Pensioen? Nee hoor! Met dank aan werkbeleving

17 november 2023
Blog

Dit jaar word ik zestig. Zestig ja! Ik kan het bijna niet geloven. Want ik voel me jong, super fit en de passie voor mijn vak is springlevend. En dat terwijl ik al zeventien jaar bij ABAB werk. Ik kan het wel verklaren. Het feit dat ik nog tien jaar verder wil, heeft alles te maken met de manier waarop ik mijn werk beleef. En daar heeft elke werkgever invloed op!

Portretfoto van Corry Verhoeven
Neem contact op met:
Corry Verhoeven HX-adviseur
blije oudere medewerker

Aandacht voor werkbeleving

Ik was 42 jaar toen ik bij ABAB begon. In die tijd gingen collega’s met 57 à 58 jaar met pensioen. Je kunt het je niet meer voorstellen. En het is ook helemaal niet nodig om op deze leeftijd te stoppen met je arbeidzame leven. Want als je doet wat je leuk vindt, werk je nooit...

Ik ben me ervan bewust dat deze lijfspreuk lang niet voor iedereen van toepassing is. Dat is jammer. Want als werkgevers meer aandacht hebben voor de werkbeleving van hun medewerkers zouden die het veel langer volhouden. Drie aspecten spelen een rol: betrokkenheid, energiegevers en agile werken.

Betrokkenheid

De afgelopen maanden heb ik samen met collega’s het Verhaal van HX Advies geschreven. Een mooie uitdaging. Want waartoe zijn wij eigenlijk op aarde? Wat mogen bedrijven van ons verwachten? Welke kernwaarden hanteren we daarbij? En welke kwaliteiten zetten we in? Ik vond het een super leerzaam traject. Een traject ook waardoor ik nog meer betrokken raakte bij ABAB. En het is precies die betrokkenheid die belangrijk is als we het over werkbeleving hebben. Samen nadenken over de stappen die je wilt zetten, helpt werknemers om zich meer verbonden te voelen bij hun organisatie.

Energiegevers

Iets anders wat ik heel erg waardeer in mijn werk is dat ik alle vrijheid krijg van mijn werkgever. Ik bepaal zélf mijn agenda en kies ook zélf op welke manier ik invulling geef aan projecten. Daarnaast maak ik deel uit van een team waarin ik me veilig voel. Ik vertrouw mijn collega’s, kan altijd op ze rekenen. Voor mij super belangrijke energiegevers. En ja, natuurlijk is niet alles altijd koek en ei. Maar dat laten we nooit lang sudderen. Want van energieslurpers moet je zo snel mogelijk afscheid nemen.

Agile werken

Van projectmatig werken krijg ik energie. Maar toewerken naar een stip die mijlenver op de horizon ligt, ontneemt me alle plezier. Het is de reden dat we agile werken. Overzichtelijke stappen zetten, tussentijds evalueren, en elkaar daarvoor van goede feedback voorzien… het werkt voor mij heel prettig.

Ja, ik wil nog zeker tien jaar door met mijn werk. Samen met mijn collega’s en voor een werkgever die mij alle ruimte biedt. Wilt u ook dat uw werknemers met plezier nog een paar jaar bij u blijven? Investeer in werkbeleving. Ik help u er graag bij.

Meer weten?

Neem contact op met Corry Verhoeven, HX-adviseur, via telefoonnummer 06-51367591 of stuur Corry een mail.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Corry
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan