Ondernemer en adviseur in gesprek over audit
Services

Audit & Assurance

Wettelijke en vrijwillige controles voor uw organisatie

De accountants van Audit & Assurance verrichten wettelijke en vrijwillige controles voor (inter)nationale ondernemingen. Door onze werkzaamheden geven wij een onafhankelijk oordeel over uw financiële zaken. Zo krijgt u inzicht in uw bedrijfsvoering. Ook de impact van ontwikkelingen op het gebied van informatietechnologie wordt steeds groter. We begeleiden u bij complexe veranderingen op IT-gebied. 

Wij werken met teams van ervaren accountants. Voor specifieke vraagstukken werken wij in een multidisciplinair team samen. ABAB beschikt over een WTA-vergunning voor het uitvoeren van wettelijke controles.

Controle of beoordeling financiële verantwoording

Onze accountants verrichten wettelijke en vrijwillige controles van uw jaarrekening. Een onafhankelijke controleverklaring biedt zekerheid over de betrouwbaarheid van de cijfers van uw jaarrekening.  Dit creëert bij u, maar ook bij uw medewerkers, stakeholders en klanten, vertrouwen. Naast controles van de jaarrekening kunt u ook andere verantwoordingen door ons laten certificeren. 

Voorkom verrassingen met onze pre-audit services

Wilt u zeker weten dat uw financiële administratie op tijd klaar is voor uw eindejaarscontrole? En wilt u voorkomen dat u tegen verrassingen aanloopt die veel tijd, geld en energie  kosten? Met onze pre-audit services zorgen we ervoor dat u optimaal voorbereid bent op uw jaarlijkse audit. Zo weet u zeker dat uw controle efficiënt verloopt en meerwerk verleden tijd is. Daarnaast zorgt een pre-audit ervoor dat de kwaliteit van uw interne beheersing en rapportage verbetert en u meer zicht krijgt op uw financiële processen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden die onze pre-audit services u biedt? Neem contact met ons op. 

Advies administratieve organisatie en interne beheersing

Om ervoor te zorgen dat uw organisatie goed blijft functioneren en aansluiten op in- of externe veranderingen is het belangrijk om uw administratieve organisatie goed in te richten. Dit zorgt ervoor dat uw organisatie in-control is. Zowel op operationeel als op tactisch en strategisch niveau. Onze adviseurs ondersteunen u bij het analyseren van de primaire processen. 

Maatschappelijke verslaglegging

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) wordt een steeds belangrijker thema. Inmiddels heeft bijna elk bedrijf aandacht voor circulair en duurzaam werken. Klanten verwachten dat ook van u als ondernemer. En ook de politiek stelt steeds vaker eisen op dit vlak. Het is dus goed om uw activiteiten op het gebied van MVO uit te dragen. Dat doet u met een maatschappelijk verslag. Wilt u weten hoe u zo'n verslag opstelt? De specialisten van ABAB Audit & Assurance helpen u graag.

IT-audit en -advies

Informatietechnologie speelt een steeds belangrijkere rol binnen organisaties. Om succesvol te kunnen opereren, moet u op de juiste manier inspelen op de enorme hoeveelheid data die beschikbaar is. Maar dat vereist wel de juiste expertise. Wilt u dus investeren in de kwaliteit van uw IT-beheerorganisatie? Wilt u inzicht krijgen in de IT-risico’s die u loopt? Of bent u op zoek naar begeleiding bij complexe veranderingen op IT-gebied? De specialisten van ABAB ondersteunen u graag bij het zetten van de juiste stappen.

Wilt u meer weten over de dienstverlening van ABAB Audit & Assurance? Neem contact op met Marco van der Voorden, via telefoonnummer 013-4647259 of stuur Marco een e-mail

 

Services

 • Pre-audit

  Met onze pre-audit services zorgen we ervoor dat u optimaal voorbereid bent op uw jaarlijkse audit, de controle efficiënt verloopt en meerwerk tot het verleden behoort.
 • (Cyber)security

  Onze specialisten kunnen u adviseren over het verbeteren van de inrichting van uw informatiebeveiliging en zorgen voor het verhogen van de awareness in uw organisatie.
 • Advies administratieve organisatie en interne beheersing

  Wij adviseren u inzake uw administratieve organisatie en interne beheersing.
 • Controle of beoordeling financiële verantwoording

  Onze adviseurs verrichten wettelijke en vrijwillige controles van uw jaarrekening.
 • ISAE 3000-verklaring

  Het goed inrichten van processen, risicomanagement en IT-beheer zijn ontzettend belangrijk in uw onderneming. Onze experts kunnen u helpen.
 • Privacy en AVG

  Voor de AVG is een informatiebeveiligings- en privacybeleid met bijbehorende procedures noodzakelijk. Onze adviseurs kunnen u hierbij ondersteunen.
 • ISAE 3402-verklaring

  Een ISAE 3402-verklaring toont aan dat uw organisatie in control is. Onze adviseurs voeren professioneel, duidelijke en betaalbare ISAE 3402-trajecten uit.
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan