‘Samen naar een succesvolle financieringsaanvraag’

Referentie

Familie De Leeuw runt al jaren een gecombineerd agrarisch bedrijf: De Leeuw Akkerbouw in Zevenbergschen Hoek en Pluimveebedrijf De Leeuw De Laat in Made. Zoon Jarno de Leeuw (21) trad onlangs toe tot De Leeuw Akkerbouw, waarin ook zijn vader en oom actief zijn. Uiteindelijk is het doel dat hij in de toekomst het bedrijf overneemt. ‘Buiten bezig zijn met gewassen, is het mooiste wat er is’.

In gesprek met:
De Leeuw Akkerbouw
De leeuw

'Buiten bezig zijn, het mooiste wat er is'

Al van kleins af aan wist De Leeuw dat hij wilde werken in het familiebedrijf, dat zijn opa ooit opbouwde. Het bedrijf verbouwt onder meer graan, uien, aardappelen, bieten en cichorei. Daarnaast houdt het bedrijf zo’n 50.000 legkippen. “Ik vond het altijd al leuk om mee te helpen en dan rol je er vanzelf in. Buiten bezig zijn met gewassen, is het mooiste wat er is.”

Bekende naam in de agrarische sector

Het bedrijf is al zo’n 25 jaar klant van ABAB. In die tijd koos de familie voor ABAB, omdat die een bekende naam was in de agrarische sector. ABAB verzorgt voor De Leeuw onder meer de boekhouding en informeert over subsidiemogelijkheden. Relatiemanager Kees van Nispen is vaste contactpersoon: hij bespreekt onder meer de jaarrekening met de familie. Daarnaast helpt ABAB de ondernemers bij het maken van strategische keuzes, het bepalen van de afzetstrategieën en bij vragen over de bedrijfsvoering. 

Recent begeleidden agrarisch bedrijfsadviseurs Frans van Wanrooij en Marec Kant de ondernemers bij een financieringsaanvraag. Er was financiering nodig voor de aankoop van zonnepanelen en de verbouwing van een schuur naar een aardappelbewaarplaats. Tot nu toe werden de aardappelen elders opgeslagen in afwachting van een financieel gunstig moment om te leveren. Jarno de Leeuw: “Het idee om één van de bestaande schuren om te bouwen, kwam van Frans. Dat vonden we een goed idee, zeker omdat nieuw bouwen momenteel erg duur is. Marec is mee gaan rekenen en ik heb samen met hem het bedrijfsplan geschreven. Hiervoor werd ook een grondige analyse gemaakt van de historische resultaten van het bedrijf. We hebben de aanvraag samen gedaan en we kregen de financiering. De verbouwing is inmiddels bijna klaar.”

Veel kennis en ervaring

Na de succesvolle financieringsaanvraag en het meedenken over een oplossing voor de opslag van de aardappelen, zijn de ondernemers erg tevreden over de begeleiding van ABAB. De Leeuw: “Voor mij is alles nog nieuw en Frans en Marec konden de dingen goed uitleggen en verduidelijken. Je kunt wel merken dat zij beschikken over veel kennis van en ervaring in de sector.”

Meer informatie

Neem voor meer informatie of advies contact op met Frans van Wanrooij, senior agrarisch bedrijfsadviseur, via telefoonnummer 06-22924300 of stuur Frans een e-mail.

Wilt u meer weten? Frans helpt u graag verder!

E-mail Frans
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan