Optimaal samenwerken? Assessments zorgen voor inzicht

4 augustus 2023
Artikel

De een zit bovenop de details, de ander zet de grote lijnen uit. De een is een goede luisteraar, de ander neemt zijn collega’s op sleeptouw. Wilt u de samenwerking in uw team verbeteren? Of wilt u weten of een sollicitant wel past binnen uw team? Online assessments zorgen voor waardevolle inzichten in werkstijl en -gedrag.

Portretfoto van Corry Verhoeven
Neem contact op met:
Corry Verhoeven HX-adviseur
teambuilding

Zorg dat je elkaar kent

Iedereen heeft zijn eigen werkstijl. En het is interessant te weten wat die van uzelf én die van uw (toekomstige) medewerkers is. Als u namelijk weet wie u bent en hoe de ander in elkaar steekt, worden samenwerking en communicatie binnen een team een stuk makkelijker. Een tweetal online assessments helpen.

Persoonlijke Profiel Analyse

De Persoonlijke Profiel Analyse (PPA) is een tijd- en kostenbesparende methode die u kunt inzetten bij de selectie van nieuwe medewerkers. Ook is deze methode nuttig wanneer u spanningen binnen een team wilt oplossen of manieren zoekt om uw medewerkers te motiveren of gemotiveerd te houden. De PPA geeft een accuraat en volledig beeld van de motivatie van uw medewerkers, het type werkomgeving waarin zij het prettigst werken, de gedragseigenschappen die zij bezitten en hoe ze presteren onder druk. Ook motivatoren zoals goede resultaten of gezag volgen uit de analyse. Het enige dat uw sollicitanten of medewerkers hiervoor moeten doen, is een vragenlijst invullen. De analyse wordt vervolgens toegelicht door een ervaren adviseur. Zo krijgen u en uw (potentiële) medewerkers een duidelijk en betrouwbaar antwoord op de vraag hoe goed werkstijl en -gedrag passen bij een functie, team en organisatie.

Teamanalyse

Ontstaan er spanningen tussen collega’s? Of wilt u weten of een sollicitant wel past in het team dat u voor ogen heeft? Aan de hand van een Teamanalyse krijgt u een duidelijk beeld van de persoonlijke werkstijl en het -gedrag van ieder teamlid. Dit online assessment laat uw medewerkers op basis van intuïtie vooraf de ideale teamcultuur samenstellen. En dat bevordert niet alleen de communicatie en openheid binnen een team, maar legt ook bloot waar eventuele samenwerkingsproblemen vandaan komen. Wilt u een Teamanalyse uitvoeren, dan is het belangrijk dat ieder teamlid hieraan een bijdrage levert. Zo wordt helder hoe de verschillende teamleden met ieder hun eigen werkstijlen en ‑gedragingen gezamenlijk succesvol kunnen zijn. Diversiteit is daarbij essentieel. Een adviseur licht de uitkomst van de Teamanalyse nader toe en aan de hand hiervan kunnen vervolgafspraken gemaakt worden.

In de praktijk

Bij ABAB bieden we zowel de Persoonlijk Profiel Analyse als de Teamanalyse aan. Beide assessments zijn wetenschappelijk gevalideerd en worden door gecertificeerde adviseurs van ABAB HX Advies uitgevoerd. Zowel de PPA als Teamanalyse kan bij u op locatie worden afgenomen. Daarna vindt er altijd een persoonlijk gesprek plaats waarin we u een duidelijk advies geven. Ook kunnen we, indien gewenst, een aantal coachingsmomenten plannen om zo de samenwerking en communicatie binnen het team verder te verbeteren.

Meer informatie?

Neem contact op met Corry Verhoeven, HX-adviseur bij ABAB HX Advies, via telefoonnummer 06-51367591 of stuur Corry een e-mail.

Wilt u meer weten over online assessments? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Corry
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan