Belastingplan 2024: de belangrijkste wijzigingen

19 september 2023

Op Prinsjesdag presenteerde het demissionair kabinet de fiscale maatregelen uit het Belastingplan 2024. Wij zetten de belangrijkste wetsvoorstellen en wijzigingen voor u op een rij.

Portretfoto van Robert Gall
Neem contact op met:
Robert Gall Hoofd vaktechniek Belastingadvies
Binnenhof

Wijzigingen in de vennootschapsbelasting

Als ondernemer voor de vennootschapsbelasting (vpb) wijzigt er niets voor wat betreft de tariefschrijven in de vennootschapsbelasting. We lichten deze en andere aangekondigde wijzigingen en de gevolgen hiervan voor uw onderneming graag toe:

Wijzigingen voor ib-ondernemingen

Bent u ondernemer voor de inkomstenbelasting? Zorg dan dat u op de hoogte bent van de gewijzigde belastingregels die het kabinet voor ib-ondernemingen gaat doorvoeren. Een overzicht van alle wijzigingen voor ib-ondernemers:

Wijzigingen voor werkgevers

Naast ondernemer bent u in veel gevallen ook werkgever. Ook in deze rol moet u voor 2024 rekening houden met veranderende fiscale regelgeving. We zetten de belangrijkste wijzigingen voor werkgevers voor u op een rij:

Wijzigingen op internationaal gebied

Bent u met uw onderneming actief in het buitenland? Dan verandert er het komend jaar het een en ander voor u. Een overzicht van de belangrijkste aandachtspunten voor internationale ondernemers:

Wijzigingen in de btw

Vrijwel iedere ondernemer krijgt te maken met btw. We zetten de belangrijkste wijzigingen op btw-gebied uit het Belastingplan voor u op een rij. De wijzigingen in de btw:

Wijzingen tarieven inkomstenbelasting en heffingskortingen

De fiscale tarieven en heffingskortingen veranderen op enkele punten in 2024. De wijzigingen:

Wijzigingen voor particulieren   

Niet alleen ondernemers, ook particulieren krijgen te maken met veranderende belastingregels. Bijvoorbeeld als u met een nieuwe partner een huis koopt. Een overzicht van de belangrijkste wijzigingen voor particulieren:

Overige wijzigingen

In het Belastingplan 2024 worden ook overige wijzigingen op belastinggebied aangekondigd. Het gaat onder meer om wijzigingen voor de woning- en vastgoedmarkt en fiscale wijzigingen op milieugebied. Een overzicht van alle overige wijzigingen:

Meer weten? 

Bij ABAB zijn we graag van betekenis. Door kennis te delen, advies te geven en voor inzicht te zorgen.  Wilt u meer weten over het Belastingplan 2024 en de gevolgen voor u? Onze fiscale adviseurs begeleiden en adviseren u graag. Neem contact op met Robert Gall, senior belastingadviseur, via e-mail.

Wilt u meer weten over het Belastingplan 2024? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Robert
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan
Volg ABAB op LinkedIn

Volg ABAB op LinkedIn

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze LinkedIn pagina
Volg ons nu