‘Het pensioen van onze medewerkers is goed geregeld’

Referentie

Het Noordbrabants Museum in ’s-Hertogenbosch is een eigentijds museum voor kunst, geschiedenis en cultuur met vernieuwende presentaties en tentoonstellingen. Het museum ontvangt meer dan 200.000 bezoekers per jaar en er werken zo’n veertig medewerkers (39 fte). Naast audit en fiscaal advies zet het museum ABAB in voor pensioenadvies. “Het pensioen van onze medewerkers is door ABAB goed geregeld.

In gesprek met:
Linda Janssen, Noordbrabants Museum
Linda Janssen, adjunct-directeur van Het Noordbrabants Museum

Doordat de vorige pensioenverzekeraar van Het Noordbrabants Museum stopte met het aanbieden van verzekerde pensioenregelingen, moest het museum een nieuwe pensioenaanbieder kiezen. Linda Janssen, adjunct-directeur van Het Noordbrabants Museum, kwam in contact met Bart van de Wouw, senior pensioenadviseur bij ABAB. “Bart heeft ons bij de overstap van pensioenaanbieder volledig ontzorgd.”

Keuze voor nieuwe pensioenregeling

De eerste stap in het proces was de keuze voor een nieuwe pensioenregeling in lijn met de uitgangspunten uit de cao en de wensen van de medewerkers en directie. “De pensioenregeling is voor ons een belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde. Daarom was het heel belangrijk om de juiste keuze te maken. Samen met Bart bepaalden wij de uitgangspunten en voorwaarden voor een nieuwe regeling. Uiteindelijk hebben wij nu een regeling tegen lage kosten en gunstige voorwaarden. Iets wat heel erg gewaardeerd wordt door onze medewerkers”, vertelt Janssen.

Waardering pensioenregeling door medewerkers

In het hele proces werd veel aandacht besteed aan de communicatie met de medewerkers. “Je bent er niet door alleen een nieuwe regeling te kiezen. Aandacht besteden aan communicatie richting de medewerkers was net zo belangrijk. Onze medewerkers zijn betrokken bij het hele proces. Bart gaf gedurende het keuzeproces diverse medewerkerspresentaties. Zo werden zij niet alleen gedwongen om over hun oude dag na te denken, maar ook betrokken bij de keuze. Later in het traject hebben we onze medewerkers een individueel pensioengesprek aangeboden. In die gesprekken stonden de individuele keuzes en inzicht in de persoonlijke financiële situatie centraal. We voelen ons verplicht onze medewerkers te faciliteren bij het maken van de juiste pensioenkeuzes voor de toekomst. We hebben op de aangeboden gesprekken ontzettend veel positieve reacties ontvangen. De complexe pensioenmaterie is door Bart en zijn collega’s voor iedereen begrijpelijk gemaakt. Met als resultaat dat onze medewerkers onze regeling op waarde schatten. De persoonlijke pensioengesprekken zullen we ook in de toekomst regelmatig blijven aanbieden.”

Proactieve onafhankelijke pensioenadviseur

De proactiviteit van Bart werd erg gewaardeerd: “Bart hield ons scherp. Hij adviseerde ons om een deel van de pensioenpotten over te hevelen naar de nieuwe aanbieder. Hier hadden wij zelf niet aan gedacht. Voor de medewerkers voor wie dit van belang kon zijn, bracht hij persoonlijk advies uit. Zo konden onze medewerkers de voor hen beste keuze maken. Ook de tool die ABAB inzet om inzicht te geven in ieders persoonlijke pensioensituatie vinden wij heel fijn. Dit biedt duidelijk overzicht aan onze medewerkers.” Janssen is blij dat zij een onafhankelijk adviseur bij dit proces heeft betrokken. “Ik zou niet weten wanneer wij dit zelf allemaal hadden moeten doen. Daarnaast kan Bart transparant advies geven, omdat hij geen belang heeft bij een specifieke pensioenuitvoerder. Dit helpt en geeft vertrouwen.”

Volledig ontzorgd

Op de vraag of zij ABAB zou aanbevelen aan anderen antwoordt Janssen volmondig ja. “Het proces is heel prettig verlopen. Wij zijn volledig ontzorgd. Zowel tijdens de keuze van de nieuwe regeling als bij de communicatie richting onze medewerkers.”

Meer weten over ABAB Pensioenadvies?

ABAB is graag van betekenis. Door kennis te delen, advies te geven en voor inzicht te zorgen. Wilt u meer weten over de diensten van ABAB Pensioenadvies? Neem contact op met Bart van de Wouw, senior pensioenadviseur, via telefoonnummer 013-4647287 of stuur Bart een e-mail.

Wilt u meer weten over ABAB Pensioenadvies? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Bart
Icoon invullen scan

Scan 'Pensioen en arbeidsongeschiktheid'

Bent u klaar voor de wijzigingen op het gebied van pensioen en arbeidsongeschiktheid?
Scan invullen
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan
Volg ABAB op LinkedIn

Volg ABAB op LinkedIn

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze LinkedIn pagina
Volg ons nu