‘Handig, alle gegevens in een dataroom’

Referentie

Sabo Boxtel is in Nederland de grootste speler op het gebied van inductieharden en bewerken van metaal. Directeur Johan van Beek nam het bedrijf in 1995 over en zwaaide eind 2017 af. Samen met ABAB regelde hij de overdracht. “Ik deed dit 22 jaar, het was toch een beetje mijn kindje.”
 

In gesprek met:
Johan van Beek, Sabo Boxtel
Johan van Beek

In 2017 besloot Johan van Beek zijn opties voor de voortzetting van zijn bedrijf, met veertien personeelsleden, onder de loep te nemen. “Op een gegeven moment gaan je kinderen hun eigen weg en dat moet ook. Dit is mijn passie, niet die van hen. Maar het bedrijf moet wel verder, dus bekijk je de opties: een directeur erop zetten of het bedrijf verkopen. Ik ben ervan overtuigd dat verkopen de beste optie voor het bedrijf was. Maar of je er goed aan hebt gedaan, weet je pas achteraf.”

Actuele cijfers

Van Beek was sinds 2010 tevreden klant bij ABAB, onder meer voor het verzorgen van de financiële en fiscale cijfers. Het bedrijf verzorgt zelf de inboekwerkzaamheden. Vervolgens voert de assistent-accountant van ABAB de nodige controlewerkzaamheden uit. Aansluitend vind de samenstelling van de jaarrekening plaats. De cijfers worden door onze accountants én relatiemanager besproken en vertaald naar praktische adviezen. Ook de loonadministratie besteedde de ondernemer uit aan ABAB. Als hij behoefte had aan juridisch advies ‘gelukkig niet te vaak’,  schakelde Van Beek ABAB Legal in.

Dataroom voor gegevensuitwisseling

Voor het bedrijf de verkoop in kon, moest het eerst verkoopklaar worden gemaakt. Van Beek: “De structuur van de bv moet goed zijn. En de administratie moet 100% kloppen. Je wil immers niet dat er achteraf lijken uit de kast komen. En uiteindelijk wilde ik, zoals ieder ander, ook niet onnodig veel belasting betalen. Van Beek vervolgt: "Een bedrijfsverkoop veroorzaakt een hoop papierwerk en dat heeft ABAB super verwerkt. Er werd een dataroom aangemaakt, waarin alle gegevens terug te vinden zijn. Daar konden dus alle betrokkenen, voor zover gemachtigd,  informatie uit halen. Heel handig, dat zou je zelf toch niet bedenken.”

Na overdracht nog steeds klant

Een half jaar na het besluit om Sabo Boxtel te willen verkopen, meldde zich een koper. Een maand later lag er een voorlopig koopcontract. Van Beek werkte vervolgens zijn opvolger nog in. Nog altijd is hij bij het bedrijf betrokken, al is dat wel een stuk minder geworden. Het pand is van hem en ABAB zorgt uiteraard voor een goede huurovereenkomst. “Ik laat mijn eigen administratie ook nog door ABAB doen. Daarbij laat ik mij graag adviseren over wat ik het best kan doen met de opbrengst van de verkoop. Sabo is ook nog altijd klant bij ABAB. Dat heb ik geregeld, omdat ik altijd erg tevreden ben geweest. Het grote voordeel van ABAB: Als je een vraag stelt, krijg je niet meteen een rekening. Dat praat toch wat makkelijker. Alle mensen van ABAB met wie ik te maken heb gehad, zijn gewone mensen, waar je normaal mee kunt praten, in begrijpelijke taal. Dat is fijn.”

Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan