‘Bij ABAB kunnen wij alle vraagstukken neerleggen’

Referentie

Van jeugdvrienden naar compagnons: Emiel van den Akker en Tommy Knapen maakten van hun Tilburgse onderneming Cool Runnings Transport een echt succes. Toen er interesse werd getoond in hun snelgroeiende bedrijf, begeleidde ABAB de verkoop.

In gesprek met:
Emiel van den Akker, Cool Runnings Transport
Emiel van den Akker, Cool Runnings Transport

Waar Emiel en Tommy vroeger buiten een balletje trapten, namen de twee vrienden in 2008 een bedrijf met vier voertuigen over en veranderden ze al snel de naam in Cool Runnings Transport. Met meer dan zestig medewerkers en tientallen voertuigen weet het bedrijf zich momenteel te onderscheiden in de koel- en vriesdistributie. Sinds de overname in 2008 groeit het bedrijf hard en is het in 2018 verhuisd naar een grotere locatie in Gilze.

Professionals

“Toen een partij interesse bleek te hebben, hadden wij er voorheen nog niet over nagedacht om het bedrijf te verkopen”, vertelt Emiel, operationeel directeur Cool Runnings Transport. Pakketbezorger DPD Nederland wilde het Brabantse bedrijf overnemen. De bedrijfsovername paste binnen de strategie waarmee DPD Nederland wil uitbreiden naar de food- en healthcaremarkt. De gesprekken verliepen positief. Toen het duo besloot om het bedrijf te verkopen, begon volgens Emiel de zogeheten ‘rollercoaster’. “Er komt ontzettend veel kijken bij een overnameproces. We wisten direct dat we hier professionals bij nodig hadden. Dit is niet iets om in je eentje te doen.”

Breed scala aan diensten

Emiel en Tommy zijn al jarenlang tevreden klant bij ABAB. “Toen we een aantal jaren terug groter werden, wisten we dat we een professionele partij onder de arm moesten nemen om ons op verschillende vlakken te ondersteunen.” Het duo benaderde meerdere partijen, maar koos uiteindelijk voor ABAB. “ABAB heeft een breed scala aan diensten. Wij vinden het ideaal dat we bij ABAB alle vraagstukken kunnen neerleggen.” Omdat Emiel en Tommy al jaren tevreden klant waren, was het daarom niet meer dan logisch dat ABAB het proces van bedrijfsovername ging begeleiden. Bij de verkoop kwamen verschillende services kijken, zoals corporate finance, accountancy, legal en fiscaal advies.

Grote rol

Rob van Boxtel, senior corporate finance adviseur, begeleidde de onderhandelingen. “Dat is goed verlopen”, vertelt Emiel. “Rob is een man met ervaring, hij heeft veel overnames begeleid.” Na ruim een jaar was de verkoop van het bedrijf rond, waar Emiel tevreden op terugkijkt. Hoe ABAB van betekenis is geweest voor het tweetal tijdens de verkoop? “ABAB speelde een hele grote rol. ABAB heeft eigenlijk alles gedaan, ook alle gesprekken met andere partijen. Ze hebben veel werk verzet en onze belangen goed behartigd.”

Oog op de toekomst

Hoewel het duo nog niet eerder nadacht over een eventuele verkoop, is het met het oog op de toekomst het beste moment geweest om Cool Runnings Transport te verkopen. “Met de electrificering van de logistiek zullen we met verschillende depots in een netwerk moeten gaan werken. Met de DPD group halen we veel kennis en slagkracht in huis. Nu kunnen wij ons richten op het uitbreiden van ons netwerk in levensmiddelen en healthcare”, vertelt Emiel tevreden.

Wij gaan graag met u in gesprek

Wilt u meer weten over onze dienstverlening? Wij maken graag tijd voor een uitgebreide kennismaking. Neem contact op met Rob van Boxtel, senior corporate finance adviseur, via telefoonnummer 013-4647231 of stuur Rob een e-mail.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Rob
Portretfoto van Rob van Boxtel
Senior corporate finance adviseur
Bel
0651337849
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan
Volg ABAB op LinkedIn

Volg ABAB op LinkedIn

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze LinkedIn pagina
Volg ons nu