Nieuws

138 nieuwsberichten
 1. Nieuwsbericht
  5 september 2017

  ABAB businesspartner Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging

  ABAB Accountants en Adviseurs is de nieuwe businesspartner in de accountancysector van de Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW).
 2. Nieuwsbericht
  1 september 2017

  Fiscale reminders september 2017

  Iedere maand brengt ABAB u op de hoogte van fiscale aandachtspunten en tips. In september vragen de volgende punten uw aandacht:
 3. Nieuwsbericht
  21 augustus 2017

  Bereid u voor op de Privacywet 2018

  Per 25 mei 2018 is de algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van kracht. Vanaf die datum geldt in de hele EU dezelfde privacywetgeving.
 4. Nieuwsbericht
  17 augustus 2017

  Verleggingsregeling bij telecommunicatiediensten door btw-carrouselfraude

  Er is btw-carrouselfraude geconstateerd bij telecommunicatiediensten. Hiertoe is een verleggingsregeling voor telecommunicatiediensten ingesteld.
 5. Nieuwsbericht
  16 augustus 2017

  Wees alert op bijtelling privégebruik auto

  Recent heeft Hof Amsterdam bevestigd dat voor de bijtelling privégebruik auto gekeken wordt naar het totale privé gebruik binnen het kalenderjaar van alle ter beschikking gestelde auto’s samen.
 6. Nieuwsbericht
  15 augustus 2017

  Verhuur vergaderruimten; aftrek van btw!

  Btw-heffing kent vrijstelling voor verhuur van onroerende zaken. De vrijstelling geldt volgens de Belastingdienst ook voor de verhuur van vergaderruimten en theaterzalen. De rechter is het niet eens.
 7. Nieuwsbericht
  15 augustus 2017

  Loonkostenvoordelen treden op 1 januari 2018 in werking

  Heeft u oudere uitkeringsgerechtigden en/of mensen met een arbeidsbeperking in dienst? Dan kunt u vanaf 1 januari 2018 in aanmerking komen voor een loonkostenvoordeel (LKV).
 8. Nieuwsbericht
  10 augustus 2017

  Werkzaamheden bosbouw fiscaal gestimuleerd

  De bosbouwvrijstelling is een uitzondering op het winstbegrip en is bedoeld om de exploitatievoordelen van een bos vrij te stellen van inkomstenbelasting
 9. Nieuwsbericht
  9 augustus 2017

  Verliezen aftrekbaar in aangifte inkomstenbelasting?

  Stel u verricht activiteiten met als doel inkomen genereren. De kans is aanwezig dat uw activiteiten in het begin verliesgevend zijn. Kunt u de verliezen in uw aangifte inkomstenbelasting aftrekken?