‘De juiste flexibele pensioenregeling voor onze medewerkers’

Referentie

OrangeValley is het data driven digital marketingbureau van Nederland. Het bedrijf werkt voor nationale en internationale opdrachtgevers, zoals Talpa, Hunkemöller en Simyo, en heeft ongeveer negentig medewerkers in dienst. ABAB Pensioenadvies heeft het marketingbureau ondersteund bij de keuze voor een nieuwe pensioenuitvoerder. ““ABAB heeft ons perfect ondersteund bij de keuze voor een pensioenuitvoerder.”

In gesprek met:
Ortwin Verreck, managing director bij OrangeValley
Ortwin Verreck, managing director bij OrangeValley

OrangeValley was minder tevreden over hun vorige pensioenuitvoerder en toen het contract afliep, was dat het goede moment om de arbeidsvoorwaarde pensioen onder de loep te nemen. Het bedrijf zocht ondersteuning bij het selectieproces van een nieuwe onafhankelijke pensioenadviseur. Ortwin Verreck, managing director bij OrangeValley, kwam via de HR-manager in contact met Bart van de Wouw, senior pensioenadviseur bij ABAB.

Keuze voor nieuwe pensioenuitvoerder

OrangeValley wilde een flexibele pensioenuitvoerder met een duurzaam karakter en een vermindering van de administratieve lasten. De eerste stap was een inventarisatie onder de medewerkers voor een programma van eisen. Vervolgens is er een long en shortlist gemaakt en is er een keuze gemaakt voor een pensioenuitvoerder. De keuze is in lijn met de cao-uitgangspunten en de wensen van de medewerkers en management. Verreck: “De pensioenregeling is voor ons een belangrijke concurrerende arbeidsvoorwaarde. Het was heel belangrijk om de juiste keuze te maken. Samen met Bart bepaalden wij de uitgangspunten en voorwaarden voor een nieuwe regeling. Dit allemaal in samenspraak met onze medewerkers. Uiteindelijk hebben wij nu een flexibele regeling waarbij medewerkers zelf de keuze kunnen maken voor de hoogte van de premie, tegen lage kosten en gunstige voorwaarden. Iets wat heel erg gewaardeerd wordt door onze medewerkers.”

Flexibiliteit voorop

Flexibiliteit was één van de speerpunten voor de nieuwe pensioenregeling. Verreck: “Bij ons bedrijf werken voornamelijk mensen in de leeftijd van 25 tot 40 jaar. Deze doelgroep miste de flexibiliteit bij de arbeidsvoorwaarde pensioen. Een hoger nettoloon is voor hen belangrijk in verband met het kopen van een woning. Het was belangrijk een regeling te kiezen waarbij de medewerker zelf kan kiezen hoeveel premie hij of zij afdraagt, zodat het nettoloon hoger uitvalt. Samen hebben we gekeken wat de beste pensioenuitvoerder is voor ons als werkgever, maar vooral ook voor onze werknemers.”

Proactieve onafhankelijke adviseur

De proactiviteit van ABAB werd erg gewaardeerd: “Bart heeft veel aandacht besteed aan het specificeren van de opdracht. Hij was kritisch en ging op zoek naar de vraag achter de vraag. Door de kritische vragen die hij stelde, werden wij gedwongen om na te denken over zaken waar je normaal niet over nadenkt.” Verreck is blij dat hij een onafhankelijk adviseur bij dit proces heeft betrokken. “De keuze voor een pensioenuitvoerder is lastig door de brei van condities, voorwaarden en criteria. ABAB heeft dit allemaal voor ons onder elkaar gezet, wat heeft geleid tot een duidelijk advies en mooi resultaat.”

Goede businesscase

Verreck: “Ik raad het elk bedrijf aan om een dergelijke businesscase op te stellen. Ook als je contract niet afloopt of ontevreden bent met de huidige regeling. Door dit proces hebben wij nu niet alleen een pensioenregeling die aansluit bij de wensen van onze medewerkers, maar zijn ook de kosten verlaagd en de administratieve lasten sterk verminderd. Daarnaast is de regeling duurzaam met een maatschappelijk karakter, wat erg wordt gewaardeerd. Ik kan elke ondernemer adviseren eens kritisch naar de huidige pensioenregeling te kijken onder begeleiding van een onafhankelijke pensioenadviseur. Het geld voor het traject verdien je op korte termijn terug.”

Wij gaan graag met u in gesprek

ABAB is graag van betekenis. Door kennis te delen, advies te geven en voor inzicht te zorgen. Wilt u meer weten over onze dienstverlening? Wij maken graag tijd voor een uitgebreide kennismaking. Neem contact op met Bart van de Wouw, senior pensioenadviseur, voor een vrijblijvende afspraak, via telefoonnummer 013-4647287 of stuur Bart een e-mail. 

Wilt u meer weten over onze dienstverlening? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Bart
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan