ABAB wint belastingprocedure: extra voordeel voor agrarisch ondernemers

Op 11 maart 2016 heeft ABAB Accountants en Adviseurs bericht ontvangen dat de rechtbank uitspraak heeft gedaan in een door ABAB aangespannen procedure. ABAB heeft hierin gelijk gekregen. De rechter heeft beslist dat een ondernemer die overgaat van de landbouwregeling naar de btw-regeling alsnog voor een deel recht heeft op aftrek van btw op de aanfokkosten van jongvee en melkkoeien die op de optiedatum op het bedrijf aanwezig zijn.

Portretfoto van Bert van den Kerkhof
Geschreven door:
Bert van den Kerkhof Hoofd vaktechniek belastingadvies
agrarisch ondernemer krijgt fiscaal advies

De rechter is het met ABAB eens dat bedrijfsmiddelen, zoals gebruiksvee (jongvee, melkkoeien, zeugen, etc.), die voor btw-belaste prestaties worden gebruikt, bij het opteren btw-schoon moeten worden gemaakt. Dit is een opmerkelijke overwinning omdat in eerdere beroepsprocedures die landelijk werden gevoerd, de Belastingdienst in het gelijk werd gesteld. 

Uiteraard heeft de Belastingdienst nog de mogelijkheid om in hoger beroep te gaan, maar als u minder dan vijf jaar geleden hebt geopteerd voor de omzetbelasting, dan kunt u mogelijk door belastingvoordeel van deze door ABAB gewonnen procedure profiteren. Laat u daarom adviseren door uw belastingadviseur om te bepalen of en hoeveel belasting u nog terug kunt krijgen. 

Wilt u meer weten over deze procedure? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Bert
Portretfoto van Bert van den Kerkhof
Hoofd vaktechniek belastingadvies
Bel
013- 4647153
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan