KringloopWijzer

De KringloopWijzer is een managementinstrument voor het berekenen van bedrijfsspecifieke mineralenstromen. De melkveehouder kan met de KringloopWijzer in de gaten houden of hij binnen de milieurandvoorwaarden op het gebied van fosfaat, ammoniak en broeikasgassen ontwikkelt.

Portretfoto van Wim Dirks
Wim Dirks Agrarisch bedrijfsadviseur

Datakoppelingen KringloopWijzer

Via de website van de KringloopWijzer kunt u datakoppelingen met uw leveranciers maken en externe partijen machtigen. U kunt onder andere uw veevoer- en meststoffenleverancier, het bodem- en gewaslaboratorium, de zuivelfabriek en uw leverancier van I&R-gegevens machtigen. Door de machtigingen worden de gegevens van uw bedrijf automatisch ingelezen in de KringloopWijzer en hoeft u de gegevens alleen nog maar te controleren. U kunt zo eenvoudig, snel en met een kleinere kans op fouten de KringloopWijzer opstellen.

Kringloopwijzer verplicht voor alle melkveehouders 

U bent als melkveehouder verplicht om de KringloopWijzer op te stellen. Voor de KringloopWijzer is het niet verplicht om in het bezit te zijn van bodem- en kuilanalyses. Voor een betrouwbaar resultaat is dit echter wel sterk aan te raden. Als u deelneemt aan derogatie en/of BEX, dan moet u hiervoor in het bezit zijn van voldoende bodem- en kuilanalyses.

Bel onze helpdesk op telefoonnummer 088-4670045 of stuur een e-mail naar kringloopwijzer@abab.nl

Onze adviseurs helpen u gratis op weg!

E-mail Wim
Portretfoto van Wim Dirks
Agrarisch bedrijfsadviseur
Bel
040-2942773
Aanmelden e-mailnieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen via onze maandelijkse e-mailnieuwsbrief
Meld u direct aan