‘Toegankelijkheid, kwaliteit én jaarlijkse inspiratie’

Referentie

Ruim honderd jaar is technisch dienstverlener Kuijpers actief met installaties in de utiliteit en industrie. Duurzaamheid is hierbij inmiddels vanzelfsprekend. Voor de diensten Audit & Assurance kiest Kuijpers sinds 2018 voor ABAB. “Ze passen goed bij ons!”

In gesprek met:
Claus Arnoldussen, Kuijpers
Kuijpers

85% duurzame oplossingen

Kuijpers ontwerpt, bouwt en onderhoudt gebouwgebonden installaties in de utiliteit en procesgebonden installaties in de industrie. Een betere wereld doorgeven aan de volgende generatie is de droom van het familiebedrijf dat sinds 1921 bestaat. CFO Claus Arnoldussen: “Het is dan ook mooi dat 85% van de oplossingen die wij implementeren, bestempeld kan worden als duurzaam. Cruciaal met het oog op de klimaatdoelstellingen die we als Nederland in 2030 en 2050 willen halen. Ambitieuze doelstellingen ook die vragen om flinke investeringen en een vooruitstrevende aanpak. Daar dragen wij als Kuijpers graag aan bij.”

Versneld toekomstbestendig en gezond

Kuijpers wil de aanjager zijn om de gebouwde omgeving versneld toekomstbestendig en gezond te maken. “Al sinds de derde generatie, die in 2007 afscheid nam van het bedrijf, zoeken we intensief naar mogelijkheden voor duurzame energie. Een mooi voorbeeld is de Hermitage in Amsterdam. Wij hebben ervoor gezorgd dat het structurele warmteoverschot van de bij de renovatie aangelegde wko-installatie, wordt getransporteerd naar de vierhonderd meter verderop gelegen Hortus Botanicus. Mooi om zo’n duurzame oplossing te kunnen realiseren!”

Commerciële rits-strategie

Sinds 2018 verzorgt ABAB de auditing voor Kuijpers. “ABAB kende ik via een van de partners in het netwerk van Helmond. Destijds schreven wij een tender uit, waarvoor ook ABAB was uitgenodigd. ABAB kwam er het beste uit qua prijs/kwaliteitsverhouding. Met betrekking tot kwaliteit zochten we vooral een partij die zich onderscheidt op toegankelijkheid, duidelijkheid en mentaliteit; hands-on en no-nonsense. Net als wij. Die eigenschappen herkenden we bij ABAB tijdens de tenderfase en ook in de uitvoering maken ze dit waar. Binnen onze samenwerking spreek ik vooral met Marco van der Voorden, de tekenend accountant. Aanspreekpunt voor onze controller is accountant Ellen van Boxtel. Deze aanpak werkt heel prettig in de praktijk.”

Nauwkeurigheid boven snelheid

“Als het om de jaarcijfers en de goedkeuring gaat, is snelheid voor mij ondergeschikt aan nauwkeurigheid. Als projectonderneming heeft het niet veel zin om de cijfers tegen het eind van het jaar tot in detail voor te bereiden. De interim controle vindt meestal eind oktober plaats, maar de plussen en de minnen van veel van onze projecten bekijken en verwerken we pas in januari. Ook werken we met exploitatie- en instandhoudingscontracten, wat om een specifieke verwerkingswijze vraagt. Ik vind het prima als de cijfers in maart gereed zijn.”

Forward Thinking

Claus is niet alleen tevreden over de diensten van ABAB Audit & Assurance. Dat geldt ook voor Forward Thinking, het jaarcongres van ABAB voor ondernemers, directeuren en CFO’s van bedrijven uit het midden en grootzakelijk segment in de regio Zuid-Nederland. “Zeer inspirerend en waardevol! Vooral het verhaal van Picnic-topman Michiel Muller over zijn unieke businessmodel staat mij nog goed bij. Ook onze CEO Aukje Kuypers heeft ooit gesproken tijdens het congres. Mijn advies: vooral mee doorgaan!”

Meer weten?

Wilt u meer weten over de dienstverlening van ABAB Audit & Assurance? Neem contact op met Marco van der Voorden, directeur Audit & Assurance via telefoonnummer 013-4647259 of stuur Marco een e-mail.  

Wilt u meer weten over de diensten van ABAB Audit & Assurance? Neem contact met ons op!

E-mail Marco
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan