Bpm-vrijstelling bestelauto’s vervalt per 1 januari 2025 voor ondernemers

19 september 2023
Artikel

Koopt u een bestelauto? Dan krijgt u als ondernemer een vrijstelling van belasting van personenauto’s en motorrijwielen (bpm) als u de auto voor meer dan 10% gebruikt voor uw onderneming. Deze vrijstelling vervalt per 1 januari 2025.

Portretfoto van Luc Adriaansen
Neem contact op met:
Luc Adriaansen Senior belastingadviseur
Auto van de zaak

Bent u als ondernemer van plan om een bestelauto te kopen die u voor meer dan 10% gebruikt voor uw onderneming? Let dan op dat u bij een aankoop vanaf 1 januari 2025 niet langer gebruik kunt maken van de bpm-vrijstelling. Vanaf deze datum geldt het reguliere bpm-tarief voor bestelauto’s ook voor ondernemers.

Lees meer over onze fiscale dienstverlening.

Grondslag bpm-tarief bestelauto’s wijzigt

Ook de grondslag voor het vaststellen van de hoogte van het bpm-tarief voor bestelauto’s  verandert per 1 januari 2025. Op dit moment bepaalt de netto catalogusprijs het bpm-tarief. Dit verandert per 1 januari 2025: het bpm-tarief wordt vanaf deze datum bepaald door de CO2-uitstoot van de bestelauto.

Maak in 2024 nog gebruik van bpm-vrijstelling

De huidige regeling blijft gelden tot en met 31 december 2024. Voldoet u als ondernemer aan de voorwaarden van de ondernemersregeling? Dan kunt u tot deze datum nog gebruikmaken van de bpm-vrijstelling voor bestelauto’s.

Meer weten?

Bij ABAB zijn we graag van betekenis. Door kennis te delen, advies te geven en voor inzicht te zorgen. Wilt u meer weten over het vervallen van de bpm-vrijstelling voor bestelauto’s? Neem dan contact op met Luc Adriaansen, senior belastingadviseur. U bereikt Luc via e-mail. Ook voor andere vragen op het gebied van fiscaal advies staan onze belastingadviseurs graag voor u klaar.

Bekijk alle fiscale wijzigingen uit het Belastingplan 2024.

Wilt u meer weten over het vervallen van de bpm-vrijstelling? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Luc
Downloaden whitepaper over de auto van de zaak

Auto van de zaak

Regelgeving 2024
Download het whitepaper
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan
Volg ABAB op LinkedIn

Volg ABAB op LinkedIn

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze LinkedIn pagina
Volg ons nu