Een horecaondernemer in zijn zaak
Markten

Horeca en recreatie

Samen werken aan rendementsverbetering

Een turbulentere tijd voor de horeca is bijna niet voor te stellen. In het najaar van 2020 werd weer besloten dat de horeca dicht moest. Het omzetverlies van 2020 is bijna 41%. Gelukkig mag de horeca vanaf eind april weer langzaam openen. Toch zal de impact van de lockdown nog lang te zien zijn binnen de sector.

Ontwikkelingen in de horecasector

De verschillen binnen de sector zijn groot, waar vakantieparken nog een succesvolle zomer beleefden zijn de discotheken al langer dan een jaar gesloten. Consumenten hebben in 2020 dan ook 6,6% minder besteed in de horecasector ten opzichte van 2019.

Door de opkomst van vaccins en de toename van test- en traceercapaciteit, kunnen de maatregelen in de loop van 2021 worden afgebouwd. Ondanks dat dit de eerste grote stap naar herstel zou betekenen, zou de omzet in 2021 naar schatting nog steeds 20 procent lager uitvallen dan in 2019. Dit zou betekenen dat volledig herstel nog jaren kan duren. Vooral omdat veel horecaondernemers zijn gaan lenen op het moment dat hun eigen vermogen op was, deze schuld is opgelopen tot € 5,9 miljard.

Nu de terrassen weer gedeeltelijk open mogen, is de kans dat de schuld nog verder oploopt erg klein. Wel zal het betekenen dat de sector pas in 2022 weer helemaal hersteld zal zijn. De recreatiesector zal nog wat langer moeten wachten op versoepelingen, zij daalde al met 24,5% in toegevoegde waarde in 2020.

Jarenlange kennis en ervaring in de horecasector

Horecaondernemers kunnen bij ABAB rekenen op de jarenlange kennis en ervaring van ons multidisciplinaire team. Onze specialisten kennen de sector als geen ander. U kunt rekenen op een sparringpartner die persoonlijk betrokken is bij al uw horecavraagstukken.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen

Wij kunnen u adviseren op het gebied van personeel en rendementsverbetering. Ook kunnen wij uw (salaris)administratie uit handen nemen, aangiftes verzorgen en jaarrekening opstellen. Een belangrijke tool daarbij is de ABAB Horecamonitor. Deze monitor geeft u inzicht in branchegerichte kengetallen. Zo weet u dus precies hoe uw bedrijf technisch en financieel presteert ten opzichte van branchegenoten.

Onze specialisten kunnen u verder ook adviseren en ondersteunen als u :

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze dienstverlening? Neem contact op met Bert Hendriks, senior relatiemanager horeca, via telefoonnummer 073-6465406 of stuur Bert een e-mail.

Services

  • Aangifte Plus

    Uw fiscale aangiften voordelig en zorgeloos geregeld met ABAB Aangifte Plus.
  • Administratieve ondersteuning

    Wij ondersteunen u bij het voeren, het inrichten van uw administratie en het doen van fiscale aangiften.
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan