'Flexibiliteit, minder administratie en minder risico'

Apenheul is een groen dierenpark aan de rand van Apeldoorn, midden op de Veluwe. In het bosrijke park loopt meer dan de helft van de apen los tussen de bezoekers. Jaarlijks bezoeken zo’n 500.0000 mensen het dierenpark. Apenheul heeft ruim 70 medewerkers in vaste dienst, tijdens het seizoen aangevuld met een grote groep uitzendkrachten. Voor het verlonen van de vaste medewerkers werkt Apenheul samen met ABAB Salaris- en Personeelsdiensten. 

In gesprek met:
Marc van der Welle, Stichting Apenheul
ingang Apenheul

Behoefte aan ondersteuning

Marc van der Welle, controller bij Stichting Apenheul en verantwoordelijk voor de financiële en salarisadministratie: “Toen ik bij Apenheul in dienst kwam, maakten we voor de salarisverwerking gebruik van een softwarepakket. Dit werkte niet erg soepel en we liepen regelmatig tegen problemen aan. Ik wilde dit veranderen en ben daarom gaan inventariseren waar onze behoefte lag.”

Binnen de organisatie bleek slechts één medewerker precies te weten hoe het softwarepakket werkte. Van der Welle: “Ik vond dit een erg groot risico, omdat iemand altijd onverwacht kan uitvallen. Toch wilden we niet meer collega’s opleiden om met het systeem te werken. Onze behoefte lag juist in de ondersteuning bij onze salarisverwerking en we wilden dit deels uitbesteden.”

Van der Welle ging in gesprek met ABAB en een andere partij. “Bij mijn vorige werkgever werkten we ook al succesvol samen met ABAB. Het voorstel van ABAB en haar oplossing ABAB Salaris Online sprong hier direct uit. Inmiddels werken we anderhalf jaar succesvol samen. Wij doen zelf alle mutaties en ABAB zorgt voor de ondersteuning, controle en het verwerken van de loonstroken.” 

Flexibiliteit bij salarisverwerking

Apenheul is erg tevreden over de ondersteuning van ABAB bij de salarisverwerking. “Het is prettig dat er altijd iemand meekijkt. Bij vragen, of het nu gaat om mutaties, het verwerken van studiekosten of informatie over de werkkostenregeling, kunnen we altijd bellen en dan krijgen we snel antwoord. Toen we nog met alleen een softwarepakket werkten, moesten we veel meer zelf uitzoeken. En mocht er nu onverhoopt iets misgaan, dan hebben wij er geen omkijken meer naar en lost ABAB het op.” 

Van der Welle roemt de flexibiliteit van de dienstverlening. “Toen één van onze medewerkers ziek werd, kon ik zonder problemen de volledige salarisadministratie aan ABAB uitbesteden. Ook in vakantieperiodes kunnen we op ABAB terugvallen. We zijn dan ook nog steeds erg blij met de gemaakte overstap.”

Digitalisering

Ook bij Apenheul is veel behoefte aan het digitaal aanbieden van gegevens aan haar medewerkers. “We willen onze medewerkers vanaf iedere locatie toegang geven tot personeelsgegevens. Op dit moment zijn in ABAB Salaris Online de loonstroken en secundaire arbeidsvoorwaarden al beschikbaar en hieraan willen we het volledige digitale personeelsdossier toevoegen. We doen dit in stappen en breiden het langzaam uit.”

Minder administratieve handelingen

Nu Apenheul een deel van de salarisadministratie uitbesteedt, kan het dierenpark het aantal administratieve handelingen verkleinen. ”Hierdoor lopen we minder risico. Reserveringen die we eerder handmatig moesten invoeren, kunnen nu automatisch worden geboekt. En als we een nieuwe aanpassing willen doen, voert ABAB dit direct door. ABAB denkt mee over hoe wij onze administratie zo goed mogelijk kunnen inrichten. Dat maakt het voor ons makkelijker en scheelt een hoop werk.”

Wilt u meer weten over het uitbesteden van uw salarisadministratie of ABAB Salaris Online? Neem contact op met Bart Leusink via telefoonnummer 0413-336515 of stuur Bart een e-mail.

Wilt u meer weten over salarisadministratie of ABAB Salaris Online? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Bart
Portretfoto van Bart Leusink
Manager ABAB Salaris- en Personeelsdiensten
Bel
0413-336515
Icoon quickscan personeelsbeleid

Quickscan Personeelsbeleid

Beter inzicht in uw personeelsbeleid
Quickscan invullen
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan