advies op het gebied van subsidies. “Bij ABAB zit veel kennis van de geitensector,” verklaart Willeke.

In gesprek met:
Walte en Willeke Veldman, Mts Veldman
Walte en WIlleke Veldman in geitenstal

De start van hun geitenhouderij

Ondernemen is Walte met de paplepel ingegoten. Zijn ouders hadden een melkveehouderij. Toen Walte een relatie kreeg met Willeke ontstonden al gauw plannen om een eigen geitenhouderij te beginnen. “Het was een onzekere tijd, maar toch kochten we in 2011 lammeren. Die hebben we opgefokt en in 2012 begonnen we met melken”, licht Walte toe. De zaken gingen goed en er was ruimte om uit te breiden. In 2014 liet het echtpaar een nieuwe stal bouwen. Niet veel later stopten zowel Walte als Willeke met hun parttime baan.

Overstap naar ABAB

Op een studieavond maakte het ondernemersstel kennis met Bart Entius, relatiemanager bij ABAB, gespecialiseerd in de geitenhouderij. Ze zaten toen nog bij de boekhouder die ook de administratie voor het voormalige bedrijf van Waltes ouders verzorgde. “Toen we Bart hoorden spreken, beseften we dat er bij ABAB veel meer kennis zit van de geitensector”, vertelt Willeke. “Sinds we bij ABAB klant zijn, zijn onze cijfers altijd up to date. Echt een verbetering. En de specialisten bij ABAB zijn ook stuk voor stuk fanatieke, gedreven mensen.”

Verschillende disciplines

De familie Veldman heeft inmiddels kennisgemaakt met verschillende disciplines van ABAB. Zo begeleidde bedrijfsadviseur René van der Heijden de bedrijfsovername van Waltes ouders naar Walte en Willeke. “Er werd echt in ons belang gedacht, dat vonden wij erg fijn. René kwam met een plan waarmee alle partijen goed uit de voeten konden”, beschrijft Walte het proces.

In 2019 overwoog het stel om een nieuwe jongveestal te bouwen. “Bart vertelde ons toen meteen over de opties voor een milieu- en diervriendelijke stal,” aldus Willeke. “Vervolgens bracht hij ons in contact met de consultant innovatie bij Epiic. Onze stal kwam in aanmerking voor de subsidieregeling Maatlat Duurzame Veehouderij (MDV) en zij begeleidde ons bij dat proces. Ook dat verliep erg soepel. Wij hebben er zelf geen verstand van, dus het is fijn dat iemand je hierbij begeleidt.”

Toekomstplannen

De ondernemers Veldman zitten nog vol plannen voor de toekomst. “We willen omschakelen naar biologisch. Ook willen we een nieuwe melkstal om de melktijden te verkorten en een drogerij om deels eigen krachtvoer te maken.” Als het aan dit koppel ligt, blijft ABAB hen ook in de toekomst begeleiden en adviseren. “Als collega’s morren over hun boekhouder, adviseren wij altijd ABAB. Het werkt super prettig. Zaken worden goed, netjes en snel in orde gemaakt. Ook kun je in de bedrijfsmonitor je eigen cijfers vergelijken met die van referentiebedrijven. Zo kunnen we steeds een stap vooruit blijven zetten,” vertelt Willeke. “We zijn nog altijd heel tevreden over de samenwerking. ABAB is voor ons echt van betekenis”, besluit Walte.

Meer weten?

Heeft u vragen over de geitenhouderij? Neem contact op met Bart Entius, relatiemanager, via telefoonnummer 06-51890715 of stuur Bart een e-mail.

Wilt u meer weten over de geitenhouderij? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Bart
Volg ABAB op Facebook

Volg ABAB op Facebook

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze Facebookpagina
Volg ons nu
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan
Volg ABAB op Facebook

Volg ABAB op Facebook

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze Facebookpagina
Volg ons nu