‘ABAB begeleidde mij naar de juiste koper’

Referentie

Van het verhuren van lasapparatuur tot het verkopen van manipulatie-apparatuur voor de zware metaalindustrie: Euroweld is een specialist in de lastechniek. Het bedrijf werkt voor tankbouw, fabrikanten van windmolens en constructiebedrijven. ABAB begeleidde de verkoop van Euroweld aan Bus Industrial Tools: “Ik kijk er met genoegen op terug.”

In gesprek met:
Jan den Hertog, Euroweld
Jan den Hertog

Eigenaar Jan den Hertog richtte het bedrijf bijna veertig jaar geleden samen met zijn vrouw op. In die tijd hebben zij een lange weg bewandeld om het bedrijf te laten meetellen in de zware metaalindustrie. “We zijn begonnen als handelsonderneming die zich richtte op nieuwbouwprojecten, maar deze markt veranderde in de loop der tijd en daar speelde wij op in.” Na jarenlang ondernemen en met zijn zeventigste levensjaar in zicht, leek het Jan een mooi moment om het bedrijf te verkopen.

Eerder contact

Relatiemanager Kees Hermes bracht de eigenaar in contact met senior corporate finance adviseur Jurgen Herremans. “Dat was puur toeval, want ik had al contact gehad met Jurgen. Hij heeft mijn dochter goed begeleid bij het kopen van een lunchroom. Toen Kees hoorde dat ik mijn zaak misschien wilde verkopen, kwam ik weer in contact met Jurgen.”

Complexer dan gedacht

“Ik had het bedrijf al drie keer te koop aangeboden en wilde het in eerste instantie zelf doen”, vertelt Jan. Toch bleek een verkoop complexer dan gedacht. “Toen dacht ik, dit keer schakel ik een adviseur in die kennis van zaken heeft. Er was al ergens een koper in beeld, maar samen hebben we naar alle opties gekeken. Uiteindelijk heeft ABAB mij naar de juiste koper begeleid.”

Vele disciplines

Jurgen Herremans was niet de enige die geholpen heeft bij de verkoop van Euroweld aan Bus Industrial Tools. “ABAB heeft vele disciplines in huis. Dat is een voordeel”, aldus Jan. Corporate Finance was de leider in het project. Met andere specialisten binnen ABAB werd daarnaast samengewerkt in een multidisciplinair team. “Er was bijvoorbeeld een accountant, een fiscalist, een arbeidsjurist en ondernemersjurist betrokken bij het proces.” Door deze multidisciplinaire aanpak zijn alle facetten van de verkoop geborgd.

Euroweld is actief in een niche branche. Jurgen had nog geen ervaring in deze branche, maar Jan zag dat zeker niet als een belemmering in het verkoopproces: “Het maakt niet uit dat een adviseur geen ervaring heeft in de specifieke branche waarin een bedrijf actief is bij de verkoop. Natuurlijk is die ervaring mooi, maar het is niet noodzakelijk. Dat de adviseurs de juiste kennis hebben, is veel belangrijker.”

Vol genoegen

“Ik ben heel blij met de verkoop”, aldus Jan. “Ik had drie punten die voor mij van belang waren. Eén was de prijs; ik heb 36 jaar gewerkt aan dit bedrijf, dus ik wilde een redelijke prijs hebben. Ik wilde ook dat de mentaliteit van de koper overeenkwam met de mentaliteit die ik had in het bedrijf. Daarnaast moest de verkoop een verbetering zijn voor Euroweld. Aan alle drie de voorwaarden zijn voldaan, dus ik kijk er met genoegen op terug.”

Wij gaan graag met u in gesprek

Wilt u meer weten wat onze aanpak voor u kan betekenen? Wij maken graag tijd voor een kennismaking. Neem contact op met Jurgen Herremans, senior corporate finance adviseur, voor een vrijblijvende afspraak, via telefoonnummer 013-4647230 of stuur Jurgen een e-mail.

Wilt u meer weten over onze dienstverlening? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Jurgen
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan