'Alle diensten in huis'

Referentie

Al vijftien jaar is Sanders Machinefabriek toeleverancier op het gebied van verspanende werkzaamheden in diverse sectoren. Sinds de start van het bedrijf is Sanders Machinefabriek al klant bij ABAB. Voor de boekhouding, fiscale advisering en salarisverwerking, en nu ook voor advies omtrent het werven van personeel.

In gesprek met:
Jan Huybers, Sanders Machinefabriek
Sanders Machinefabriek

Werven van personeel

“In onze branche en regio is er een tekort aan vakmensen. Mensen worden continu benaderd door bedrijven en recruiters. Het is daarom soms lastig om het personeel aan ons bedrijf te binden. Om ons te onderscheiden van andere bedrijven, wilden we voor een paar mensen een auto van de zaak regelen”, aldus Jan Huybers, bedrijfsleider en toekomstig eigenaar van Sanders Machinefabriek. Huybers klopte bij ABAB aan voor de mogelijkheden. “Al snel bleek dat het niet gunstig was om leaseauto’s te regelen en kozen we voor een winstuitkering.” Uit de gesprekken met ABAB bleek echter ook dat Sanders Machinefabriek met name moeite had met het werven van goed personeel. “Wij verspreidden onze vacatures met advertenties in lokale kranten, maar kregen vaak maar weinig respons. Vacatures kregen we niet ingevuld.”

Open dag

Contactpersoon Erik Gilden, directeur accountancy bij ABAB, schakelde zijn collega van Salaris- en Personeelsdiensten in. "De personeelsadviseur kwam op het idee om een open dag te organiseren en die via sociale media, collega’s en lokale kranten te promoten”, vertelt Huybers. Hij was in het begin nog wat sceptisch, maar besloot toch een poging te wagen. Alles werd uit de kast getrokken: een springkussen voor de kinderen, een frietkraam, voorbeeldproducten werden uitgestald en machines draaiden de hele dag door. “Collega’s nodigden familie, vrienden en oud-collega’s uit. Het was voor hen ook leuk om te laten zien waar ze werken en wat voor werk ze precies doen.” Het werd een groot succes. “Er kwamen zo’n honderdvijftig tot tweehonderd mensen op onze open dag af. Met acht man personeel hebben we de hele dag rondgelopen en zijn we continu in gesprek geweest met bezoekers.” En dat heeft Sanders Machinefabriek geen windeieren gelegd. Uiteindelijk hebben ze hierdoor twee CNC-frezers aan kunnen nemen.

Alles in huis

Huybers is erg tevreden over ABAB. “De personeelsadviseur heeft dit project goed aangepakt. Ze kon goed inschatten waar onze behoeften lagen en bracht met behulp van actielijsten structuur aan.” Ook vindt hij het fijn dat ABAB alles in huis heeft. “Zo hebben we ooit een geschil gehad met een leverancier, waarbij we een jurist nodig hadden. Ook daar kon ABAB ons bij helpen. Bij andere accountantskantoren moet je dan uitwijken naar andere bedrijven.” Ans Sanders, vrouw van Kees Sanders (eigenaar van Sanders Machinefabriek), sluit ook nog even aan. Vanaf de start van het bedrijf verzorgt zij de administratie. “Ik had totaal geen achtergrond in de administratie, ik heb altijd in de zorg gewerkt. Kees was al bekend met ABAB, dus bij de start van Sanders Machinefabriek hebben we weer bij ABAB aangeklopt.” Ook Ans is tevreden over de samenwerking: “Sinds jaar en dag komt assistent-accountant Ingrid van de Ven één keer per maand bij ons inboeken en één keer per jaar doet ze de afronding van het boekjaar. Ik had helemaal geen weet van de administratie en wat daar allemaal bij komt kijken, dus ze heeft me echt bij de hand genomen. Het contact met haar loopt altijd heel fijn en snel.”

Toekomstplannen

Nog zo’n twee jaar en dan neemt Huybers het bedrijf over. Hij heeft mooie toekomstplannen voor Sanders Machinefabriek. “Ik wil het graag een klein bedrijf houden, niet meer dan vijftien medewerkers. Zo kan ik goed het overzicht bewaken en in contact staan met iedereen op de werkplaats. Dat staat toch dichter bij me dan het kantoorwerk. Ik wil mooie en kwalitatief hoge producten blijven maken.”

Meer weten?

Wilt u meer weten over de dienstverlening van ABAB? Neem contact op met Erik Gilden, directeur accountancy, via telefoonnummer 040-2942694 of stuur Erik een e-mail.  

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Erik
Portretfoto van Erik Gilden
Directeur accountancy
Bel
040-2942694
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan