Artikelen

547 artikelen
 1. Artikel

  Elektronische handtekening: rechtsgeldigheid en betrouwbaarheid

  Ondernemers maken steeds vaker gebruik van de elektronische handtekening. Maar hoe zit het met de rechtsgeldigheid en de betrouwbaarheid van de verschillende vormen van elektronisch tekenen?
 2. Artikel

  Subsidieregeling praktijkleren

  Bedrijven die een stage- of werkleerplaats aanbieden, komen mogelijk in aanmerking voor de Subsidieregeling praktijkleren. Voor 2018/2019 is de regeling uitgebreid.
 3. Artikel

  Voorkom onnodig hoge belastingrente

  Dien tijdig, en vóór 1 mei 2019, bij de Belastingdienst een verzoek in om een voorlopige aanslag vennootschapsbelasting en/of inkomstenbelasting over 2018.
 4. Wet- en regelgeving

  Bedrijfsopvolgingsregeling: toepassing bezitseis

  Als u aanmerkelijkbelangaandelen wilt schenken, kunt u -onder voorwaarden- gebruikmaken van de bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) voor de schenkbelasting.
 5. Artikel

  Fiscale regels dienstwoning bedrijfsleiders

  In de tuinbouwsector komt het vaak voor dat leidinggevend personeel op locatie wordt gehuisvest. De huur van een dienstwoning kan fiscaal op verschillende manieren worden behandeld.
 6. Artikel

  Omzetstijging ABAB Accountants en Adviseurs zet ook in 2018 door

  De omzet van ABAB Accountants en Adviseurs steeg in 2018 tot € 59,9 miljoen. Dit is een stijging van drie procent ten opzichte van 2017.
 7. Artikel

  Partnervrijstelling erfbelasting bij meerrelaties

  Het komt regelmatig voor dat meerdere mensen (die geen partner van elkaar zijn) op hetzelfde adres wonen. Als één van beiden komt te overlijden, is de vraag hoe zijn/haar erfenis verdeeld gaat worden.
 8. Artikel

  Medezeggenschap van personeel: de regels voor uw onderneming

  Medenzeggenschap van personeel speelt bij meer ondernemingen dan u denkt. Heeft u tien of meer werknemers in dienst? Dan is personeelsvertegenwoordiging een onderwerp dat uw aandacht vereist.
 9. Artikel

  De mogelijkheden van zonne-energie binnen uw bedrijf

  ABAB Accountants en Adviseurs organiseert op korte termijn twee bijeenkomsten over de financiële gevolgen van de aanschaf van zonnepanelen.