'Vertrouwen is het belangrijkst bij bedrijfsverkoop'

Referentie

Met de productlijnen Onion+ en Pepper+ is Peter CV Europa’s specialist als het gaat om het ontwerpen en ontwikkelen van voedingsmiddelen gebaseerd op ui en paprika. Het bedrijf bestaat sinds 1988 en levert voornamelijk aan groenteverwerkers, cateringbedrijven en fastfoodrestaurants. Zo is Peter CV de leverancier van Subway en McDonalds voor Nederland, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Ierland en België.

In gesprek met:
Albert Linders, Peter CV
Albert Linders in bedrijfshal van Peter CV

Peter CV is sinds 2010 klant bij ABAB voor accountancydienstverlening en recent begeleidde ABAB Corporate Finance het bedrijf bij de bedrijfsverkoop aan Hessing Supervers. “Vertrouwen is het belangrijkst bij bedrijfsverkoop.”

Vertrouwde partner belangrijk bij overnametraject

Recent begeleidde ABAB Corporate Finance het bedrijf bij de verkoop aan Hessing Supervers.

Oud-eigenaren Albert Linders en Alex Buermans blijven aan binnen het bedrijf. “Alex wilde graag zijn aandelen verkopen. Nadat we dit samen uitvoerig hebben besproken en samen tot het besluit waren gekomen een externe partij te benaderen, legde Alex contact met Hessing Supervers. Zo is het verkooptraject gestart. Uiteindelijk heb ikzelf ook besloten mijn aandelen te verkopen”, vertelt Linders. Na overleg met relatiemanager Kees Hermes werden de eigenaren in contact gebracht met senior corporate finance adviseur Rob van Boxtel. In het verleden hadden de ondernemers al eens contact gehad met Rob. “Een vertrouwde partner is belangrijk bij zo’n traject. Door goed contact en de juiste begeleiding kwam de vertrouwensband snel tot stand. Het is fijn om een onafhankelijk adviseur aan je zijde te hebben voor de begeleiding. Hij kan dingen zeggen die jij zelf niet durft of kan zeggen. Hij was niet bang om soms de knuppel in het hoenderhok te gooien.”

Samenwerking met diverse specialisten

Het traject duurde een jaar, een periode  waarin veel op de ondernemers afkwam en veel zaken geregeld moesten worden. “Een adviseur moet aanvoelen wat spoed heeft en wat niet. Uiteindelijk gaat het erom dat het allemaal goed geregeld is.” Bij het traject was een vast team van

ABAB-specialisten betrokken, waaronder senior jurist ondernemingsrecht Gaby Ratering en senior belastingadviseur Rolf Brouwer. “Alle specialismen in huis, dat is fijn bij zo’n traject. Doordat de specialisten in een vast team samenwerken, verliepen de onderlinge communicatie en samenspel goed. Het stokje werd, wanneer nodig, goed overgedragen. Ik werd daarbij ook steeds meegenomen in het proces. Ook werd er door de samenwerking tussen de diverse specialisten vanuit verschillende invalshoeken naar de toekomst gekeken en werden risico’s in kaart gebracht. Deze proactiviteit hebben wij zeer gewaardeerd.”

Spreken de taal van ondernemer

Als Linders terugkijkt op het traject, blijft vertrouwen het belangrijkst. “Het gaat om de personen die je begeleiden. En dat je deze mensen vertrouwt. Op alle gebieden is het traject goed verlopen.” Op de vraag of hij ABAB zou aanbevelen bij andere ondernemers, zegt hij ja. “De adviseurs bij ABAB snappen mij als ondernemer. Ze spreken dezelfde taal. Dit zorgt ervoor dat ABAB bij mij past.”

Wij gaan graag met u in gesprek

Wilt u meer weten over onze dienstverlening? Wij maken graag tijd voor een uitgebreide kennismaking. Neem contact op met Rob van Boxtel, senior corporate finance adviseur, via telefoonnummer 024-6485820 of stuur Rob een e-mail.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Rob
Portretfoto van Rob van Boxtel
Senior corporate finance adviseur
Bel
0651337849
Volg ABAB op LinkedIn

Volg ABAB op LinkedIn

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze LinkedIn pagina
Volg ons nu
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan