Logistiek en transport
Markten

Logistiek en transport

ABAB, drijvende kracht achter innovatie, duurzaamheid en personeel

De Nederlandse logistieke en transportsector is onmisbaar voor onze handel en industrie. De sector is voortdurend in ontwikkeling en steeds op zoek naar nieuwe oplossingen. Ons team Logistiek helpt uw onderneming bij innovaties, duurzaam ondernemen en personele oplossingen.

Toenemende vraag, verduurzaming, digitale transformatie, complexe regelgeving en het aantrekken van gekwalificeerd personeel: het is slechts een greep uit de uitdagingen waarmee de logistieke sector geconfronteerd wordt. En de antwoorden op deze vraagstukken verschillen per onderneming. Als deskundig partner helpen wij u graag om vrijuit te ondernemen, te innoveren en verduurzamen. En dat met één doel voor ogen: een toekomstbestendige en succesvolle onderneming.

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op met Mark Rebbens, senior relatiemanager, via telefoonnummer 013-4647226 of stuur Mark een e-mail

Innovatie in de logistieke sector

Om internationaal voorop te blijven lopen is innovatie onmisbaar. Denk aan het ontwikkelen en toepassen van nieuwe ideeën, technologieën, processen en bedrijfsmodellen om efficiëntie, productiviteit en service in de sector te verbeteren. Als onderneming is het belangrijk voortdurend nieuwe oplossingen te verkennen en implementeren. Onze experts ondersteunen u graag om uw innovaties tot een succes te maken. Bijvoorbeeld met het ontwikkelen van een succesvolle businesscase, het toetsen op financiële en technische haalbaarheid, het opstellen van financieringsplannen en het adviseren over een go-to-marketstrategie.

Duurzaamheid in de logistieke sector

De logistieke sector staat voor een enorme opgave als het om duurzaamheid gaat. Zo moet de sector haar C02-uitstoot vóór 2050 met 90% teruggebracht hebben. Maar ook consumenten worden zich steeds bewuster van de negatieve milieueffecten van hun aankopen. Een zeer complex vraagstuk, waarbij het niet alleen draait om het terugdringen van uw ecologische voetafdruk, maar ook om de economische en sociale impact van de maatregelen die u neemt. Wilt u investeren in de verduurzaming van logistieke processen, schaalvergroting of materieel? Onze specialisten adviseren u graag. Denk aan het financieren van uw investeringen en het realiseren van schaalvergroting.

Personeel in de logistieke sector

Een andere uitdaging voor de logistieke sector ligt op het vlak van personeel. De branche kampt niet alleen met een groot tekort aan gekwalificeerde werknemers, het heeft ook moeite personeel aan zich te binden. Dit komt onder andere door onaantrekkelijke arbeidsvoorwaarden en een gebrek aan carrièremogelijkheden. Daarnaast vergen technologische ontwikkelingen, zoals robotisering en automatisering, nieuwe kennis en vaardigheden. Onze experts adviseren u graag over werkbare personele oplossingen. Denk aan het ontwikkelen van opleidings- en ontwikkelplannen en de inzet van medewerkersparticipatie om uw personeel aan u te binden. En dankzij onze Global Mobility Services hebben we alle expertise in huis voor de juridische en fiscale begeleiding bij grensoverschrijdende arbeid.

Samen naar een succesvolle toekomst

Innovatie, duurzaamheid en personele oplossingen zijn drie cruciale factoren voor uw succes op de lange termijn. Onze experts ondersteunen u er graag bij. We kiezen daarbij altijd voor een multidisciplinaire aanpak en een persoonlijke benadering. Samen met onze kennis van, ervaring met en netwerk in de logistieke branche hét recept om uw ambities te vertalen naar succesvolle en toekomstbestendige oplossingen.

Meer weten of een keer sparren?

Bij ABAB zijn we graag van betekenis. Door kennis te delen, advies te geven en voor inzicht te zorgen. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op met Mark Rebbens, senior relatiemanager, via telefoonnummer 013-4647226 of stuur Mark een e-mail

Services

  • Bedrijfsfinanciering

    Wij geven u inzicht in uw financiële situatie en adviseren u over de best passende financieringsvorm. Ondersteuning bij al uw financieringsvraagstukken.
  • HX Advies: sociale veiligheid, gezondheid en personeelsontwikkeling

    Blije medewerkers presteren beter. Het is de reden dat succesvolle bedrijven zo veel waarde hechten aan werkbeleving. De adviseurs van HX Advies helpen u op weg naar een optimale werkbeleving.
  • Waardebepaling bedrijf

    Onze ervaren adviseurs maken een goede analyse van de waarde van uw onderneming. Zo bent u gegarandeerd van een betrouwbare waardering.
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan
Volg ABAB op LinkedIn

Volg ABAB op LinkedIn

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze LinkedIn pagina
Volg ons nu