Heroriënteren, weet waar uw kansen liggen

Jarenlang heeft u gebouwd aan de ontwikkeling van uw agrarische onderneming. U bent trots op waar u nu staat met uw bedrijf, maar denkt ook regelmatig na over hoe het verder moet.

Misschien vanwege uw leeftijd of om andere redenen. In elk geval zijn er veel onzekerheden en is het lastig om de juiste keuzes te maken. Misschien maakt u zich zorgen, want door de huidige marktomstandigheden en regelgeving is de verkoop van uw bedrijf niet meer zo vanzelfsprekend. Gelukkig valt er nog altijd heel wat te kiezen.

Actie ondernemen

Als gebouwen leeg komen te staan, blijft uw zorgvuldig opgebouwde pensioen opgesloten in de gebouwen en bedrijfswoning. Om dit te voorkomen, is het verstandig nu al stil te staan bij de mogelijkheden die er wél zijn, waaronder herbestemming van uw locatie. Of u nu uw bedrijf verder ontwikkelt, gebouwen wilt slopen of voor andere activiteiten kiest, in alle gevallen moet u actie ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • de Wet natuurbescherming;
  • de wijzigingen in het bestemmingsplan;
  • de afname verkoopmogelijkheden agrarische onderneming;
  • de omschakeling naar andere bedrijfsactiviteiten;
  • de Ruimte voor Ruimteregeling;
  • de landgoedontwikkeling;
  • de stoppersregeling Actieplan Ammoniak Veehouderij;
  • de warme saneringsregeling intensieve veehouderij;
  • de melkveefosfaatreferentie.

Weet waar uw kansen liggen

Wat zijn uw persoonlijke verwachtingen en wensen? Er zijn meerdere factoren bepalend voor de herbestemmingsopties van uw bedrijf. Hiervoor moet u rekening houden met bestemmingsplannen, bouwrechten en andere planologische belemmeringen. Zo moet u goed kijken naar de plannen van de gemeente. En wat is uw financiële situatie? Wat zijn de fiscale gevolgen? Zijn er subsidiemogelijkheden? Om de juiste beslissingen te kunnen nemen, is het belangrijk dat u op de hoogte bent van alle juridische, fiscale en subsidiemogelijkheden. 

Advies op maat

De adviseurs van ABAB Legal zoeken exact voor u uit wat herbestemming u oplevert. Zij maken een globale eerste analyse van de locatie waarbij ook gekeken wordt naar planologische (on)mogelijkheden. Tijdens een persoonlijk gesprek op uw locatie leggen wij uw wensen en verwachtingen vast. Zo krijgt u al snel inzicht in de potentie van uw locatie. Ook maken wij voor u inzichtelijk hoe het financiële eindplaatje eruitziet. U heeft dan een gedegen onderbouwing waarop u uw beslissing kunt maken. Doordat de adviseurs van ABAB alle subsidiemogelijkheden en alle juridische en fiscale kansen kennen, komt u achteraf niet voor verrassingen te staan. Vanzelfsprekend kunnen wij u ook begeleiden bij de uitvoering van uw plannen, zoals bij het opstellen van het bestemmingsplan en overeenkomsten met de gemeente.

Meer weten?

Wij zoeken graag samen met u uit wat herbestemming u op kan leveren. Zo kunt u uw pijlen weer op de toekomst richten. Wilt u meer weten? Neem dan contact op met Reinier-John Koopman, jurist ondernemingsrecht, via telefoonnummer 013-4647180 of stuur Reinier-John een e-mail.

Wilt u meer weten over het Heroriëntatiekompas? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Reinier-John
Volg ABAB op Facebook

Volg ABAB op Facebook

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze Facebookpagina
Volg ons nu
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan