‘ABAB stelt kritische vragen en daagt ons regelmatig uit’

Referentie

Binnen de eerste zeven werkdagen van het nieuwe jaar de jaarcijfers afronden. En dat inclusief accountantsverklaring. Het is een uitdaging waar Hako samen met ABAB elk jaar voor staat. “Het is inderdaad even stevig aanpakken.”

In gesprek met:
Jan Willem Biljardt, Hako
HAKO

Toonaangevende fabrikant

Hako is een van ’s werelds toonaangevende fabrikanten van geavanceerde techniek voor binnen-, buiten- en straatreiniging, terreinonderhoud en multifunctionele voertuigen. Het brede assortiment omvat een veelheid aan machines en voertuigen die Hako samen met zelf ontwikkelde reinigingsmiddelen levert in meer dan zestig landen ter wereld. Hako Benelux is gevestigd in het Gelderse Andelst en staat onder leiding van algemeen directeur Jan Willem Biljardt.

Duurzaamheid

Jan Willem: “Al meer dan een halve eeuw zijn wij wereldwijd erg succesvol met onze machines. In tegenstelling tot onze concurrenten zetten wij zo veel mogelijk in op kwaliteit. Dat zorgt ervoor dat onze machines een veel langere levensduur hebben en dus ook duurzamer zijn. Dat vinden wij belangrijk en je ziet het ook terug in andere zaken. Zo rijden wij in elektrische auto’s, gebruiken we ledverlichting en liggen er zonnepanelen op onze vestigingen. Ook bij de ontwikkeling van onze reinigingsmiddelen speelt duurzaamheid een belangrijke rol. We zetten in op maximaal resultaat met minimaal gebruik van reinigingsmiddelen.”

Transfer pricing en salary split

Sinds 2015 vertrouwt Hako voor haar audit- & assurance-diensten op ABAB. Controller Erwin Matse: “We hebben ABAB leren kennen toen we op zoek waren naar een partner voor onze transfer pricing- en salary split-uitdagingen. Daarmee hebben ze ons destijds heel goed geholpen. Toen we ook met een ander kantoor wilden gaan werken voor onze jaarrekening, viel de keuze wederom op ABAB. Dat had wel wat voeten in de aarde, want door omstandigheden hebben wij onze keuze op een heel laat moment gemaakt; heel kort voor de pre-audit, destijds in oktober. Dat was echt even alle hens aan dek, maar met een uitstekend resultaat! Inmiddels doen we een pre-audit in december over de eerste elf maanden van het jaar, zodat we in de eerste week van januari nog maar één maand hoeven te verwerken. ABAB is hier dan aanwezig met een team van vijf mensen en dan ronden we alles in één week samen af.”

Geen maatpakken en stropdassen

Erwin: “Het prettige van ABAB is dat de onderlinge samenwerking heel informeel verloopt. Als ze hier zijn, voelt het echt als collega’s onder elkaar. Geen maatpakken en stropdassen, maar gewone, hardwerkende mensen net als wij. Dat zorgt voor een open sfeer, waarin we heel efficiënt samen tot de gewenste resultaten komen.” “Ook inhoudelijk is ABAB sterk,” vult Jan Willem aan. “Zo hebben ze ons heel goed geadviseerd over het salary split-vraagstuk, waardoor we ook in België compliant zijn. En recent nog adviseerden ze ons om anders om te gaan met de afvoerstroom van onze inruilmachines. Ook heel waardevol. Dat ondernemende en proactieve vind ik prettig. Naar mijn visie moet een accountant je ook regelmatig uitdagen. Dat doet ABAB door kritische vragen te stellen en regelmatig zaken in een ander perspectief te plaatsen.”

Meer weten?

Wilt u meer weten over de dienstverlening van ABAB Audit & Assurance? Neem contact op met Marco van der Voorden, directeur Audit & Assurance, via telefoonnummer 013-4647259 of stuur Marco een e-mail

Wilt u meer weten over de diensten van ABAB Audit & Assurance? Neem contact met ons op.

E-mail Marco
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan