Artikelen

568 artikelen
 1. Artikel

  Btw bij verkoop onderneming?

  U koopt of verkoopt een onderneming. Moet u btw in rekening brengen? Met deze vraag worstelen veel ondernemers in de praktijk. De gevolgen van een verkeerde (btw-)kwalificatie zijn groot.
 2. Artikel

  Waardemutatie na peildatum van invloed op uw WOZ-waarde

  Gemeenten stellen jaarlijks de Waardering Onroerende Zaken (WOZ)-waarde vast. Het vaststellen van de waarde gebeurt op basis van de staat waarin de onroerende zaak op de waardepeildatum verkeert.
 3. Wet- en regelgeving

  Nederlandse wetgeving kan ook gelden voor in buitenland gevestigde werkgever

  Heeft u als werkgever (gevestigd buiten Nederland), werknemers in dienst die in Nederland voor u gaan werken? Dan gelden voor u niet alleen verschillende Europese, maar ook Nederlandse wetten.
 4. Artikel

  WOZ-waarde wordt cruciaal voor afschrijving gebouwen in de bv

  WOZ-waarde wordt cruciaal voor afschrijving gebouwen in de bv.
 5. Artikel

  Aangepast beleid subjectieve vrijstellingen vennootschapsbelasting

  Er is nieuw beleid over vennootschapsbelastingvrijstellingen. Wijzigingen zijn vooral van belang voor instellingen die met de zorgvrijstelling te maken hebben. Lees hier de gevolgen voor u.
 6. Artikel

  Invoering UBO-register uitgesteld

  De invoering van het UBO-register is uitgesteld naar het voorjaar 2020. Onderneem nu wel al actie om risico’s ten aanzien van de aankomende registratieplicht te voorkomen.
 7. Artikel

  Wet Arbeidsmarkt in balans: actie vereist

  Vanaf 1 januari 2020 is er veel veranderd voor u als werkgever door de wet Arbeidsmarkt in Balans. De belangrijkste wijzigingen voor u op een rij.
 8. Artikel

  Leegstandsrisico heeft invloed op WOZ-waarde

  Uw gemeente stelt elk jaar uw WOZ-waarde vast. Onlangs oordeelde de rechtbank over de invloed van leegstandsrisico op de WOZ-waarde voor winkelunits.
 9. Wet- en regelgeving

  Zorgvuldigheid van de meerderheidsaandeelhouder

  Het Hof Amsterdam oordeelde recent dat een meerderheidsaandeelhouder onrechtmatig handelde tegenover de minderheidsaandeelhouder.