'ESF-traject heeft wel het een en ander veranderd’

Transportbedrijf Dekkers Transport Holland is gespecialiseerd in het vervoer van eendagskuikens en broedeieren in zo’n veertig landen: binnen Europa, maar ook daarbuiten in onder meer Turkije, Rusland en Marokko. Het bedrijf doorliep een traject om de duurzame inzetbaarheid van het personeel te verbeteren. Met subsidie van het Europees Sociaal Fonds (ESF) kon ABAB Salaris- en Personeelsdiensten dit traject begeleiden. Epiic verzorgde de subsidieaanvraag.
 

In gesprek met:
Andrea Dekkers, Dekkers Transport
vrachtwagens Dekkers Transport

Het personeelsbestand van Dekkers Transport wijzigde de afgelopen jaren flink en daarom was het nu een goed moment om het personeelsbeleid onder de loep te nemen. Zo was er in het verleden minder aandacht besteed aan zaken als organisatiecultuur, ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid. Ook ontbrak een visie op de aanpak van afzonderlijke elementen en personeelsinstrumenten. 

Verschillende diensten

Het bedrijf is al jaren klant bij ABAB. Met de kuikenbroederij waaruit het transportbedrijf ontstond, zelfs al meer dan veertig jaar. Manager Finance & Control Andrea Dekkers: “Wij maken gebruik van veel verschillende diensten van ABAB: boekhouding, accountancy, salarisadministratie, maar we kloppen ook aan bij onze relatiemanager met vragen op het gebied van personeel en soms voor juridisch advies. Ook hebben we eerder samengewerkt met Epiic (red: dochteronderneming van ABAB en expert op het gebied van innovatieadvies, financiering en subsidies). Zij hebben bijvoorbeeld de subsidie Praktijkleren aangevraagd voor onze bbl-leerlingen.”
De relatiemanager van ABAB bracht Andrea Dekkers op de hoogte van de subsidie voor duurzame inzetbaarheid van personeel vanuit het Europees Sociaal Fonds. Epiic stelde de subsidieaanvraag op en ABAB Salaris- en Personeelsdiensten begeleidde het traject. Zij spraken met directie en medewerkers over hun plannen en verwachtingen. 

Verbeterpunten

Dekkers kijkt terug op een prima traject. “We zijn eerst samen gaan zitten om onze wensen op een rij te zetten. Op basis daarvan voerde ABAB Salaris- en Personeelsdiensten gesprekken met de chauffeurs. Wat waren hun verwachtingen en wensen? Zij maakten daar een rapport van, dat iedere deelnemer ook kreeg toegestuurd. Daaruit kwamen enkele verbeterpunten die we inmiddels hebben aangepakt. Zo bleek dat het personeelshandboek te uitgebreid was, dus maakte we een korter en concreet chauffeurshandboek. Daarnaast maakten we een film over het werk binnen ons bedrijf. Zo kunnen nieuwe medewerkers zien hoe wij werken. Ook nodigen we sollicitanten voortaan uit een keer mee te rijden met een van onze chauffeurs. In de toekomst willen we gaan werken met mentorchauffeurs. Er zijn hierdoor dus wel wat dingen veranderd.” Daarnaast begeleidde onze contactpersoon bij ABAB Salaris- en Personeelsdiensten een aantal evaluatie/beoordelingsgesprekken met de medewerkers door eigenaar Hans Dekkers. Ook dit werd als zeer positief ervaren. En voortaan krijgen de medewerkers op regelmatige basis een nieuwsbrief, met onder meer aandacht voor de leefstijl en gezondheid van de chauffeurs. 

Alles onder één dak

Dekkers is zeer tevreden over zowel de succesvolle subsidieaanvraag als het traject voor duurzame inzetbaarheid. Binnenkort komt er een evaluatie aan. “We kijken dan met ABAB Salaris- en Personeelsdiensten wat er al is gedaan en waar we nog mee aan de slag gaan. Samen met onze relatiemanager bepalen we dan hoe we dit in ons bedrijf kunnen toepassen. Het is fijn dat ABAB en Epiic al deze diensten onder één dak bieden en dat we één aanspreekpunt hebben.”

Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan