‘Snel een duidelijk antwoord, geen uitvoerig rapport na weken’

Referentie

SMA Machine Constructions in Mierlo produceert innovatieve machines en installaties die in de hele wereld geleverd worden. “Hierbij lopen we tegen allerlei uitdagingen aan, waarvoor we graag een beroep doen op de specialisten van ABAB en Epiic.”

In gesprek met:
Jos Smeets, SMA Machine Constructions
Managing director Jos Smeets, SMA

Een gigantische, internationale markt

Als machinebouwer bouwt SMA al meer dan veertig jaar machines en installaties voor diverse toepassingen. Dochter Thiel is goed in slimme opslagsystemen voor magazijnbeheer en dochter SWT maakt afvalscheidingsmachines. De grootste omzetbijdrage komt van Saco, dé specialist in kant-en-klare luchtvrachtafhandelingssystemen. Managing director Jos Smeets: “Hierbij moet je denken aan geautomatiseerde rollerbanen, liften en weegsystemen, die we op maat maken voor opdrachtgevers als Amazon, FedEx en DHL. Een gigantische, internationale markt met een enorm groeipotentieel!”

Working together is our speciality

Bij de ontwikkeling van producten werkt SMA nauw samen met haar klanten. “Net als wij met ABAB doen. Wij zeggen ‘Working together is our speciality!’. Meedenken dus en daarna goed en snel uitvoeren. Dat zijn de sterke punten van SMA, maar ook van ABAB. Onze samenwerking gaat dan ook verder dan de jaarlijkse Audit & Assurance-dienstverlening. Omdat wij internationaal opereren, maken we bijvoorbeeld ook gebruik van ABAB voor advies over internationale btw-vraagstukken en over het uitzenden van onze medewerkers naar het buitenland. We zijn weliswaar één Europa, maar het is onvoorstelbaar hoeveel administratieve voorbereiding er nodig is om medewerkers probleemloos in het buitenland te laten werken. Voor Duitsland heb je bijvoorbeeld al twaalf documenten nodig en de verschillen tussen de EU-landen zijn enorm. Om problemen en torenhoge boetes te voorkomen, doen we ook hiervoor een beroep op ABAB.”

Vergaand automatiseren

Automatisering is een belangrijk onderdeel van de producten en oplossingen van SMA. “Ik ben ook groot voorstander van het automatiseren van administratieve processen. Zo maken wij gebruik van ABAB Salaris Online. Dat betekent geen eindeloze Excel-overzichten, meer snelheid, minder fouten en geen dubbel werk. Wat dat betreft groeit ABAB met ons mee: wij maken steeds vaker gebruik van hun geautomatiseerde systemen. Om het pakket compleet te maken, werkt ook Epiic voor ons, met name voor subsidieaanvragen voor scholing, opleiding en productontwikkeling. Ook een vak apart, waarbij de regelgeving complex is en vaak verandert. Als mkb’er kom je er niet aan toe om dit allemaal bij te houden. Ik ben blij dat we dit aan specialisten kunnen overlaten.”

Pragmatisch en snel

Over de samenwerking met ABAB is Jos erg tevreden. “Met name de pragmatische aanpak en de snelheid waarmee wordt gereageerd, is prettig voor ons. Als ik bijvoorbeeld bel met een vraag over btw, krijg ik meteen de juiste persoon aan de lijn die me een bruikbaar antwoord geeft. Zo kan ik meteen verder. Er hoeft niet eerst een ticket aangemaakt te worden en ik hoef geen dagen of weken te wachten op een uitvoerig antwoord. Aan alles merk ik dat ABAB is ingericht op dienstverlening aan mkb-bedrijven zoals wij.”

Meer weten?

Wilt u meer weten over de dienstverlening van ABAB Audit & Assurance? Neem contact op met Marco van der Voorden, directeur Audit & Assurance, via telefoonnummer 013-4647259 of stuur Marco een e-mail

Wilt u meer weten over de dienstverlening van Audit & Assurance? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Marco
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan