‘Het advies is goud waard’

Referentie

Gerry en Jos Mans runden al twintig jaar een scharrelkippenbedrijf toen het tijd werd voor een extra uitdaging. In 2008 besloten ze de boerderij van de buurman te kopen en daar zorgboerderij Ingelshof te starten. Gerry werkt nu volledig in de zorgboerderij en Jos is fulltime kippenboer. ABAB staat het ondernemersstel al sinds 2004 bij: “Het advies is voor ons erg waardevol.”

In gesprek met:
Gerry en Jos Mans, zorgboerderij Ingelshof
Zorgboerderij Ingelshof

Zorgboerderij

Van maandag tot en met donderdag dient de zorgboerderij als dagbesteding voor ouderen. “Voor de coronacrisis hadden we zo’n dertien bezoekers per dag, tussen de 60 en 95 jaar oud. Dit zijn mensen met dementie, Parkinson, niet-aangeboren hersenletsel, psychische klachten, noem maar op. Vanwege de versoepelde maatregelen zijn we het aantal bezoekers per dag weer langzaam aan het opbouwen.’’ In de weekenden is de zorgboerderij beschikbaar als groepsaccommodatie en zijn er overnachtingsmogelijkheden voor dertig personen. Daarnaast is er ook een kleinschalige zoogkoeientak aanwezig met biologische Brandrode Runderen. Zorgboerderij Ingelshof is erg geliefd in de regio.

Dagbesteding voor ouderen

De passie spat ervan af als Gerry Mans vertelt over de zorgboerderij. “Elke dag worden de bezoekers thuis opgehaald en teruggebracht door vrijwilligers. We starten de dag met het zingen van ons lijflied ‘Geneet van ‘t Laeve’, onder het genot van een kopje koffie. Daarna gaan we naar buiten voor een wandeling. We halen verse eieren op bij ons kippenbedrijf en voeren de schapen, geiten, ezels, pony en het konijn. In de moestuin halen we de groenten en het fruit voor de lunch. Ook plukken we verse bloemen voor in de vaas op tafel. De bezoekers die willen helpen, bereiden samen met de vrijwilligers de warme maaltijd. ‘s Middags wordt er gerust, gekaart en gebiljart. De radio staat altijd aan en er wordt veel gezongen.”

Bezoekers helpen elkaar

Het voelt als één grote familie bij zorgboerderij Ingelshof. “Een dementerende bezoeker leest de krant voor aan iemand die slechtziend is. Een vrouw die slecht ter been is, loopt toch naar de kapstok om een andere bezoeker te helpen met het aandoen van zijn jas”, vertelt Gerry. “Het is fijn om iets voor een ander te kunnen betekenen. Ik haal daar zelf ook veel voldoening uit. We lachen flink wat af met elkaar en dagen elkaar uit. Als de bezoekers weer thuiskomen, zijn ze moe maar voldaan van alle indrukken en zijn ze minder met hun eigen zorgen bezig.”

De adviseurs kennen ons door en door

Al sinds 2004 zijn Gerry en Jos Mans klant van ABAB. “Bij de aankoop en de verbouwing van de boerderij hebben we veel gehad aan de fiscale advisering op het gebied van onder andere grond, bedrijfsvormen en btw-terugvordering op de overige activiteiten. Onze fiscalist is goud waard”, vertelt Jos. “Onlangs hebben we nog goed kunnen sparren met ABAB-deskundigen over de realisatie van een biologische legpluimveestal. ABAB houdt ons dan een spiegel voor om onze ambities en plannen in het juiste perspectief te plaatsen. Dat helpt ook echt om als ondernemers de juiste keuzes te maken. Daarnaast is de hulp van de collega’s van Epiic bij subsidieaanvragen, zoals de SDE+ en POP3 voor de nieuwe biologische pluimveestal, erg waardevol.”

Gerry vult aan: “De boekhouding en facturering via Mijn ABAB verlopen erg prettig. Daarnaast hebben wij al jarenlang dezelfde adviseurs bij ABAB. Zij kennen ons en ons bedrijf door en door. Ik voel me bij hen erg op mijn gemak. ABAB heeft branchespecifieke kennis en een brede dienstverlening in huis, waardoor we er met elke vraag terechtkunnen.”

Wij gaan graag met u in gesprek

Wilt u meer weten over onze dienstverlening of wilt u ook meer inzicht in het rendement van uw zorgboerderij? Neem contact op met Urban Luijkx, relatiemanager, voor een vrijblijvende afspraak, via telefoonnummer 0492-579820 of stuur Urban een e-mail

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Urban
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan
Volg ABAB op Facebook

Volg ABAB op Facebook

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze Facebookpagina
Volg ons nu