'Korte lijnen, snel schakelen'

Referentie

In de vroege jaren 70 startte de vader van Rens en Wouter van den Oever met een gecombineerd bedrijf: een boomkwekerij en een varkensbedrijf. In ’97 stopte Van den Oever met het varkensbedrijf en ging hij zich volledig richten op de boomkwekerij. Met succes!

 

In gesprek met:
Wouter en Rens van den Oever, Kwekerij M. van den Oever B.V.
Wouter en Rens van den Oever bij hun boomkwekerij

Nu, bijna vijftig jaar later, staan zijn zoons Rens en Wouter aan het roer, heeft het bedrijf tien werknemers in dienst en zijn er nog volop ambities.

Bedrijfsovername

In 2015 stapten de ouders van Rens en Wouter uit de vennootschap. De twee broers hebben het stokje overgenomen en hebben de taken verdeeld. ABAB begeleidde de bedrijfsovername. Een spannende en intensieve tijd voor het hele gezin, omdat er naast organisatorische en financiële zaken ook emoties meespeelden. Wouter geeft aan dat er in deze tijd een herstructurering plaatsvond en dat de broers overstapten naar een relatiemanager binnen het tuinbouwteam van ABAB. Deze overstap is goed bevallen. Rens geeft aan: “Het is erg prettig om een contactpersoon te hebben die bekend is in de branche en weet wat er speelt. Hierdoor hoef je geen uitleg te geven en word je actief benaderd met informatie die relevant is voor het bedrijf.”

Ambitie

De twee broers bruisen van ambitie. De jonge ondernemers hebben nog volop plannen voor het bedrijf om in de toekomst mooie stappen te zetten. Wouter houdt zich voornamelijk bezig met de verkoop en de daarbij horende administratie en daarnaast met teelt en planning. Rens neemt de teelt voor zijn rekening en het personeel en de administratie die daar bij hoort. Momenteel zijn er twaalf medewerkers in dienst en helpen ook de ouders van de broers nog mee. Met een volgende generatie op de bank is de opvolging geregeld. Wouter lacht: “Onze kinderen zijn nog erg jong. Als ze onderdeel van het bedrijf willen worden, is dat mooi maar absoluut een eigen keuze. Als ze maar doen wat ze leuk vinden.”

Begeleiding

Naast intensief contact met het tuinbouwteam hebben de broers ook goed contact met Marianne van Rooy,  jurist ondernemingsrecht bij ABAB Legal. Marianne ondersteunt de broers met juridisch advies over ondernemingsrecht. “Je hebt een specialist nodig op het gebied van wet- en regelgeving binnen de sector waarin wij opereren”, geeft Rens aan. “Wij kunnen dit niet zelf bijhouden en monitoren. Het is makkelijk dat bij ABAB alle specialisaties onder één dak zitten. Hierdoor is het met elkaar verweven en ben je zaken niet dubbel aan het organiseren. De lijnen zijn kort, er wordt snel geschakeld en programma’s werken goed.”

Toekomst

Wouter: “Onze vader was al klant bij ABAB. We hebben nooit een reden gehad om weg te gaan. De sectorkennis van ABAB en het feit dat ze onze persoonlijke ambitie in acht nemen, zorgen ervoor dat wij erg tevreden zijn. Je mag elkaar een compliment geven als het goed gaat, maar blijf ook zeker kritisch naar elkaar kijken. Dat doen wij ook.’

Meer weten?

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met Eric Flinterman, senior relatiemanager tuinbouw, via telefoonnummer 073-6465419 of stuur Eric een e-mail.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Eric
Portretfoto van Eric Flinterman
Relatiemanager tuinbouw
Bel
073-6465419
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan
Volg ABAB op Facebook

Volg ABAB op Facebook

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze Facebookpagina
Volg ons nu