Adviseur en agrarische ondernemer in gesprek over advisering
Services

Agro Advies

Wij zijn actief in de verschillende dierlijke en plantaardige sectoren

Onze bedrijfsadviseurs ondersteunen u bij kleine en grote vraagstukken. Zij begeleiden u bijvoorbeeld bij investeringsvraagstukken en bij het verbeteren van uw bedrijfsrendement. De adviseurs van ABAB Agro Advies stellen kritische vragen, zijn praktisch ingesteld, werken transparant en dragen inhoudelijk bij aan een heldere toekomstvisie en strategie voor uw bedrijf. Bij iedere stap van uw bedrijf, van start tot beëindiging.

Managementbegeleiding voor het verbeteren van uw rendement

Wilt u meer inzicht in uw technische en financiële resultaten? Worstelt u met strategische vraagstukken? Streeft u naar meer arbeidsefficiëntie en -vreugde? Overweeg dan managementbegeleiding. De bedrijfsadviseurs van ABAB Agro Advies ondersteunen u bij dit proces. Speciaal voor onze klanten is Mijn ABAB ontwikkeld, uw persoonlijke online omgeving. Met Mijn ABAB kunt u direct gebruikmaken van onze online dienstverlening en beschikt u altijd over actuele management- en stuurinformatie. 

Bedrijfsplan voor agrarische ondernemers

De bedrijfsadviseurs van ABAB Agro Advies sparren met u over uw investeringsmogelijkheden en werken deze uit in een langetermijnbegroting en bedrijfsplan

Overdracht familiebedrijf 

U heeft jarenlang uw ziel en zaligheid in uw bedrijf gelegd. Gelukkig staat de volgende generatie klaar om het stokje van u over te nemen. Maar dan moet u wel een aantal zaken regelen. De bedrijfsadviseurs van ABAB Agro Advies begeleiden u graag in het proces bij de overdracht van uw familiebedrijf.

Daarnaast hebben wij de Overnamekompas ontwikkeld, dit instrument is bedoeld om om na 5 jaar of ongeveer halverwege het proces van bedrijfsoverdracht, of 5 jaar voor de feitelijke geplande bedrijfsoverdracht  een tussentijdse evaluatie te maken. Hierdoor heeft u inzicht en duidelijkheid binnen het gezin. Dit geeft rust en daarnaast heeft u tijd om uw koers waar nodig bij te stellen. 

Bedrijfsbeëindiging voor agrarische bedrijven

Een bedrijfsbeëindiging kan met veel emoties gepaard gaan. Ook heeft het financiële, fiscale en juridische gevolgen. De bedrijfsadviseurs van ABAB Agro Advies begeleiden u in het proces van een bedrijfsbeëindiging.

Heroriëntatiekompas, weet waar uw kansen liggen

Door de huidige marktomstandigheden en regelgeving is de verkoop van uw bedrijf niet meer zo vanzelfsprekend. Gelukkig valt er nog altijd heel wat te kiezen, bijvoorbeeld herbestemming van uw locatie. Wij zoeken graag samen met u uit wat herbestemming u op kan leveren.

Financieel advies over zonnepanelen en duurzame energie

Veel ondernemers overwegen om zonnepanelen op de daken van hun bedrijfsgebouwen te installeren. Met de zonnepanelencheck ontvangt u een onafhankelijk financieel advies over zonnepanelen. Steeds meer ondernemers die duurzame energie willen opwekken, ontdekken zonneparken als alternatief voor windturbines. Wilt u weten of de aanleg van een zonnepark voor u een goede keuze is? Neem contact op met onze adviseurs, zij kunnen u hierbij adviseren.

Branchemonitor

Onze branchemonitor geeft u inzicht in branchegerichte kengetallen. Op basis van dit inzicht weet u dus precies hoe uw bedrijf technisch en financieel presteert ten opzichte van branchegenoten. Wij hebben bijvoorbeeld voor de branches melkgeiten, paardenhouderij en pluimvee een branchemonitor ontwikkeld. 

Kringloopwijzer

De KringloopWijzer is een managementinstrument voor het berekenen van bedrijfsspecifieke mineralenstromen. Als melkveehouder kunt u met de KringloopWijzer in de gaten houden of u binnen de milieurandvoorwaarden op het gebied van fosfaat, ammoniak en broeikasgassen ontwikkelt. Heeft u daar hulp bij nodig? Neem dan contact met ons op.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de dienstverlening van ABAB Agro Advies? Neem dan contact op met Antoine Wouters van den Oudenweijer, manager ABAB Agro Advies, via telefoonnummer 0492-579815 of stuur Antoine een e-mail.

Ook kunt u bij ons terecht voor: 

Services

 • Managementbegeleiding voor agrarische bedrijven

  De bedrijfsadviseurs van ABAB Agro Advies helpen u graag uw rendement en technische en financiële resultaten te verhogen met managementbegeleiding.
 • Familiebedrijfsoverdracht voor agrarische bedrijven

  De bedrijfsadviseurs van ABAB Agro Advies begeleiden u graag in het proces van een familiebedrijfsoverdracht. In onderstaand stappenplan ziet u hoe dit proces verloopt.
 • Bedrijfsplan voor agrarische ondernemers

  Bedrijfsadviseurs van ABAB Agro Advies sparren met u over de mogelijkheden en werken deze uit in een langetermijnbegroting en bedrijfsplan.
 • Bedrijfsbeëindiging voor agrarische bedrijven

  De adviseurs van ABAB Agro Advies begeleiden u graag in het proces van een bedrijfsbeëindiging. In onderstaand stappenplan ziet u hoe dit proces verloopt.
 • Heroriënteren, weet waar uw kansen liggen

  Door de huidige marktomstandigheden en regelgeving is de verkoop van uw bedrijf niet meer zo vanzelfsprekend. Gelukkig valt er nog altijd heel wat te kiezen.
 • Financieel advies over zonnepanelen

  Veel ondernemers overwegen om zonnepanelen op de daken van hun bedrijfsgebouwen te installeren. Met de zonnepanelencheck ontvangt u een onafhankelijk financieel advies over zonnepanelen.
 • Branchemonitor melkgeiten

  ABAB analyseert samen met u uw bedrijfscijfers die u helpen bij het nemen van belangrijke beslissingen.
 • Branchemonitor paardenhouderij

  ABAB analyseert samen met u uw bedrijfscijfers die u helpen bij het nemen van belangrijke beslissingen.
 • Branchemonitor pluimvee

  De branchemonitor bevat kengetallen specifiek voor de pluimveehouderij die automatisch en direct vanuit uw financiële administratie worden berekend.
 • Duurzame energie

  Steeds meer ondernemers die duurzame energie willen opwekken, ontdekken zonneparken als alternatief voor windturbines.
 • KringloopWijzer

  U bent als melkveehouder verplicht om de KringloopWijzer op te stellen. Heeft u daar hulp bij nodig? Neem dan contact met ons op.
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan