Investeren in werkgeluk? Gebruik de SLIM-subsidie

29 juli 2021
Artikel

Om te zorgen dat uw medewerkers het naar hun zin hebben op hun werk zijn vier P’s van belang: Purpose, People, Progress en Positivity. Wilt u investeren in werkgeluk? Doe het met SLIM-subsidie.

Portretfoto van Corry Verhoeven
Neem contact op met:
Corry Verhoeven HR-consultant
collega's juichen

Vier pijlers werkgeluk

Het ligt voor de hand: medewerkers die het naar hun zin hebben in hun baan, presteren beter. Ze zijn minder vaak ziek, werken beter samen en zijn productiever. Maar welke factoren dragen nu precies bij aan dat werkgeluk? Dat is voor werkgevers vaak minder duidelijk. De vier P’s kunnen helpen: Purpose, People, Progress en Positivity.

Purpose

Werkgeluk valt of staat bij het gevoel nuttig te zijn en het verschil te maken. Het is daarom goed om af en toe stil te staan bij de P van Purpose. Waar komen uw medewerkers hun bed voor uit? Zijn ze op de hoogte van de doelstellingen van de organisatie? En hoe voegen zij daar, zowel persoonlijk als met hun team, waarde aan toe?

People

Mensen zijn sociale dieren. De P van People draait dan ook om verbinding en samenwerking. Belangrijk daarbij is dat medewerkers het gevoel hebben zichzelf te kunnen zijn. Dat er een veilige werksfeer is, waarin open een eerlijk gecommuniceerd wordt en medewerkers zich kwetsbaar durven opstellen.

Progress

De pijler Progress gaat over groeien en ontwikkelen. Afhankelijk van iemands individuele kwaliteiten heeft elke medewerker behoefte aan uitdagingen. Daarom is het zo belangrijk doelen te stellen, resultaten zichtbaar te maken én successen te vieren. Daarnaast is het zinvol regelmatig ontwikkelgesprekken te voeren om een medewerker perspectief te blijven bieden.

Positivity

De laatste pijler gaat over werkplezier. Medewerkers moeten steeds langer doorwerken. Daarvoor moeten ze niet alleen gezond en competent zijn. Ze moeten plezier hebben! Want plezier draagt bij aan ontspanning, zelfvertrouwen en een betere werksfeer. Zorg dus dat er niet alleen gewerkt wordt. Maak af en toe tijd voor een borrel of uitstapje en zorg voor humor op de werkvloer. Samen lachen motiveert!

Verhoog werkgeluk met SLIM-subsidie

Wilt u werken aan werkgeluk? Dan is het belangrijk blijvend te investeren in de ontwikkeling van uw medewerkers. En dat kan nu extra aantrekkelijk met de SLIM-subsidie: 80% van de kosten zijn subsidiabel. Wilt u dus een opleidingsplan voor uw personeel opzetten, ontwikkeladviezen ontvangen of werken aan een methode om kennis en vaardigheden te versterken? Onze consultants kunnen u ondersteunen in al deze trajecten én hiervoor de SLIM-subsidie aanvragen.

Meer weten?

Wilt u weten wat onze HR-consultants voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met Corry Verhoeven, HR-consultant, via telefoonnummer 076-5438008 of stuur Corry een e-mail.

Wilt u deelnemen aan de SLIM-subsidieregeling? Neem voor de subsidieaanvraag contact op met de consultants van Subsidiefocus.

Wilt u meer weten over werkgeluk op de werkvloer? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Corry
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan