Artikelen

545 artikelen
 1. Artikel

  Voorkom onnodig hoge belastingrente

  Dien tijdig, en vóór 1 mei 2019, bij de Belastingdienst een verzoek in om een voorlopige aanslag vennootschapsbelasting en/of inkomstenbelasting over 2018.
 2. Artikel

  Schenkingsvrijstelling eigen woning 2019: maximaal € 102.010

  U mag weer schenken via de eenmalige verhoogde schenkingsvrijstelling voor de eigen woning. De regeling lijkt simpel, maar het benutten van de vrijstelling is niet zo vanzelfsprekend als het lijkt.
 3. Referentie

  'Open spreken over kansen, ideeën en bedreigingen'

  Directeur Etiënne Luijten zocht ondersteuning bij belangrijke ondernemingsvraagstukken waarover hij op een vertrouwelijke en toegankelijke manier kon overleggen. Zo kwam hij bij ABAB terecht.
 4. Artikel

  Tips: omgaan met een disfunctionerende werknemer

  Er zijn verschillende oorzaken waardoor een werknemer niet aan de gestelde eisen kan en/of wil voldoen. Wij geven u graag enkele tips hoe u kunt omgaan met een disfunctionerende werknemer.
 5. Artikel

  Woning van de zaak?

  Het Hof deed uitspraak in een zaak over de vermogensetikettering van een zeer dure woning.
 6. Artikel

  Het doolhof van verlofrechten

  Werkgevers worstelen met alle regelingen en weten door de vele verlofsoorten niet meer waar hun werknemers nu recht op hebben.
 7. Referentie

  ‘Er is wel het een en ander veranderd’

  Transportbedrijf Dekkers Transport Holland is gespecialiseerd in het vervoer van eendagskuikens en broedeieren in zo’n veertig landen: binnen Europa, maar ook daarbuiten in onder meer Turkije, Rusl
 8. Artikel

  Lening bv aan dga leidt tot belaste pensioenafkoop

  De rechter deed uitspraak in een zaak waarin het verstrekken van leningen door een bv aan haar dga als een belaste pensioenafkoop werd gezien.
 9. Artikel

  Vraag tijdig btw terug op zonnepanelen

  De termijn om u btw terug te vragen over de aanschaf en installatie van uw zonnepanelen is beperkt tot zes maanden na afloop van het jaar van aanschaf.