Artikelen

549 artikelen
 1. Wet- en regelgeving

  Factuur niet betaald? Betaal de btw op tijd terug!

  Binnenkort moet u weer een periodieke btw-aangifte indienen. Houd u daarbij rekening met btw die u (wel) in het verleden heeft afgetrokken, maar waarvan u de factuur nog niet heeft betaald.
 2. Artikel

  Goederenlevering buitenland en het nultarief

  U mag niet zomaar gebruikmaken van dit nultarief. Past u de regel niet goed toe, dan komt de Belastingdienst met een naheffing.
 3. Blog

  Komkommer in plastic goed tegen verspilling? Onzin!

  Er wordt van alles bedacht en gedaan met onze mooie producten. Zo lagen er tijdens de vorige zomer regelmatig oude tomaten en paprika’s  in het schap.
 4. Artikel

  Registratieplicht dagelijkse arbeidstijd verplicht

  Alle werkgevers die actief zijn in de Europese Unie moeten verplicht een systeem opzetten om de dagelijkse arbeidstijd te registreren. Dit oordeelde het Europese Hof van Justitie.
 5. Artikel

  Voorkom financiële risico’s met pensioen due dilligence

  De pensioenregeling kan de ondernemingswaarde flink beïnvloeden. Een due diligence-onderzoek is dan ook niet compleet zonder dat daarin de arbeidsvoorwaarde pensioen is betrokken.
 6. Artikel

  Financieringsaanvraag blijft uitdaging voor ondernemers

  Veel ondernemers hebben moeite om financiering te krijgen. Zorg dat uw financieringsaanvraag volledig en goed onderbouwd is. Zo vergroot u uw slagingskans.
 7. Wet- en regelgeving

  Schenking bij aankoop eigen woning

  Onder bepaalde voorwaarden kunnen ouders tot € 102.000 vrijgesteld schenken om hun kinderen te helpen bij de aanschaf van een eigen woning.
 8. Wet- en regelgeving

  Hoge Raad geeft invulling aan begrip kredietarrangement

  Onlangs heeft de Hoge Raad geoordeeld dat het Hof een te beperkte uitleg geeft aan het begrip kredietarrangement uit het zogenaamde Paraplukrediet-arrest.
 9. Artikel

  Subsidieregeling praktijkleren

  Bedrijven die een stage- of werkleerplaats aanbieden, komen mogelijk in aanmerking voor de Subsidieregeling praktijkleren. De regeling nu verlengd tot 2023.