‘De beste pensioenregeling voor onze payrollwerknemers'

Referentie

Payrollorganisatie iWorkGlobal biedt flexibele workforce oplossingen voor personeelsbeheer. Het Amerikaanse bedrijf maakt het makkelijk voor organisaties om overal ter wereld talent aan te nemen, zonder belemmeringen, in de Verenigde Staten en meer dan 170 andere landen. ABAB Pensioenadvies heeft iWorkGlobal Netherlands B.V. ondersteund bij de keuze en invoering van een adequate pensioenregeling. “Door het advies van ABAB kunnen onze payrollers nu rekenen op een goede pensioenregeling en voldoen wij als organisatie aan de wetgeving.”

In gesprek met:
Ineke Noordhoek, iWorkGlobal
Medewerkers in gesprek over pensioenregeling payrollwerknemers

Gewijzigde wetgeving

Sinds 1 januari 2021 is het verplicht om voor payrollwerknemers een adequate pensioenregeling in te voeren. Ineke Noordhoek, Senior Manager Client Solutions bij iWorkGlobal, en contactpersoon voor de payrollkrachten bij de Nederlandse vestiging van iWorkGlobal, ging destijds direct aan de slag. “Als organisatie is het belangrijk dat wij voldoen aan de wetgeving. Elke werkgever die payrolling aanbiedt, moest de pensioentoezegging voor de payrollkrachten tegen het licht houden. Dus ook iWorkGlobal. Onze payrollkrachten moesten verplicht vertrekken bij het pensioenfonds StiPP. Het was voor ons dan ook van belang dat we alles goed geregeld hadden.”

Vertrouwde partner

Noordhoek kende ABAB vanuit het verleden. “Mijn zoektocht naar een geschikte partij was uitdagend. Bij het opzetten van eerdere regelingen ontvingen we van veel partijen überhaupt geen reactie. Ik wilde graag werken met een betrouwbare partij. Ik was al bekend met ABAB en de dienstverlening en dus heb ik contact opgenomen met Bart van de Wouw, pensioenadviseur bij ABAB. Door zijn kennis en kunde had ik vertrouwen in het eindresultaat.”

Kort en snel proces

Na een gesprek en presentatie van Bart van de Wouw aan Noordhoek en Helga Venturini Townend, Managing Director EMEA bij iWorkGlobal, werd het proces voor de keuze voor een adequate pensioenregeling in gang gezet. Noordhoek: “Vrij snel in het adviestraject is ABAB ook gestart met een benchmarkonderzoek. Op basis van dit onderzoek kwamen vijf mogelijke partijen naar voren. Na verder onderzoek door ABAB werd duidelijk dat maar twee partijen voor ons geschikt bleken. Bart heeft advies uitgebracht en het voorstel van de verzekeraar na controle opgeleverd. Na het ondertekenen van het pensioencontract waren de risico’s voor overlijden en arbeidsongeschiktheid van onze medewerkers direct verzekerd. Een fijn gevoel.”

Proactief en snelle communicatie

Noordhoek is zeer te spreken over de begeleiding van ABAB. “Omdat ik bekend was met ABAB en ook met Bart als persoon, gaf mij dat direct vertrouwen. Bart heeft ons heel goed geadviseerd. De persoonlijke klik is daarbij belangrijk. Bovendien beschikt Bart over veel kennis. Pensioen is complex, maar Bart maakte dit voor ons eenvoudig.” De communicatie en proactiviteit was goed. “De communicatie verliep snel. De uitleg was duidelijk. Ook de proactieve houding van Bart waardeer ik. Ik ben heel tevreden over de voortgang. Het traject kenmerkt zich door korte lijnen, vlotte communicatie en niet te vergeten kennis en kunde.”

Pensioencommunicatie

Het implementatieproces van de regeling door de verzekeraar is nog niet volledig afgerond. Noordhoek: “Maar dat geeft niets. De risico’s zijn afgedekt en ABAB begeleidt ons waar nodig in geval van vragen van de verzekeraar of vanuit onze medewerkers. Als dit proces volledig is afgerond gaan we ook nog de pensioencommunicatie richting onze medewerkers samen met ABAB oppakken. Onze medewerkers krijgen dan een app in de look & feel van onze organisatie waarin ze direct een overzicht hebben van hun pensioenrekening. Dus of ik tevreden ben en ABAB zou aanbevelen? Ja.”

Wij gaan graag met u in gesprek

ABAB is graag van betekenis. Door kennis te delen, advies te geven en voor inzicht te zorgen. Wilt u meer weten over onze dienstverlening? Wij maken graag tijd voor een uitgebreide kennismaking. Neem contact op met Bart van de Wouw, senior pensioenadviseur, voor een vrijblijvende afspraak, via telefoonnummer 013-4647287 of stuur Bart een e-mail. 

Wilt u meer weten over een pensioenregeling voor payrollers? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Bart
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan
Volg ABAB op LinkedIn

Volg ABAB op LinkedIn

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze LinkedIn pagina
Volg ons nu