Pensioencommunicatie

Als werkgever heeft u een belangrijke signaalfunctie in de pensioencommunicatie. Daarbij kunt u niet volstaan met het delen van de communicatie van pensioenuitvoerders. Vanuit de Wet Pensioencommunicatie bent u verantwoordelijk voor het bewustzijn van uw medewerkers rondom pensioen en de keuzes die zij op basis daarvan maken. Dat vraagt om kennis en expertise die u zelf ook niet zomaar paraat heeft. Met ABAB Pensioencommunicatie nemen wij u die zorg uit handen. 

Portretfoto van Bart van de Wouw
Bart van de Wouw Senior pensioenadviseur

Verantwoordelijkheid werkgever

De arbeidsrelatie is vaak het startpunt voor pensioencommunicatie. Zo moet u bij indiensttreding mogelijkheden en keuzes van de pensioenregeling toelichten en een aanbod doen. Ook bent u betrokken bij belangrijke levensgebeurtenissen (life events) omdat die gevolgen hebben voor het pensioen, zoals werkloosheid, arbeidsongeschiktheid of overlijden. Het is daarom uw taak ervoor te zorgen dat medewerkers bij een gewijzigde situatie over kennis en inzicht beschikken om de juiste keuze met betrekking tot hun pensioen te maken.

ABAB Pensioencommunicatie: actueel en begrijpelijk

ABAB Pensioenadvies neemt u die zorg uit handen. Onze specialisten hebben precies op een rijtje welke informatie u op welke momenten met uw medewerkers moet delen. Zij volgen de ontwikkelingen op het gebied van pensioenen op de voet en maken voor u de vertaalslag naar de praktijk. Met ABAB Pensioencommunicatie kunt u uw medewerkers de meest actuele en bovendien heldere en begrijpelijke informatie bieden.

U kunt ABAB Pensioencommunicatie naar uw eigen behoefte invullen: van basisinformatievoorziening tot volledige ontzorging en zelfs aanvullend advies.

Kosten ABAB pensioencommunicatie

De totale kosten zijn afhankelijk van welke module u kiest en het aantal medewerkers. Per module geldt er een basistarief per jaar en een tarief per medewerker. Dit basistarief omvat de opstartkosten, de kosten voor de jaarlijkse afstemming over de pensioenregeling en eventuele wijzigingen inclusief de eerste 20 medewerkers. 

Wilt u meer weten pensioencommunicatie? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Bart
Portretfoto van Bart van de Wouw
Senior pensioenadviseur
Bel
013-4647287
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan