Artikelen

892 artikelen
 1. Artikel
  23 september 2021

  Een coronabewijs op de werkvloer: de juridische stand van zaken

  Het kabinet kondigde aan een coronatoegangsbewijs in te voeren voor de horeca, evenementen- en kunst- en cultuursector. Mag u dit ook vragen aan uw werknemers?
 2. Artikel
  21 september 2021

  Dit zijn de vier belangrijkste wijzigingen voor ib-ondernemingen

  Voor ondernemers voor de inkomstenbelasting verandert komend jaar het één en ander. Het gaat voornamelijk om tariefswijzigingen.
 3. Artikel
  21 september 2021

  Wijzigingen voor particulieren

  Voor particulieren verandert er in 2022 het één en ander op fiscaal gebied. Wij geven u een overzicht van de belangrijkste wijzigingen.
 4. Artikel
  21 september 2021

  Tegemoetkoming (kleine) werkgevers bij zieke werknemers

  De premie voor het Arbeidsongeschiktheidsfonds wordt met ingang van 1 januari 2022 aangepast. Er komt een premie om werkgevers tegemoet te komen.
 5. Artikel
  21 september 2021

  Ontwikkelingen inhuur zzp’ers

  Dit jaar is de webmodule beoordeling arbeidsrelatie getest. De WBA moet opdrachtgevers zekerheid bieden bij de inhuur van zzp’ers. Hoe staat het ervoor?
 6. Artikel
  21 september 2021

  Gebruikelijk loon bij innovatieve startups

  Het gebruikelijk loon van een directeur-grootaandeelhouder van een innovatieve startup mag worden vastgesteld op het wettelijke minimumloon. Deze versoepeling is verlengd.
 7. Artikel
  21 september 2021

  Vergoeding opleidingskosten mooie arbeidsvoorwaarde

  Werknemers kunnen opleidingskosten niet meer aftrekken. Het wordt daardoor financieel aantrekkelijker om uw werknemers hiervoor een vergoeding te geven.
 8. Artikel
  21 september 2021

  Wijzigingen omtrent kwalificatie rechtsvormen

  In het Belastingplan 2022 zijn een aantal wijzigingen omtrent kwalificatie rechtsvormen opgenomen. We zetten ze voor u op een rij.
 9. Artikel
  21 september 2021

  Wijziging heffingsmoment aandelenopties

  Om het innovatieklimaat in Nederland te stimuleren wil het kabinet beloningen in de vorm van aandelenopties fiscaal aantrekkelijker maken.