‘Ondersteuning op het juiste moment’

Hippisch Centrum Montfort heeft bewogen jaren achter de rug. Ondernemers Esther Visser en Alain Hayen zijn blij dat onder andere ABAB hen hierbij ondersteunde. ‘Het is erg belangrijk om te kunnen vertrouwen op de juiste partners: betrouwbare mensen met de juiste kennis en ervaring.’

In gesprek met:
Hippische centrum Monfort
Esther Vissen en Alain Hayen bij hun manege

Visser en Hayen kochten het bedrijf in 2018 en gingen vervolgens aan de slag met het financierings- en vergunningstraject. Esther Visser: “Ons bedrijfsplan was en is het faciliteren van de hippische sport op deze locatie. Door onvoorziene omstandigheden in de bouw en qua vergunningsaanvragen heeft de opening lang op zich laten wachten.”

Lees meer over onze agrarische dienstverlening.

Wijziging bestemmingsplan

Het vergunningstraject bleek een uitdaging. Na overleg met onder andere ABAB werd besloten dat de beste optie was om een bestemmingsplanwijziging aan te vragen: een uitdagend en langdurend traject. “Door deze wijziging zouden we wedstrijden kunnen faciliteren, een horecavergunning krijgen en zo een complete hippische accommodatie tot leven kunnen wekken. Hier wilden we de hele sector, van fokker tot ruiter en ondernemer, bij elkaar brengen. ABAB heeft ons hierin, in samenwerking met een externe partij en initiatief en kunde van onszelf, super goed ondersteund.”

Bij de aanvraag van de bestemmingsplanwijziging was vanuit ABAB Legal Jan Lauwerijssen, jurist vastgoed, ruimtelijke ordening en milieu betrokken. “Jan heeft mede de regie gehouden en zorgde ervoor dat er op tijd gecommuniceerd en bijgestuurd werd. Door zijn juridische kennis konden we in goed overleg op het juiste moment de juiste beslissingen nemen. Door de vele overleggen die we voerden met de gemeente, was er een helder beeld van wat onze bedrijfsactiviteiten inhielden.”

Coronacrisis

In augustus 2019 werd het hippisch centrum officieel geopend, maar helaas gooide corona vanaf maart 2020 roet in het eten. “We hadden dus als jong, dynamisch hippisch bedrijf maar zeven maanden gekregen onszelf te bewijzen en een klantenbestand op te bouwen, met daarbij de financiële èn gemeentelijke en provinciale druk op onze schouders.” Op dat moment was de bestemmingsplanwijziging nog niet onherroepelijk. Hierdoor konden de ondernemers niet op volle kracht verder met de exploitatie van hun bedrijf. Sterker nog: uiteindelijk lag alles stil, met alle gevolgen van dien.
Deze periode heeft er flink ingehakt, zowel financieel als emotioneel. Visser: “Het was voor ons een heel zware tijd. Wij hebben echt gestreden op alle fronten. ABAB en in het bijzonder onze relatiemanager Dennis Kramer heeft ons goed begeleid in deze periode. We hebben de afgelopen jaren echt een vertrouwensband met ABAB opgebouwd.”

De ondernemers zijn erg te spreken over de open en eerlijke communicatie, doortastendheid en de betrokkenheid van ABAB. Vanuit haar achtergrond heeft Esther Visser namelijk zelf ook behoorlijk kennis van zaken. “We konden altijd bij Dennis terecht met vragen, maar hij luisterde ook goed naar ons. We hebben te allen tijde ervoor gezorgd dat we niet bedrijfsblind werden en een heldere blik en kijk bleven houden op de ogenschijnlijk heftige situatie. Ondernemen is risico nemen, maar vooral een plan hebben en strategisch te werk gaan om waar het kan de situatie voor te blijven, ook en vooral financieel. Zo hadden we een fijne samenwerking om ons gezamenlijke doel te bereiken: een onherroepelijk bestemmingsplan. Het is zoals het spreekwoord zegt: alleen ga je sneller, maar samen kom je verder. Tenminste: met de juiste partijen.”

Samenwerking

Door de fijne ervaringen in de moeilijke, maar ook mooie jaren, willen de ondernemers dan ook verder met ABAB. Hoe de toekomst er ook uit gaat zien. “We zijn nu druk bezig met het bepalen waar we naartoe willen met ons bedrijf. Wat we ook gaan doen, doen we samen met ABAB. We hebben geleerd dat het erg belangrijk is om te kunnen vertrouwen op de juiste partners, betrouwbare mensen met know-how en expertise. En natuurlijk de juiste input van beide kanten.”

Meer informatie

Bij ABAB zijn we graag van betekenis. Door kennis te delen, advies te geven en voor inzicht te zorgen. Neem voor meer informatie contact op met Dennis Kramer, relatiemanager, via telefoonnummer 0492-579829 of stuur Dennis een e-mail.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Onze specialist helpt u graag verder!

E-mail Dennis
Volg ABAB op Facebook

Volg ABAB op Facebook

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze Facebookpagina
Volg ons nu
Aanmelden nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws
Meld u direct aan