‘Het financieringstraject is heel soepel verlopen’

Referentie

Al sinds 1800 is de familie Weijtmans actief in het rooien van bomen. Kees Weijtmans nam in 2000 als zesde generatie het familiebedrijf van zijn vader over. Boomrooierij Weijtmans is inmiddels uitgegroeid tot een belangrijke (inter)nationale speler met veertig vaste medewerkers en zo’n negentien vrachtwagens.

In gesprek met:
Kees Weijtmans, Boomrooierij Weijtmans
Kees Weijtmans, Boomrooierij Weijtmans

Door de sterke groei paste het bedrijf niet langer in hun oude pand en ging de ondernemer op zoek naar een nieuw bedrijfspand in Udenhout. Daarvoor was externe financiering nodig. Jurgen Herremans van ABAB Corporate Finance begeleidde de financieringsaanvraag, naar volle tevredenheid van Weijtmans: “Zonder de expertise van ABAB was dit niet op deze manier gelukt.”

Nieuw bedrijfspand voor grote groei

Sinds de overdracht in 2000 vervijfvoudigde het aantal werknemers van het bedrijf. Daarom was er dringend een nieuw bedrijfspand nodig. Weijtmans onderzocht de mogelijkheden om een bedrijfspand te bouwen, maar op de toenmalige locatie was uitbreiding niet mogelijk. Ook een andere locatie ging uiteindelijk niet door, omdat de grond niet gesaneerd bleek te zijn en de gemeente het bestemmingsplan wijzigde. Uiteindelijk kocht Weijtmans een boerderij inclusief landbouwgrond, waarop het nieuwe bedrijfspand kon worden gebouwd. “We zijn erg blij met de nieuwe locatie, maar de investering viel hoger uit, onder meer door onvoorziene gemeentelijke kosten. Hierdoor hadden we externe financiering nodig om de bouw te kunnen realiseren.”

Vrij handelen voorop

Weijtmans beschrijft zijn dilemma: “Ik heb van kinds af aan geleerd dat je eerst moet sparen, voordat je iets kunt kopen. Aan de andere kant wilde ik op zakelijk gebied ook vrij kunnen blijven handelen. Investeren in een nieuw bedrijfspand en de vrijheid van handelen waren samen niet mogelijk. Je kunt geld immers maar één keer uitgeven.” Zijn relatiemanager bracht Weijtmans in contact met collega en corporate finance adviseur Jurgen Herremans. “Op advies van ABAB besloot ik uiteindelijk externe financiering aan te vragen voor de realisatie van het pand. Zo bleven er voldoende middelen beschikbaar voor de noodzakelijke en blijvende investeringen in mensen en machines, om de opgebouwde voorsprong op de concurrentie te  behouden”, verklaart Weijtmans zijn keuze.

Tevreden over financieringstraject

Op de vraag of hij tevreden is over het financieringstraject met ABAB, antwoordt Weijtmans: “Ja, het traject is heel soepel verlopen. De financieringsaanvraag is op een zeer professionele manier uitgevoerd. Er waren geen enkele aanvullende vragen. Dat zegt wel wat over de kwaliteit van de aanvraag. Dankzij de hulp van ABAB Corporate Finance heb ik de best passende en meest voordelige financiering afgesloten, met niet meer dan noodzakelijk afgegeven zekerheden. Dit was zonder hun kennis en kunde niet gelukt.”

Persoonlijk contact voorop

Ook het contact tijdens het traject was zeer prettig. “Het was voor mij een nieuw traject, waarin persoonlijk contact voor mij belangrijk was. Ik kon Jurgen altijd bereiken, ook buiten kantooruren. Dat helpt.” De boomrooierij is met het nieuwe bedrijfspand klaar voor de toekomst. “We willen de komende jaren groeien door verder te specialiseren. Dankzij ons nieuwe pand is dat mogelijk.”

Meer informatie

Wilt u meer weten over bedrijfsfinanciering of over zakelijk krediet? Neem contact op met Jurgen Herremans, corporate finance adviseur, via telefoonnummer 013-4647230 of stuur Jurgen een e-mail.

Wilt u ondersteuning bij uw financieringsaanvraag? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Jurgen
Whitepaper downloaden

De onderdelen van een financieringsaanvraag

Download het whitepaper
Volg ABAB op LinkedIn

Volg ABAB op LinkedIn

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze LinkedIn pagina
Volg ons nu
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan