Een horecaondernemer in zijn zaak
Markten

Horeca en recreatie

Samen werken aan rendementsverbetering

Een turbulenter jaar voor de horeca dan het jaar 2020 is bijna niet voor te stellen. Ondanks de gedeeltelijke heropening in de zomer werd er in het najaar toch weer besloten dat de horeca dicht moest. Het omzetverlies van 2020 is bijna 41%. Helaas zal dit nog verder oplopen omdat de maatregelen nu, in 2021, nog steeds gelden. 

Ontwikkelingen horecasector

De verschillen binnen de sector zijn groot, waar vakantieparken nog een succesvolle zomer beleefde zijn de discotheken al sinds maart gesloten. Consumenten hebben in 2020 dan ook 6,6% minder besteed aan de horecasector ten opzichte van 2019.De hoop is gevestigd op de komst van vaccins en de toename van test- en traceercapaciteit. Hierdoor kunnen de maatregelen hoogstwaarschijnlijk in de loop van 2021 worden afgebouwd. Ondanks dat dit de eerste grote stap naar herstel zou betekenen, zou de omzet in 2021 naar schatting nog steeds 20 procent lager uitvallen dan in 2019. Dit zou betekenen dat volledig herstel nog jaren kan duren. De recreatiesector daalde met 24,5% in toegevoegde waarde.

Jarenlange kennis en ervaring in de horecasector

Horecaondernemers kunnen bij ABAB rekenen op de jarenlange kennis en ervaring van ons multidisciplinaire horecateam. Onze specialisten kennen de horecasector als geen ander. U kunt rekenen op uw sparringpartner die persoonlijk betrokken is bij al uw horecavraagstukken.

Ontdek wat wij voor horecaondernemers kunnen betekenen

Wij kunnen u adviseren op het gebied van personeel en rendementsverbetering. Ook kunnen wij uw (salaris)administratie uit handen nemen, aangiftes verzorgen en jaarrekening opstellen. Een belangrijke tool daarbij is de ABAB Horecamonitor. Deze monitor geeft u inzicht in branchegerichte kengetallen. Zo weet u dus precies hoe uw bedrijf technisch en financieel presteert ten opzichte van branchegenoten.

Onze specialisten kunnen u verder ook adviseren en ondersteunen als u :

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze dienstverlening? Neem contact op met Bert Hendriks, senior relatiemanager horeca, via telefoonnummer 073-6465406 of stuur Bert een e-mail.

Services

  • Aangifte Plus

    Uw fiscale aangiften voordelig en zorgeloos geregeld met ABAB Aangifte Plus.
  • Administratieve ondersteuning

    Wij ondersteunen u bij het voeren, het inrichten van uw administratie en het doen van fiscale aangiften.
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan