‘Dit bedrijf past precies in ons straatje’

Referentie

Huiskes Metaal- en Elektronicarecycling kocht onlangs batterijenverwerker Van Peperzeel uit Lelystad. ABAB was de initiator van de overname en begeleidde het hele proces met een multidisciplinair team. ‘We zijn altijd geïnteresseerd in niche producten op de recyclingmarkt’.

In gesprek met:
Koen Huiskes, Huiskes Metaal- en Elektronicarecycling
Huiskes referentiefoto

Corporate Finance adviseur Rob van Boxtel van ABAB informeerde Huiskes dat er een bedrijf uit de energiemarkt te koop werd aangeboden. Koen Huiskes, samen met zijn broer eigenaar van de metaal- en elektronicarecycler: “Rob wist op dat moment nog niet om welk bedrijf het ging, maar wel dat het raakvlakken met ons bedrijf had. Het bleek Van Peperzeel te zijn, waarmee we al jaren zaken deden. We hadden eerder al aangegeven dat we met hen wilden samenwerken, maar een overname was nog nooit ter sprake gekomen.”

Meer informatie over onderneming

Beide partijen gingen met elkaar in gesprek, onder begeleiding van Rob. Er werd onderzocht of er een klik was en aanvullende informatie ingewonnen. Huiskes: “Daarna maakte Rob een inschatting van waar we allemaal aan moesten denken. We hebben tijdens overleggen verschillende zaken kunnen afkaarten om vervolgens een overnamevoorstel uit te brengen. Na principe-overeenstemming startte ABAB vervolgens een due dilligence-onderzoek.” Door zo’n boekenonderzoek komt de koper meer te weten over de onderneming die hij wil overnemen en kan gecontroleerd worden of de informatie die in het voortraject is verkregen, correct is. Maar het maakt ook duidelijk wat er bijvoorbeeld met de werknemers moet gebeuren en wat de groeiverwachting is.

Naar aanleiding van het boekenonderzoek vonden er heronderhandelingen plaats en werden er diverse overeenkomsten opgesteld. Rob betrok Gaby Ratering van ABAB Legal. “In relatief korte tijd werkten veel verschillende specialisten vanuit ABAB samen, waaronder verschillende fiscalisten. Zij keken onder meer of er nog belastingschulden of verborgen premies in zaten en hoe de pensioenen geregeld waren.”

‘Het ging vrij snel’

De overdracht was uiteindelijk begin september een feit (in economische zin met terugwerkende kracht naar 1 januari 2022). Het hele traject duurde zo’n negen maanden. Momenteel werkt ABAB nog  aan de zaken die na zo’n overname geregeld moeten worden, zoals contracten en de juridische structuur van het bedrijf. Huiskes: “Het ging vrij snel. We zijn erg tevreden over het hele proces, ook omdat dit bedrijf precies in ons straatje past. Van Peperzeel blijft bestaan onder zijn eigen naam en de vorige eigenaar blijft betrokken bij de onderneming. Er zit veel potentie in het bedrijf en de markt waarin het zich begeeft. Zij hebben een unieke positie in batterijenrecycling en dat ligt in het verlengde van wat wij doen, elektronicarecycling.“

Huiskes staat in de toekomst open voor verdere uitbreiding. “We zijn altijd geïnteresseerd in niche producten op de recyclingmarkt. Ik ga ervan uit dat Rob dit voor ons mee in de gaten houdt.”

Wij gaan graag met u in gesprek

Wilt u meer weten over onze dienstverlening? Wij maken graag tijd voor een uitgebreide kennismaking. Neem contact op met Rob van Boxtel, senior corporate finance adviseur, voor een vrijblijvende afspraak, via telefoonnummer 013-4647231 of stuur een Rob een e-mail.

Wilt u meer weten over onze dienstverlening? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Rob
Portretfoto van Rob van Boxtel
Senior corporate finance adviseur
Bel
0651337849
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan