Het MDIEU stappenplan: de weg naar écht duurzame inzetbaarheid

16 augustus 2023
Artikel

Veel ondernemers willen werk maken van de duurzame inzetbaarheid van hun werknemers. De overheid ondersteunt dat nu met de subsidieregeling MDIEU. Maar waar kunt u deze subsidieregeling precies voor inzetten? En wat is er nodig om tot zinvolle investeringen te komen? Download het gratis MDIEU-stappenplan.

Portretfoto van Joost Snoeijen
Neem contact op met:
Joost Snoeijen HX-adviseur
stappenplan

MDIEU, duurzame inzetbaarheid en eerder stoppen

De Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid en Eerder Uittreden (MDIEU) subsidieert activiteiten om uw werknemers gezond en fit langer door te laten werken. Daarnaast biedt de subsidie ook een tegemoetkoming om oudere werknemers met zwaar werk eerder met pensioen te laten gaan. 

Voorwaarden MDIEU

Om subsidie aan te kunnen vragen, moet u wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Een daarvan is dat u een analyse maakt van de knelpunten in uw bedrijf als het om duurzame inzetbaarheid gaat. En vervolgens moet u ook goed aangeven met welke activiteiten u deze knelpunten denkt op te lossen. Wilt u de MDIEU inzetten om medewerkers vervroegd met pensioen te laten gaan? Ook dan moet u goed beschrijven hoe u de pensioenvoorziening gaat organiseren.  

Download het gratis MDIEU stappenplan

Kortom, de MDIEU biedt veel kansen. Maar de subsidieregeling vergt ook een goede voorbereiding. Om inzichtelijk te maken hoe die er precies uitziet, hebben onze HX- en pensioenadviseurs een stappenplan opgesteld. En natuurlijk kunnen zij u ook goed ondersteunen bij de uitvoering ervan. Daarbij hebben we steeds één doel voor ogen: zinvolle investeringen die écht bijdragen aan de duurzame inzetbaarheid van uw personeel.

Meer weten?

ABAB is graag van betekenis. Door kennis te delen, advies te geven en voor inzicht te zorgen. Heeft u vragen over de MDIEU subsidieregeling, zowel op het gebied van eerder uittreden als duurzame inzetbaarheid of over het stappenplan?

Neem contact op met Joost Snoeijen, HX-adviseur, via telefoonnummer 040-2942602 of stuur Joost een e-mail.

Wilt u meer weten over de MDIEU-regeling? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Joost
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan